Arhanđel Gabriel


arhandjel gabrielArhanđeo Gabriel predstavlja balans, blagoslov, milost i inspiraciju. Ovo je Arhanđeo vizije. Možete ga prizvati da vam pomogne u donošenju odluka, i nakon što donesete odluku Gabriel će vas podržavati da istrajete na odabranom putu. Arhanđel Gabriel neće samo olakšati vaše putovanje i učiniti da sa lakoćom napredujete, već će pomoći oslobađajući vas emotivnog tereta koji vas može opteretiti dok putujete ka novom cilju.

Arhanđeo Gabriel predstavlja balans, blagoslov, milost i inspiraciju. Ovo je Arhanđeo vizije. Možete ga prizvati da vam pomogne u donošenju odluka, i nakon što donesete odluku Gabriel će vas podržavati da istrajete na odabranom putu. Arhanđel Gabriel neće samo olakšati vaše putovanje i učiniti da sa lakoćom napredujete, već će pomoći oslobađajući vas emotivnog tereta koji vas može opteretiti dok putujete ka novom cilju.
Arhanđeo je nagoveštaja i glasnik Božje volje. Ime mu znači «Božji glasnik». Prema Bibliji, upravo je Gabrijel najavio Mariji rođenje Isusovo, i razdvojio Crveno more kada su Hebreji bežali pred faraonovim vojnicima. Islamskim vernicima je poznat kao Anđeo koji je Muhamedu objavio Kuran. Veruje se da je Gabrijel nadahnuo Jovanku Orleanku da pomogne francuskom prestolonasledniku. Često ga prikazuju sa srebrnim orlom na grudima koji simbolizuje mitsku pticu Feniks, koja se ponovno rađa iz pepela.
Gabrijela povezuju sa emocijama i srcem. Kao nosioc dobrih vesti donosi svetlo u one delove našeg života koji su iscrpljeni, ukazuje na kreativne mogućnosti i nova iskustva, priliku za Novi Početak. Gabrijel predstavlja vodu, emocije i Zapad, horoskopski je zaštitinik znaka Vodolije.
Ako imamo problem emotivne prirode ili nam je neki deo života zablokiran, prizovimo Arhanđela Gabrijela. Okrenimo se Zapadu i zamolimo ga da ispuni svetlom naš život i pomogne nam da se setimo svoje božanske svrhe.
Gabriel je Božiji izaslanik koji izvršava Njegovu Volju na Zemlji. Njegovo ime znači “Božija snaga”. Jedan gnostički zapis na grčkom glasio je “Mihael najveći, Gabriel najmoćniji”. Na Nebu mu je dato da bude nad zmijama, rajem i kerubimima. Naučio je Mojsija kako se pravi svećnjak. Zajedno sa Mihaelom branio je Izrael i Šemjazu je bacio u vatru. On je bio jedan od tri Anđela koji su posetili Abrahama. Mihael kao najmoćniji bio je u sredini, Gabriel sa desne strane, a Rafael sa leve.
Po tradiciji Gabriel se povezuje sa vatrom, a Mihael sa snegom, mada postoje i retki primeri u literature da je Gabriel tretiran kao princ vode, a Mihael kao princ vatre. Kada su u staroj literature Arhanđeli povezivani sa metalima Gabriel je povezivan sa zlatom, budući da je zlatna boja povezivana sa vatrom. Po nekim verovanjima, on je taj koji će sa Leviatanom voditi rat.Takođe, on je onaj koji znakom obeležava čela pobožnih, ali i onaj koji na čela bezbožnika stavlja krvavu oznaku. U Hrišcanstvu je Gabriel onaj Anđeo koji je Mariji rekao da čeka dete. Gabriel je isto tako značajan i u Islamu pošto je baš on bio taj koji je Muhamedu objavio Kuran. Gabriel prebiva u oblasti levog stuba, sefira Hod, gde Anđeoski horovi pevaju o Božanskom Detetu i njegovom dolasku.

Numerička vrednost njegovog imena je 246.
Moćni Arhanđeo Gabriel u magijskom smislu deli mnoga obeležja sa grčkim Bogovima Aresom i Hermesom, sa rimskim Bogovima Merkurom i Marsom, ali i sa hrišcanskim Svetim Ðordem.
U hrišćanskoj religiji Arhanđeo Gavrilo je Božji arhanđel, čije ime u prevodu znači “Božja snaga” Gav(e)riel. Etimologija njegovog imena je takođe nepoznata do tančina, ali vrlo moguće da znači “Bog se pokazao jakim”, ili “snaga Božija”, odnosno “Bog je jak”. Prema 2 Enoh 24, 1 on sedi sa leve strane Bogu, ali je njegova ličnost opisana da bi se o njoj moglo nešto više kazati. Pored imena Arhanđela Mihaila, njegovo ime je jedino koje se spominje u tekstu starog zaveta. Prema Dan 8, 16 i 9, 21 Gavrilo ima značajnu ulogu i čini se da je on najviši Anđeo. U ljudskom liku on se javlja proroku Danilu te zaključujemo da je on jedan od najviših Anđela i da ne može biti identičan sa Mihailom. On je kod Dan 9, 21 spomenuti “čovek” (Božiji). Na Danilovu molitvu on tumači narodu proroštvo od sedamdeset sedmica. Prema 1 Enoh 20, 7 Gavrilo je postavljen nad rajem i on tamo postavlja heruvime i zmije, a prema 1 Enoh 40, 9 on je predstojnik svih nebeskih sila. Prema 2 Enoh 21, 5 on uvodi Enoha u sedmo nebo. Čini se kao da je prvobitno Arhanđel Gavrilo bio najviši Anđeo, koji je svoje mesto kasnije prepustio Arhanđelu Mihailu, vođi judejskog naroda.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Arhanđel Rafael

Thu Mar 7 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Arhanđel Rafael poznat kao Sveti Vodja predstavlja snagu zemlje, ujedinjenje, pročišćenje i empatije. Arhanđel Rafael je emotivni i psihički iscelitelj. Rafael pomaže isceliteljima u radu, kao i svima koji se brinu o zdravlju drugih ljudi i životinja. Rafaela možete prizvati kad god […]

You May Like