Arhetip znaka Lav


LEO 3DZnak Lava je peti znak zodijaka i obeležava peti deo kruga. To je verovatno jedan od najsretnijih delova kruga, sretniji od svih ostalih te mu stoga valja posvetiti posebnu pažnju. Njegov simbol jeste 5, i on nastaje i sačinjen je iz 5 delova odnosno tačaka.
Čovek nosi kod gena, kod genetike a Lav je ona srž, onaj najbolji deo zbog čega sve ostalo postoji, čemu sve ostalo služi jer onome ko je 5., služi 4. Čitava naša genetika stoji iza nas, mi samo treba da budemo težište jer oni svi rade i svi postoje da bi smo mi bili kralj, da bi smo nosili poruku svega. Mi isto tako radimo za sve, mi smo nosač toga. To je ključni deo jednog života. Kada se ispuni ova putanja, koja ovde predstavlja kičmenu moždinu i put evolucije jedne genetike, mi postajemo slobodni, jer niko nas više neće osloboditi nego najbolji među nama. 
Sve nade su usmerene u znak Lava i Sunce. Svako to negde ima ali je pitanje da li smo razvili veštinu upravljanja, centra, balansa, težišta koje jedino Lav zna. Sve što Lav uči, i nosi u sebi je spontana sposobnost da samo svojim prisustvom uvodi red. On postoji i sve ostalo se oblikuje po tom modelu. On je primarni imidž, primarna slika jer po tom krugu, po tojprimarnoj tački će svi ostali krugovi na dalje da se formiraju. 
Ovaj znak predstavlja i sliku svega što je najsnažnije, najveće, što je sam čovek izražen u konstelaciji Oriona koji je uvek prikazivan simbolikom 5. Jedna tačka je u sredini koja čini taj Orionov pojas ili tzv. Cingula Orionis, i imamo 4 zvezde koje čine njegove ruke i noge. 

Ako neko jeste postavljen da bude uzor svima, onda je on najveći, najdominantniji i svi ostali se spontano ugledaju na njega i postaju takvi; on postaje model svima. 
Konstelacija Orion je slavljena u starom Egiptu kao Oziris, sam Bog. Slika Boga direktno predstavlja čoveka kakav on treba da bude, i to se stalno ponavlja – u raznim vremenima imaćemo nacije koje će biti uzor svim ostalim nacijama kao i ljude koji će biti uzor svim ostalima. Ideja upravljanja “Svi za jednog, jednog za sve” je romantičarska i nastala je upravo u Francuskoj, primarno lavovskoj zemlji koja primarnu vrednost rojalističkog podržava kao svoj ključni moto. 
Ako posmatramo samu priču koja u jednom natalu živi kroz znak Lava, mi ćemo uvek videti šta je ono što su preci ostavili kao ono najbolje od sebe, da danas bude osnova nama. Ovde vidimo šta je to što su nam ostavili kao najbolje, najsvetlije, najzlatnije delove njih jer u Lavu samo najbolje može biti, i šta god da je Lav, zamišljeno je da bude od najboljeg materijala napravljeno, najkvalitetnije i to je njegova ključna uloga. Ovo je znak u kome je Sunce u svom sedištu, gde niko drugi nema egzaltaciju niti sedište osim njega ali su Saturn i Uran u izgonu ovde a Neptun je u padu. Tri mračne i daleke planete su vezane za ovaj znak, takođe, i one sve tu “padaju”; to su prošlost, sadašnjost i budućnost i sve što je u slici ove tri planete ovde je slabo. Ovde postoji specijalna zamka a to je da ukoliko natus ima problem sa Saturnom, Uranom ili Neptunom, najbolje od njegovih predaka ne može da dođe do izražaja, ne može da ga dobije i iživi, tako da dobija priču jednog Lava koji je strašan, narogušen, problematičan. To je zapravo znak koji postaje problem ukoliko natus nema izbalansirane planete koje su ovde slabe. 
Znak Lava je najbolji zato što je sposoban da sve prihvati, da plati račun za sve. On je osoba koja nikad neće dozvoliti da za stolom u restoranu svako plati svoj račun, jer će on sve prihvatiti na sebe, on je zato i najbolji, najkvalitetniji. On mora da prihvati sav bezobrazluk Urana koji mu je suprotan, kao i svu prostotu Saturna i svu laž Neptuna. On to mora da prihvati ako hoće da bude najbolji od svih, i da vlada svima jer dolaskom na vlast mi ne biramo ljude ispod nas već ih dobijamo, među kojima nisu svi najbolji – dobijamo sve, pa moramo biti veliki i za one koji su vrlo loši, kao i za ostale. Mi moramo biti najmanji zajednički sadržalac za sve, i mi smo ti koji će, konačno, moći da daju i pomilovanje kriminalcu. Lav je plemenitiji i bolji od svih, zato i jeste 5., i to je vrednost Lava. 
Potrebno je posmatrati kakve su predispozicije koje je genetika ostavila za nas za ovog Lava. Vrlo je bitno da li smo mi Lav koji vidi da je neko drzak, bezobrazan, neplemenit, na nekom nivou grešan; da li mi sudimo nekom – a ako sudimo ne možemo biti Lav. Ako hoćemo da budemo Lav, kralj, najbolji od najboljih, mi smo jedan za sve. Stoga Lav gubi snagu, svetlo svog Sunca onog trenutka kada počne da sudi jer njemu nije data mogućnost da odbacuje bilo šta, već samo da doživljava i prosvetljuje. On je nada bilo kom znaku za život. On daje najbolje, on je onaj koji izvlači najbolje iz svakog od nas i samo tada on postaje pravi Lav. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Beba u znaku Blizanaca

Sun Apr 14 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Beba Blizanac je veliki istraživač i želi da zna što je više moguće. Pošto joj brzo postane dosadno, potrebno je dosta podsticaja da bi bila srećna. Brzo uči, ali ne obraća pažnju na detalje. Moguće je da progovori ranije nego druge bebe […]

You May Like