Arhetip znaka Jarac


U ovom znaku sadržano je “seme vremena”, pa samim tim i sudbina svakog natusa. Vreme je kružno, baš kao što je i vladar ovog znaka – Saturn – “gospodar prstenova” koje on oko sebe nosi. Ovladati tajnom kružnog vremena, znači ovladati sudbinom i preći u sledeći nivo života – koji je predstavljen spiralom i znakom Vodolije. 
Znak po čijoj slici je čovek stvoren je svakako Strelac – 9. znak. Svekoliko sećanje na stvaranje, na sve ono od čega smo nastali je ono što ima Strelac, budući da mu je Jarac 2. kuća. Ono što on poseduje, sve što postoji u tom velikom znanju, sadržano je u formi sećanja u sledećem znaku, dakle u znaku Jarca. Jarac je onaj znak koji je svakako zadužen za genetiku, za sve pretke ali i sve potomke. On je zadužen za celokupno vreme, i to ono vreme koje je okruglo; vreme jeste okruglo i suština znaka Jarca jeste da je to znak koji gospodari prstenovima kruga vremena. Dakle, unutar ovog znaka na različitim nivoima sadržana su svekolika sećanja koja nas obavezuju. 
Kada pogledamo nebo iznad nas, mi vidimo prošlost, vidimo zvezde koje više nisu tu (iako mi mislimo da jesu ali to je njihov odraz), to je prošlost, ništa od toga tu više ne postoji ali mi gledamo u Jarca, gledamo u vreme – astrolozi su zagledani u Jarca (u vreme) kako bi otkrili šta je ono što će se desiti, jer ono što se desilo je ono što će se desiti. Cela stvar je u tome da se istorija ponavlja, i da je sve ono što je sadržano u Jarcu zapravo slika koja se samo odražava, preslikava na budućnost. 
Za znak Jarca primarno je vezano ono što zovemo sećanjem, što zovemo starim, tradicijom, ali u trenutku kada je otkriven Neptun, on je bio na 25. stepenu Vodolije, u egzaktnoj konjunkciji (u stepen) sa Saturnom. Neptun i Saturn su principi prošlog i budućeg – onog što ne znamo, onog u šta smo zagledani, onog što vidimo u maglini. Neptun je maskirani Saturn, to je ista stvar koja se čini drugačijom ali oni su dva dela jednog istog kruga. Konačno, ko je mitološki Neptun, odnosno Saturn ? Neptun je Saturnov sin. Drugim rečima, Neptun je njegova budućnost. Sve to živi u ovom znaku, a posebno živi zato što taj Jarac uopšte nije Jarac u klasičnom smislu – on je jednom polovinom Jarac, a drugom polovinom je predstavljen ribljim repom. 
Mi imamo njegovu prirodu koja je Saturn – Neptun, prošlost -budućnost. Vreme je okruglo i to što dominira svimA jeste to, okruglo vreme, odnosno ono što čini samim tim celu sudbinu. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Ascendent (podznak) Jarac

Sun Apr 7 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email To je ozbiljna, mirna, promišljena i kontemplativna priroda koja se odlikuje dostojanstvom i okretanjem tradicionalnim vrednostima. Osobe sa ovim podznakom su obazrive, aktivne i ekonomične, tako da stupaju u akciju tek pošto je dobro procene. Za njih važi pravilo „stoput meri, jednom […]

You May Like