Ahat *Kristal praštanja


Ahat, kao kristal koji leči sve, dovodi do ravnoteže tela, uma i duha. Dobar je za kožu, stomak, debelo crevo, jetru, slezinu i bubrege. Štiti telo od nepovoljnih uticaja x – zraka i radijacije. Povoljno utiče na biljni svet. Ahat poboljšava pamćenje i koncentraciju, pojačava životnu snagu i ohrabruje iskrenost. Ovo je kamen finansijskog uspeha. Ahat umiruje malu decu i životinje. Nosite ahat radi psihičke zaštite i zaštite od upijanja negativne energije drugih ljudi.

Ahat je kristal koji pripada elementu Zemlje. Simbol je zdravlja, blagostanja i dugovečnosti. Postoji više od 150 vrsta ahata. Ovaj kamen je nazvan po reci Ahates. Ahat je korišćen u talismanima i amajlijama, kao moćna zaštita od „zlih očiju” i vračanja. Astrolozi smatraju ahat kamenom Merkura, Venere, Meseca i Saturna.

Ahat u talismanima i amuletima Kao amajlija, ahat se koristi za pojačanje hrabrosti i samopouzdanja, takođe, on podstiče dugovečnost. Kao amajlija, služi za zaštitu od vračanja, daje zaštitu od bolesti zavisnosti, jača pamćenje, odgoni negativne misli i štiti od noćnih mora. Ukoliko se stavi ispod jastuka na kome se spava, on će dati mirne snove. Veruje se da je crni ahat najbolji kao talisman. Prsten sa crnim ahatom daće neodoljivost muškim osobama i povećaće seksualnu energiju. Svetli ahat se od davnina smatra zaštitnikom trudnica.

Lekovita svojstva ahata U srednjem veku iscelitelji su preporučivali nošenje perli od ahata svim osobama koje boluju od hroničnog kašlja, bolesti grla i zuba. Ahat jača vid, poboljšava varenje, štiti od bolesti bubrega, poboljšava sluh i stražari protiv dehidracije i kožnih oboljenja. Crni ahat ima pozitivan uticaj na creva, posebno na debelo crevo. On takođe poboljšava stanje krvi i limfni sistem.

Magična svojstva ahata Drevni Grci su verovali da amulet ahata daje svom nosiocu razboritost i da ga čuva od mračnih misli i neuzvraćene ljubavi. U starom Rimu ahat je bio posvećen boginji plodnosti i smatrao se kamenom baštovana. Verovalo se da ahat pomaže sportistima kod pobede, jer im daje im vedrinu, hrabrost i snagu, a takođe smanjuje preteranu ljutnju. Takođe se verovalo da ahat ima sposobnost da onome ko ga nosi da elokventnost, rečitost, privlačnost, uverljivost i samopouzdanje. Crni ahat štiti od opasnosti, daje moć nad silama mraka i donosi ravnotežu u emocijama.

 

Ahat je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditativnosti, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizuje auru. 

Ahat je raznolik svilenkastog sjaja, mnogobrojan, mnogoslojan, lako prepoznatljiv kamen. Može se naći u raznim bojama, od svih vrsta braon, plave, mlečno bele, bež, roza, sive, ljubičaste, žute, zelene, crvene, oranž. Delimično je providan i vrlo slikovit kamen, protkan trakama različitih boja koje su nastale rastom u kružnim šupljinama vulkanskih stena. 

Najviše ga ima u Meksiku, Brazilu, Australiji, SAD, Maroku. 

Ahat pripada silikatnoj grupi minerala. To je varijacija kvarca koja pripada porodici kalcedona. Ahat se često seče u tanje ravni. Može biti kotrljan, prirodno zaobljen ili u grumenčićima. 

Ahat uravnotežava suptilne energije. Kaže se da pomaže u zaštiti, pogotovo zaštiti dece. Nadodaje hrabrost i pojačava kreativnost kod učenika ili umetnika. Njegovo pojačavanje energije dolazi u talasima, tako da je koristan kada je potrebno prevazići neku situaciju. 

Ahat pomaže ljudima koji imaju problema sa praštanjem i u slučajevima kada je problem otpustiti gorčinu i očajanje pogotovo u odnosima sa drugim ljudima, porodici ili ljubavi. Nosite ahat ako se osećate sputani, pod pritiskom, zatvoreni i prigušeni u trenutnim dužnostima. U drevnim vremenima sile četiri elementa su bile smatrane moćnim snagama univerzuma i u vezi sa tim je ahat bio kamen elementa Zemlje. Ukoliko imate u vidu teške pretstojeće bitke na porodičnom i poslovnom planu gde vam je potrebna snaga i hrabrost da budete iskreni pre svega sa sobom i istrajete na svom zacrtanom cilju, ahat je kamen za vas. 

Ahat pojačava fizičku brzinu, u trčanju, maratonu, atletici. Deluje na pluća, krvne sudove, limfni sistem, probavu, anoreksiju itd.

Agate white

Beli Ahat je različito beo, slojevit i delimično providan. Služi za duhovni razvoj, polaže se na krunsku čakru.

Agate pink

Ljubičasti ahat koristi se za zaštitu majke i ploda. Olakšava porođaj. Leči matericu. Ljubičast ahat se koristi za stimulisanje saučešća i saosećanja sa drugima.

Agate brown

Ahat žutu do braon leči želudac, pankreas, jetru. Stimuliše proces varenja.

Agate blue lace

Ahat plave čipke se koristi da potpomogne u indukovanju viših stanja svesnosti. Odličan je za grlenu čakru i komunikaciju. Vezuje se sa nadom, jedinstvom, optimizmom, pozitivnim mislima, glatkim energetskim tokovima, radosti i istinom. Neutrališe bes, emotivne traume, infekciju, upale, groznice, spušta temperaturu. Vrlo je moćan kamen. Isceljuje grlo, disajne puteve, probleme vrata, ramena, insuficijenciju tiroidne žlezde, limfnih žlezda. Pročišćava limfni sistem. Otklanja blokade u nervnom sistemu. Leči artritis. Jača skeletni sistem, dobar je kod preloma. Eliksir tretira disbalans tečnosti u organizmu – naticanje.

Agate rose

Ahat roze pročišćuje emotivne smetnje, pomaže da oprostimo, prihvatimo ljubav. Drži se na srcu.

Agate fire

Ahat vatreni daje podršku, snagu i hrabrost, u teškim trenucima pruža zaštitu, smiruje strahove i emocije i reflektuje pretnje nazad ka njihovom izvoru. Koristi se za pojačavanje psihičkih talenata. Upotrebljavali su ga šamani da bi potakli vidovitost i da bi prizvali slike i sećanja sa drugih nivoa i iz drugih života. U isceljenju se smatra da pojačava sve prirodne sposobnosti lečenja i radi sa cirkulatornim sistemom i nižim digestivnim sistemom. Povezan je sa drugom i trećom čakrom. Obezbeđuje jasnoću u vremenima promene. Leči nervni i endokrini sistem, poremećaj cirkulacije, pomaže u klimaksu (talasi topline), čisti energetske blokade.

Ahat mahovinasti se ponekad naziva Kamenom Baštovana. Smatra se da stavljanje mahovinastog ahata u baštu donosi lepše, svetlije cveće, i povećava prinos. Zbog svoje povezanosti sa prirodom mahovinasti ahat donosi osećanje širenja, slobode i prostora. Uvodi čoveka u harmoniju sa drugima i donosi obilje, uspeh i prosperitet. Pojačava samopoštovanje, pozitivne crte ličnosti i smanjuje nivo stresa. Povezuje se sa srčanom čakrom. To je kamen ljubavi i prijateljstva. U isceljivanju koristi se da pomogne u digestivnim i intestinalnim poremećajima. Osvežava dušu, služi kao protivupalno sredstvo, smanjuje otoke, reguliše šećer u krvi. Eliksir je za spoljnu upotrebu, leči gljivice i kožne infekcije.

Ahat iz Bocvane se nalazi samo u Bocvani, pomaže u pažljivosti do detalja. Energizira suptilna tela. Stimuliše istraživanje nepoznatog. Promoviše zaštitu, plodnost, senzualnost, strast, umetnički izražaj i emocionalnu utehu. 

Ahat pojačava svoje sposobnosti ako se kombinuje sa akvamarinom.

 

PRIMENA 
Alkoholizam; anoreksija; Aura – stabilizacija; balansiranje jin i jang energije; blokade u nervnom sistemu; buđenje božanskih talenata; digestivni trakt; donošenje odluka – odlučnost; duhovni prosperitet; emotivna uteha; emotivne traume – lečenje; emotivni bol – lečenje; emotivni problemi; endokrini sistem; energetske blokade – otklanjanje; fizička snaga – jačanje; fleksibilnost; geopatogena zračenja; glatki energetski tokovi – poravnavanje čakri; gljivice; hrabrost; ideje – praktično sprovođenje; iskrenost prema sebi; istina; istrajnost – upornost; klimaks; komunikacija sa biljnim svetom; krv – cirkulacija; krvni sudovi – zakrčenje; materica; meditacija; mentalna ravnoteža; mentalna snaga; mesečarenje; mir, smirivanje, smirenost, duhovni mir; misaona analiza – analitičke sposobnosti; misli – jasnoća; misli – negativne – otklanjanje; nada; neplodnost; nervna napetost, nervoza; obilje, bogatstvo, blagostanje; opraštanje sebi i drugima; opuštanje, opuštenost; osećanje slobode; pluća; porođaj – olakšavanje; prihvatanje ljubavi; prijateljstvo; radost životna, slavljenje života; rast cveća; razumevanje viših mentalnih koncepata; samopoštovanje; saučešće; senzualnost; skeletni sistem; smirenje emocija, relaksacija; srce; stabilizacija duhovnog razvoja; starenje – usporavanje, vitalnost; strast – buđenje; suptilna tela – energizacija; suptilne energije – uravnoteženje; treće oko; um smirenje – psihičko smirenje; umetnički izražaj; uspeh – želja za uspehom; uzemljenje; uživanje; vid; vidovitost – buđenje; viši psihički talenti, sposobnosti; vizuelizacija; zaštita – uopšteno

Održavanje kristala
Prazni se jednom nedeljno pod tekućom vodom oko 5 minuta, a puni se na suncu par sati.

Astrološki znaci
Bik; Blizanci; Rak;

Čakre na koje se kristal stavlja
sakralna;

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Mars u Jarcu *tranzit

Sun Feb 16 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Zgrabite svoje natalne horoskope – ukoliko ste Ovan ili Škorpion, a posebno ukoliko je Jarac vaš Sunčev ili Ascendentalni znak ova prognoza će biti značajna za vas. Setite se koliko je Mars tokom tranzita ovim konzervativnim zemljanim znakom Jarca snažan, kako biste […]
Mars u Jarcu *tranzit

You May Like