Arhetip znaka Ribe


4713075Poslednji znak kojim se krug završava predstavlja najveću tajnu samog kruga i samog života. To je znak koji predstavlja simbol onog mesta iz kojeg sve nastaje i iz kojeg se sve rađa. Rekli smo da je svaki znak nastao iz onog koji mu je dvanaesti, pa tako prvi znak nastaje iz dvanaestog, drugi iz prvog, treći iz drugog, četvrti iz trećeg itd. 

Poslednji znak od svakog jeste onaj koji mu stvara osnovu da bi nastao, a ovo je jedini znak u zodijaku unutar kojeg njegov vladar direktno egzaltira u dvanaestom znaku od sebe, budući da je Neptun kao vladar Riba egzaltiran u u znaku Vodolije što će reći da je tajnina tajna vezana za 11. znak, za onaj znak koji predstavlja Ganimeda i prvog smrtnika koji je postao besmrtan. Ganimed koji je postao peharnik bogova sad sipa vodu života, onu vodu iz koje će nastati svaki život na zemlji jer sve nastaje iz vode, i život na planeti se rađa iz vode. Jedan se rađa iz 12. Međutim, ta voda se sipa iz vrča koji Ganimed kao peharnik, ili Vodolija sipa u Ribe, u 12. 
Po prvom mitu, voda se sipa u konstelaciju Južne Ribe, koja se uzima kao preteča Ribama koje ovde poznajemo. Južna Riba je konstelacija koja opisuje ribu koja leži na leđima i ima otvorena usta, a njoj Ganimed iz svog vrča, sipa taj božanski nektar. Ona je zapravo posuda, prijemnik božanskog života i upliva. Stoga, kakvo to božanstvo živi u Ribama? Šta je ono što svojim vrčem mi primamo u našu posudu koja je predstavljeno Ribama – da li je to Tihi Okean, u koji su se sipale sve vode, ili je bilo koji okean koji nosimo u svom nesvesnom, u koji se sipaju vode života iz kosmosa. Šta je u njega sipano, reći će nam Ganimed; on je onaj koji nam sipa sve. U ovom znaku ima dosta strahova, dugova, neznanja, kao i najvećeg božanskog otkrovenja, u zavisnosti od onoga šta je dvanaesti znak od 12. sipao. Stoga moramo posmatrati Vodoliju da bi smo razumeli Ribe, i uvek posmatramo dvanaesti znak od bilo kog da bi smo znali od čega je on nastao, jer je prvi znak bilo čega samo pojavna slika onoga što se događalo u znaku pre njega, ali kad je 12. znak u pitanju, znak Riba, to je primarno naglašeno zato što je vladar 12. znaka egzaltiran u dvanaestom znaku od sebe i to je jedini takav slučaj – Neptun koji je egzaltiran na 21. stepenu Vodolije. Dakle, koji kvalitet naše povezanosti sa kosmosom možemo dobiti, treba da pitamo dvanaesti znak od 12.-og, a onda ćemo videti šta je ovde sipano jer one mogu dati jako veliku podršku čoveku. Ribe nam mogu dati sve; u Ribama sve nastaje, Ribe su potpuni ključ za rešenje čitave karme koju imamo. Unutar njih sadržana je čitava tajna samo zato što je taj znak najbliži prvom znaku, koji predstavlja čoveka. Mi smo 1, idemo ka 2, a i 1 i 2 ka čemu natus ide već je sadržano u 12, 12 je već sačinjeno od 1 i od 2. Unutar njega se odvija primarni kod koji nije manifestovan u životu. Čitav život, čitava karma se odvija po tome što čovek kao 1 (kao energija se bori za preživljavanje) preživljava tako što uzima 2, što uzima hranu – 1 jede, 2 je pojedeno. Koja je cena preživljavanja – to je naša karma, to je ono što stvaramo, po kojoj ceni to uzimamo, kako nam dolazi, šta god da je to, na bilo koji način, 1 ide u 2. Ali, taj model je sadržan u 12., i ukoliko u 12 koje je odmah do 1 samo sa druge strane, iza nas, napravimo odgovarajući balans, imaćemo u manifestovanom životu upravo to postignuće. Da bi se ova mogućnost živela, da bi se ova tajna koja je data svakom čoveku – a to je da izmeni svoju karmu, svoju sudbinu, da je dekodira ulazeći u dvanaestu kuću od sebe da bi se ona živela, da bi čovek bio potpuno slobodan, potrebno je da stekne onaj status koji će mu omogućiti da je kosmički građanin, da je potpuno jedno sa kosmosom.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Prenatalna astrologija

Wed Apr 10 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U vreme Starog Rima postojao je i dan podvećen trudnicama! To je tradicionalno i simbolično bio 1. mart, kad se smatralo da pocinje proleće i u prirodi kreće novi životni ciklus Interesantno je kako su na sve to gledali u starom Rimu […]

You May Like