Arhetip znaka Blizanca


4713070Blizanci su treći znak zodijaka i u sebi sadrže sintezu prva dva znaka, budući da je treći znak prirodno zbir 1 i 2, i čini 3. Dakle, sve ono što je nesvesno i podsvesno u natusu je sigurno 1. i 2., jer je to samo energija natusa i ono ka čemu natus ide da bi mogao da preživi, i kao rezultat tog odnosa nastaje treći znak, znak Blizanaca i prvi ljudski znak.
To je prvi znak svesnosti, po čemu mi cenimo karakter. Ono što ćemo uzeti u obzir da bi smo procenili prirodu natusa, onu kuću koju ćemo posmatrati biće 3. kuća, ono što je nasledio od svoje genetike biće 3. znak zodijaka i kombinovaćemo sa prirodom i energijom 1. kuće da bi smo primarnu energiju i temperament koji natus nosi u sebi povezali sa onim o čemu on misli. Ali, prirodu osobe tumačimo kroz njenu sposobnost mišljenja, komunikacije i odatle svih ostalih osobina koje ova kuća, i u dubljem nivou ovaj znak nosi. 
Da bi smo razumeli prirodu jednog znaka, uvek moramo otići u njegovu mitološku pozadinu. Suština svakog znaka izražena je u priči koja stoji iza njega. Mitologija sazvežđa korespondira sa znacima. Kada govorimo o mitu koji je vezan za Blizance, znamo da je to mit koji govori o Kastoru i Poluksu, dva brata koji su, po jednoj varijanti mita nastali tako što je Zevs želeo da bude sa Ledom, koja je bila žena kralja Tindareja. On ju je zaveo tako što se pretvorio u labuda, i tada su začeti blizanci. Zapravo, kako je ona bila žena kralja Tindareja, veruje se da je jedan sin, a to je bio Kastor, bio Tindarejev sin, a drugi blizanac, Poluks, je bio sin Zevsa. Stoga je jedan od njih bio besmrtan – Poluks, a njegov smrtni brat je bio Kastor. 

Oni su se jako voleli i uvek su bili zajedno. Priča o blizancima je priča o njihovoj bratskoj ljubavi, i o tome kako su se međusobno uvek podržavali. Poluks je bio sklon borilačkim veštinama, posebno boksu a Kastor je bio ukrotitelj konja. Oni su ulazili u različite avanture ali uvek zajedno. Jednom su oteli verenice dvojice svojih suparnika u jednoj borbi, zbog čega su im se ovi kasnije osvetili – u tom sukobu Kastor je smrtno ranjen što je Poluksa duboko pogodilo. Kako je Kastor bio smrtan a Poluks besmrtan, Poluks je molio Zevsa, svog oca, da mu da mogućnost da svoju besmrtnost podeli sa Kastorom. Zevs je to i učinio, i od tada se kaže da po jedan dan Kastor i Poluks provode zajedno na Olimpu, a drugi dan u donjem svetu. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Muškarac u znaku Bika

Sun Apr 14 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Evo jednog znaka koji je, bar kada je filmsko platno u pitanju nezamenljiv. On ima prodoran pogled, muževan izgled, ali za razliku od Ovna, na koga se ne može u životu uvek računati jer je isuviše impulsivan, ovde se radi o pravom […]