Arhanđel Uriel


archangel urielArhanđel Uriel predstavlja izobilje, slobodu, prijateljstvo i poverenje. Inovator i onaj koji donosi rešenja, Uriela možete prizvati da osvesti i stimuliše vaš um. Ovaj Arhanđeo će uneti nove ideje baš kada pomislite da ste dotakli najmračniju tačku, pružajući vam ruku prijateljstva i podrške. Uriel će vam pomoći pri prizivanju pozitivnih događaja u vaš život pokrećući vas u pravcu kako biste požnjali nagrade za uloženi trud.Arhanđel Uriel predstavlja izobilje, slobodu, prijateljstvo i poverenje. Inovator i onaj koji donosi rešenja, Uriela možete prizvati da osvesti i stimuliše vaš um. Ovaj Arhanđeo će uneti nove ideje baš kada pomislite da ste dotakli najmračniju tačku, pružajući vam ruku prijateljstva i podrške. Uriel će vam pomoći pri prizivanju pozitivnih događaja u vaš život pokrećući vas u pravcu kako biste požnjali nagrade za uloženi trud.

Arhanđeo Uriel je Arhanđeo pomoći i mira, ime mu znači: «Božje svetlo» jer je na Nebu u blizini samoga Boga. Nakon proterivanja Adama i Eve iz Rajskog vrta postavljen je na ulaz Rajskih vrata, i tamo odmerava dobro i zlo svakoj duši koja dolazi u Raj. On je taj koji nas propušta kroz Rajska vrata. Veruje se da je Uriel upozorio Nou na potop, da je iz Raja na Zemlju doneo božansku umetnost alhemije i ljudima predao Kabalu, mističnu hebrejsku tradiciju. Često ga slikaju sa znakom Bika na grudima i diskom, simbolom materije, sigurnosti i stabilnosti.
Arhanđeo Uriel daje nam snagu da se suočimo sa odgovornostima života, donosi nam sigurnost koja već postoji u dubini našeg bića. Njegov je najveći blagoslov što nam pomaže transformisati bolna iskustva i razočaranja u pozitivna kroz razumijevanje Božje misli koja je iza svih događaja. Svojim svetlom i mirom pomaže nam u otpuštanju neoprosta i otpora.
Uriel je povezan uz simol zemlje, Sever i horoskopski znak Vagu i Bika.
Kada nam ponestane stabilnosti u životu i preplave nas bolna sećanja, molimo se Arhanđelu Urielu. Okrenuti ka Severu zamolimo da svojim svetlom razumevanja obasja naš život, isceli prošlost i omogući stvaranje novog života.
Uriel je i Arhanđeo gromova i zemljotresa. On je taj koji postavlja tri teška problema Ezri i smatrano je da je blisko povezan sa Gehennom. Po legendi, on je bio Arhanđeo koji je poslat da Noa upozori na poplavu. Verovalo se da silazi sa Neba u kočijama koje vuku beli konji. Smatralo se da mu ime (layrwa), doslovno prevedeno, znači “Božija Svetlost”, odnosno “Božija slava”. Postoji i mišljenje, zasnovano na ideji da se on izjednači sa zoroastrijskim Anđelom Hvarenahom, da je ispravan prevod njegovog imena “Božija Vatra” . Ta ideja o povezanosti imena sa vatrom se potkrepljuje i prvim problemom postavljenim Ezri, a koji se odnosio na težinu vatre. Uriel je povezivan i sa vatrom Gehene, a srednjovekovni mistici su smatrali da je on izvor dnevne toplote tokom zimskih dana. Identifikacija njegovog imena sa svetlošću je usledila kasnije i zasnovana je na ideji da je on “prosvetlio” Ezru. Takođe je kasnije bilo i onih koji su ga izjednačavali sa Rafaelom i njegovo ime je pisano na amajlijama koje su imale za cilj “iluminaciju duše” kako bi se mogli proučavati sveti spisi.
Takođe, među francuskim Jevrejima XIII veka verovalo se da ponoviti ujutru deset puta Urielovo ime u jednom udahu, donosi sreću tokom tog dana. Uriel naročito deluje na polju saradnje sa ljudima u radosnom zajedništvu sa svim živim bićima u Univerzumu. Smešten je u Srednjem stubu Drveta života, u Malkutu.

Numerička vrednost Urielovog) imena je 248.

Moćni Arhanđeo Uriel u magijskom smislu deli mnoga obeležja sa rimskim Bogom žetve Saturnom, grčkim Bogom Hadom, te Boginjama zemlje kao što su Rea, Gea, Demetra i Cerara.
Za Arhanđela Urila (Uriel) navodi se da je upravljač neba i zvezdanih vojski. Njegovo ime znaci “moja svetlost je Bog”. Prema 1 Enoh 20, 2 on je postavljen nad nebeskom vojskom i nad tartarosom (1 Enoh 33, 3; 72, 1; 74, 2; 75, 3; 79, 6; 80, 1; 4 Jezd 4, 1; 5, 20; 10, 28; Vita Adam 48), a prema Sibil. 229 arhanđel Urilo razbija vrata ada. Arhanđeo pomoći i mira, ime mu znači: «Božje svjetlo» jer stoluje na Nebu u blizini samoga Boga. Vjeruje se da je Uriel upozorio Nou na potop, da je iz Raja na Zemlju donio božansku umjetnost alkemije i ljudima predao Kabalu, mističnu hebrejsku tradiciju. Često ga slikaju sa znakom Bika na grudima i diskom, simbolom materije, sigurnosti i stabilnosti.
Arhanđeo Uriel daje nam snagu da se suočimo s odgovornostima života, donosi nam sigurnost koja već postoji u dubini našeg bića. Njegov je najveći blagoslov što nam pomaže transformirati bolna iskustva i razočaranja u pozitivna kroz razumijevanje Božje misli koja je iza svih događaja. Svojim svjetlom i mirom pomaže nam u otpuštanju neoprosta i otpora.

Uriel je povezan uz zemlju, Sever i horoskopski znak Bika.
Kada nam ponestane stabilnosti u životu i preplave nas bolna sjećanja, molimo se Arhanđelu Urielu. Okrenuti ka Severu zamolimo da svojim svjetlom razumijevanja obasja naš život, iscjeli prošlost i omogući stvaranje novoga života.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Usmerite svog Anđela

Thu Mar 7 , 2013
Svako ko je proučavao metafiziku ili redovno meditirao, svestan je prirodih zakona energije i kako su atomska i molekularna struktura vođene tim zakonima. A drevna mudrost takođe kaže da će ono što izražavaš biti vraćeno tebi putem Univerzalnog zakona Rezonancije. Iako fizički ne možemo videti Anđele, možemo osetiti njihovu prisutnost. […]

You May Like