Categories: Soulfood

12 Jungovih Arhetipova *Arhetip PAJAC

Published by
Jasmina Knezevic 063222539
Share

Oslanjajući se na briljantne uvide dr Karla Junga, u kombinaciji sa otkrićima novijeg doba, ova serija tekstova predstavlja rezultate istraživanje o Arhetipovima ličnosti. Vaš Arhetip je vaša jedinstvena tipska slika, koja se sastoji od prirodnih snaga, slabosti i vrednosti koje duboko u sebi prepoznajete, po potrebi korigujete i/ili negujete. Razumevanje vašeg Arhetipa može poboljšati tendenciju da bolje razumete sebe, i pomoći vam da u budućnosti donosete kvalitetnije životne izbore, životne izbore koji su daleko više u skladu sa vašim stvarnim izborima, potrebama i vašom prirodom.

Pred vama je autentičan kviz zasnovan na originalnim radovima psihologa Karla Junga, kroz rezultate ćete otkriti svoj Arhetip, misteriju svog pravog Ja i dobiti jasne uvide i vođenje zasnovano na vašem Arhetipu.

Slično kao i u astrologiji, postoji 12 tipova ličnosti koji služe u našoj psihi kao pomagači ili delovi ličnosti koje čovek kroz nekoliko života spaja u sebi. Koliko deluje kao lagana zabavna tema, toliko je sama po sebi dosta ozbiljna oblast, jer ovi Arhetipovi jesu naše identifikacije koje nas prate od rođenja do smrti, u vezama, poslovnom životu i porodičnim ili prijateljskim odnosima, kod svih životnih odluka.

U seriji tekstova koju počinjemo danas posvetićemo se proučavanju Arhetipova koje je prvi postavio psihijatar Karl Jung. Kod predstavljanja profila Arhetipa saznaćete sve o motivaciji, profilima likova i senkama ili negativima svakog Arhetipa. Ova nedelja uranja u poslednju grupu Arhetipova, tipove sopstva, koji su definisani ciljevima povezanim sa nezavisnim željama za razvojem, moći ili životom.

Pajac, koji ima ključnu ulogu da ostane u potpunosti srećan “u ovom trenutku” je naš današnji izbor.

 

12 ARHETIPOVA *Arhetip PAJAC

Život je samo jedan, i nije vredan življenja bez malo zabave

 

Ukoliko je dominantan Arhetip Pajac trenutna radost je vaša prva i primarna briga. Kao Jungovski Arhetip, Pajac se odmara od često romantičnih ili hrabrih ideala svojih bliskih pokazujući majstorsku upotrebu humora da svakodnevno otkrije, izleči, čak i sakrije, najdublje tmine ljudske podsvesti i sve lične traume.

Ovaj Arhetip je u savršenom miru sa svim paradoksima sveta, on koristi humor da osvetli licemerje, a takođe i da izbalansira između onih koji imaju moć i onih koji su apsolutno nemoćni da bilo šta izmene.

Pajac je lik koji voli zabavu i traži je u svakom trenutku, pozivajući druge da učestvuju u stvaranju samoponižavajućeg oblika satire. Pajac se ističe u projektovanju tipične za njega zarazne radosti, otpuštanju i proterivanju depresije ili agresije kod svojih prijatelja i bliskih. Oni zapravo svakodnevno teže bezbrižnom životu.

Sumoran dosadan život je najgora noćna mora za Arhetip Pajaca. Po potrebi Pajac može imati i drugog “zmaja” koji ima oblik humora koji se podiže kao štit da bi se odvratio pitanja ličnih trauma. Pošto su zabava i humor preduslov za životni stil Pajaca periodi u kojima humor može biti neprikladan čine ih neprijatnim, a možda čak i namerno grubim i neosetljivim u odabranim situacijama.

Pajac ne nastoji da reši problem aktuelne priče, njegov glavni zadatak na putovanju je samo putovanje, odredište mu je retko ključna tema a u nekim slučajevima može čak biti i đavolji zagovornik kada žudi da samo malo začini događaj i unese vedre boje. Pajac se retko namerno priseća prošlosti, i skoro nikada ne planira neposrednu budućnost. U svom tamnijem obliku u senci, Pajac može biti sklon stalnom prepuštanju užicima, perverzijama ili bilo kojoj drugoj negativnoj osobini definisanoj nedostatkom kontrole impulsa.

Za razliku od nekih drugih Arhetipova, postoji i sekundarni, delimični okvir za ovaj Arhetip u fikciji. Igra Pajaca je ponekad samo još jedno komično olakšanje, što je često najbolji prijatelj dominirajućeg lika. Glavna razlika između Pajaca Jungovog Arhetipa i Pajaca Komičara je u tome što ovaj drugi nije sasvim svestan da je Pajac. Pajac Komičar poseduje humoristični izraz za publiku, ali često pokazuju iste karakteristike klasičnog arhetipa Junga.

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević  ZABRANJENO PARAFRAZIRANJE KOPIRANJE I PREUZIMANJE

U drevna vremena, dvorska Luda tj Pajac je bio tu da zabavlja članove dvora, ali njihovo mesto je bilo neposredno iza ledja kralja nudeći mu u svakom trenutku razboritost u postupcima i odlukama, posebno u odnosu na druge koji bi svakodnevno dolazili pred presto da iznude nešto za sebe. 

Pajac dakle voli da bude zabavan i spontan, lagane šale često su deo njegovog repertoara i teško ga je iznenaditi jer odlično razmišlja u hodu, jako voli da se smeje i veruje da svaki trenutak treba da se proživi punim plućima.

Živi život koji odiše slobodom i igra se punim srcem. Pajac je potpuno ushićen kada može da iskoristi svoju duhovitost i humor da olakša stresne situacije ili da pretvori svakodnevne zadatke i obaveze u nešto zabavno i bezbrižno. Sposoban je da motiviše druge da na isti način žive, pa su uvek dosta privlačni i zanimljivi drugima. Životni apsurdi su nešto čemu se treba podsmevati i ne treba se preterano uzbuđivati. Oni vole da budu tačno onakvi kakvi su, što je neverovatno harizmatično, skoro magnetski privlačno, pomalo nestašno i uvek jako pametno. Poseduje dar da sa lakoćom govori istinu i prenese drugima znanje, to čini tako tiho i suptilno, na način koji drugi mogu da čuju i da se pritom osećaju pozitivno.

 

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA ∞ ŠKOLA ASTROLOGIJE I NUMEROLOGIJE ∞  063222539 ∞

 

Baš kao što Pajac ima tu iskonsku potrebu da u svakoj prilici donosi vedrinu ljudima koji ga okružuju i da ne bude ozbiljani, mnogi prijatelji Pajaca žele upravo suprotno od njega: da on postane ozbiljniji i ne gleda na sve tako prividno površno. Teško je voditi važan razgovor sa Pajacem koji se smeši i glupira da bi namerno olakšao tešku mračnu atmosferu, što je u suprotnosti sa temom o kojoj treba razgovarati.

Senka Pajaca može biti prilično malefična. Njegova duhovitost i britak brz jezik mogu da iznesu najoštrije, sarkastične reči, kritičke primedbe i okrutne šale, a humor može biti toliko naopak da povređuje, umesto da podiže i bude pozitivan. Vešti i lagani u komunikaciji mogu težiti manjim bezazlenim prevarama ili drugim igrama verbalne manipulacije.

Slabost pojedinih Pajaca je sklonost rasipanju i gubljenju vremena, i imaju poteškoća da ostanu do samog kraja posvećeni jednom zadatku. U kranje malefičnom stanju mogao bi biti toliko neodgovoran i razvratan da bude “proždrljivac, lenjivac ili razvratnik potpuno definisan potrebom da ispunjavama nagone bez ikakvog osećaja dostojanstva ili samokontrole”.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Published by
Jasmina Knezevic 063222539

Recent Posts

Astrološki događaji za 22.04.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Astrološki događaji za 21.04.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Japanski kalendar Srećnih dana za APRIL 2024.

21.04.2024. 先負 SENBU tj SAKIMAKE SM ~ Dan Ranog Gubitka Potrebno je da sve radite mirno,…

Sunce kvadrat Pluton *tranzit

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Sunce i Pluton na…

Rx MERKUR KONJUNKCIJA VENERA 17° OVNA

Rx MERKUR KONJUNKCIJA VENERA 17° OVNA Zgrabite vaš natalni horoskop ili klik na link NATALNA…

Venera u znaku Ovna *tranzit

Vreme je za vruću prolećnu romansu. Ako po prirodi nemate visok stepen samopouzdanja i dojadili…