Categories: Astrologija

12 Jungovih Arhetipova *Arhetip KREATOR

Published by
Jasmina Knezevic 063222539
Share

Oslanjajući se na briljantne uvide dr Karla Junga, u kombinaciji sa otkrićima novijeg doba, ova serija tekstova predstavlja rezultate istraživanje o Arhetipovima ličnosti. Vaš Arhetip je vaša jedinstvena tipska slika, koja se sastoji od prirodnih snaga, slabosti i vrednosti koje duboko u sebi prepoznajete, po potrebi korigujete i/ili negujete. Razumevanje vašeg Arhetipa može poboljšati tendenciju da bolje razumete sebe, i pomoći vam da u budućnosti donosete kvalitetnije životne izbore, životne izbore koji su daleko više u skladu sa vašim stvarnim izborima, potrebama i vašom prirodom.

Pred vama je autentičan kviz zasnovan na originalnim radovima psihologa Karla Junga, kroz rezultate ćete otkriti svoj Arhetip, misteriju svog pravog Ja i dobiti jasne uvide i vođenje zasnovano na vašem Arhetipu.

Slično kao i u astrologiji, postoji 12 tipova ličnosti koji služe u našoj psihi kao pomagači ili delovi ličnosti koje čovek kroz nekoliko života spaja u sebi. Koliko deluje kao lagana zabavna tema, toliko je sama po sebi dosta ozbiljna oblast, jer ovi Arhetipovi jesu naše identifikacije koje nas prate od rođenja do smrti, u vezama, poslovnom životu i porodičnim ili prijateljskim odnosima, kod svih životnih odluka.

U seriji tekstova koju počinjemo danas posvetićemo se proučavanju Arhetipova koje je prvi postavio psihijatar Karl Jung. Kod predstavljanja profila Arhetipa saznaćete sve o motivaciji, profilima likova i senkama ili negativima svakog Arhetipa. Ova nedelja uranja u poslednju grupu Arhetipova, tipove sopstva, koji su definisani ciljevima povezanim sa nezavisnim željama za razvojem, moći ili životom.

Kreator, koji ima ključnu ulogu da ostane u potpunosti srećan “u ovom trenutku” je naš današnji izbor.

 

 

Kreator poznat kao umetnik, inovator, pronalazač, arhitekta, muzičar, umetnik i sanjar, ovaj Stvaralac je isključivo fokusiran na testiranje granica ili naše stvarnosti i percepcije, često zauzimajući poziciju dobronamernog naučnika i istraživača.

Ovaj Tvorac ima neiscrpnu maštu često se ističe izuzetnošću u pozivu koji odabere, i često postoje bolji primeri ovog Arhetipa u stvarnom svetu (Galileo, Ajnštajn, Mocart, Stiv Džobs) nego u fikciji!

Posrednost je najgori strah Stvoritelja. Nije važno da li ovaj rezultat dolazi iz koncepta ili izvršenja Kreator želi da bude autentičan glas u svetu obične svakodnevne buke. Oni jako lako stiču rivale, odgovarajući na te izazove inovativnošću u radu i ličnim pogledom.

Stvoritelju, međutim, ne nedostaje Senka. Često napusti moral zarad svog zanata, mogu da opterećuju druge ljude zbog svoje neosetljivosti, zbog svoje genijalnosti, Stvoritelj često teži da se izigrava malog Boga dozvoljavajući da cilj opravdava sredstvo, i odlučujući sam šta je najbolje za mase bez konsultovanja sa mišljenjem drugih. Mnogi izmučeni zlikovci započeli su život kao preterano željni, uzbuđeni i impulsivni Stvoritelj.

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević  ZABRANJENO PARAFRAZIRANJE KOPIRANJE I PREUZIMANJE

 

Arhetip Kreator ima mnogo pozitivnih osobina, inteligentan je i harizmatičan, ali ima svoje slepe tačke i ograničenja. Ako ne ovlada slabostima ovaj Arheip vas može zavesti u silaznu spiralu. Ipak, ako se ispravi, može otključati boljeg sebe.

Jednom kada upotnate Kreatora u sebi, možete koristiti ove informacije da proniknete duboko u to ko ste zaista da biste mogli da povratite svoje pravo Ja, razvijete jaču veru u svoje sposobnosti, pronađite posao koji vas zaista inspiriše, krenete za životom vrednim življenja.

 

Vi ste izuzetno kreativna i maštovita osoba i ništa vam ne pričinjava veću radost od toga da vidite kako vaše ideje oživljavaju. Uživate u radu svojim rukama i volite da pravite male projekte ili prototipove, često od bilo kog materijala koji možete da pronađete. Volite izazove jer ih vidite kao priliku da kombinujete svoju maštu, viziju i talenat da biste stvorili nešto što je lepo i praktično. Veoma poštujete kreativni proces i cenite visoku umetnost koliko i manje projekte.

Ponekad vam može biti frustrirajuće kada niste u mogućnosti da stvorite delo trajne vrednosti. Jer ono što zaista želite više od svega drugog jeste da vaše kreacije budu slobodne u svetu, da utiču na svakoga koga sretnu ili sa kim dođu u kontakt.

Vaš život je fokusiran na stvaranje lepote, a vaš rad je precizan i detaljan. Drugi će videti vaše kreacije kao jedinstvene, neobične i pametne. Volite da budete zauzeti, ponekad započnete nekoliko projekata istovremeno i radite na njima paralelno. Iako je ovo super uzbudljivo ponekad možete biti toliko preopterećeni projektima koje treba da završite da na kraju ne završite sve, što može ugroziti vaš san o realizaciji proizvoda koji je jedinstven.

Inspiraciju pronalazite na najneverovatnijim mestima, uživate u lovu na blago na buvljacima i u antikvarnicama, a istovremeno volite da budete u toku sa najnovijim trendovima u modi, uređenju doma i generalno estetici.

Sve što kreirate i svaka usluga koju pružate je najvišeg kvaliteta, vi ste u duši umetnik, fotograf ili dizajner, možda zlatar ili arhitekta, jer su sve to trajniji umetnički doprinosi društvu.

Vaši jedinstveni talenti vas izdvajaju od drugih i to može u ranom razvojnom periodu učiniti da se osećate kao potpuni autsajder, ali niste zainteresovani da se usklađujete sa ponašanjem mase ili da utičete na druge da prihvataju vaše setove vrednosti i pogled na svet. Neki u vama mogu videi usamljenika, mada to nije sasvim tačno. Činjenica je da ne volite baš sve ljude, i potrebno vam je vreme da se utišini usredsredite na razmišljanje i kreiranje vizije.
Šta god da izaberete, važno vam je da nastavite da se menjate i rastete kako biste mogli da održite korak sa visokim nivoom očekivanja koja ste sebi postavili.

 

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA ∞ ŠKOLA ASTROLOGIJE I NUMEROLOGIJE ∞  063222539 ∞

 

Kompatibilnost Kreatora
Zaista sjajan partner za vas bi bio Pajac, slični ste po tome što volite da delite svoje talente sa drugima, oboje se osećate dobro kada donosite ljudima radost, samo dovodite u pitanje vrednost veština ovog drugog, ali ćete generalno podržavati jedni druge na svojim kreativnim putovanjima.

Još jedan dobar drug za tebe je Nevini. Oni će vam se diviti i idealizovati vas, vi ćete duboko ceniti to što oni potvrđuju vaše talente. Vaša međusobna ljubav će se produbljivati sa vremenom kako nastavite da rastete zajedno.

Vladar je verovatno najmanje kompatibilan za odnos sa Kreatorom. Oboje ćete se boriti za svoje izbore, odluke i moć na različite načine, a ovaj spoj bi bio ispunjen konfliktima i na kraju bi se katastrofalno završio.

 

Vaša senka je tamna strana vaše ličnosti koja predstavlja sve lične osobine koje ste ignorisali i negirali.

Vaša Anima i Animus predstavljaju neravnotežu između muškosti i ženstvenosti u vašem karakteru.

Vaš životni put otkriva osobu koja želite da postanete.

Jedno je sasvim sigurno, što više saznajete o sebi to ste više u stanju da se pomirite sa različitim aspektima svog Istinskog Ja – svojom Senkom, Animom/Animusom i svojim životnim putem. Ova samospoznaja može vas dovesti do puta individuacije – procesa koji vas vodi sve bliže osobi koja treba da budete, procesa u kom ste svesniji svojih nasleđenih prirodnih instinkta, snaga i sposobnosti.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Published by
Jasmina Knezevic 063222539

Recent Posts

Astrološki događaji za 22.04.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Astrološki događaji za 21.04.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Japanski kalendar Srećnih dana za APRIL 2024.

21.04.2024. 先負 SENBU tj SAKIMAKE SM ~ Dan Ranog Gubitka Potrebno je da sve radite mirno,…

Sunce kvadrat Pluton *tranzit

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Sunce i Pluton na…

Rx MERKUR KONJUNKCIJA VENERA 17° OVNA

Rx MERKUR KONJUNKCIJA VENERA 17° OVNA Zgrabite vaš natalni horoskop ili klik na link NATALNA…

Venera u znaku Ovna *tranzit

Vreme je za vruću prolećnu romansu. Ako po prirodi nemate visok stepen samopouzdanja i dojadili…