Arhetip znaka Škorpion


4713078Sva naša sudbina, sve stvari koje nam dolaze u životu – one stvari koje idu ka nama; bilo koji događaj koji će nam se dogoditi dolazi iz Škorpiona, iz te škorpionske reke i kreće iz kundalini nivoa preko naše fiziologije unutar koje nalazi svoju osnovu. Svaka ta energija koja je vrlo duboko postavljena, na dnu te sklupčane zmije koja je dno kičmenog stuba manifestuje se kroz fiziologiju, a iza toga kroz naša osećanja jer najpre se formira određeni odnos u fiziologiji koji stvori osećanje, i iz toga mi dobijamo ono ka čemu stalno trčimo.
Znak Škorpiona prirodno predstavlja kraj jednog ciklusa i on je prirodno priča o jednom kraju. Naravno, mi se uvek pitamo zašto je kraj vezan za 8., zašto kraj ne bi bio vezan za 12., zašto je kraj života konačno predstavljen nekim delom koji se nalazi baš u 8. kući. 
Ako pogledamo samog Škorpiona njegov oblik je jedan polukrug, pre svega zbog njegovog repa jer rep Škorpiona je upravo ona energija koja je toliko tipična i koja predstavlja suštinu ovog znaka. No, opet postavljamo pitanje zašto je jedna celina, jedna priča o jednom životu predstavljena putanjom do 8. kuće. 
Zapravo, život je primarno definisan time što natus ide uvek ka 2. kući, on je uvek usmeren da ide ka 2.; 1. stalno ide u 2. i stalno ima potrebu koja je ugrađena u njega – potrebu da uzima hranu, potrebu da stiče, potrebu za materijalnim vrednostima. Natus ima prirodnu inerciju – 1. se razvija ka 2., ono teži ka tome. Život sa svim materijalnim dobrima na planeti Zemlji koja je bikovska, usmeren je energijom prvog znaka koja ide ka drugom. Međutim, ako pogledamo jednu zakonitost koja je izražena u čitavom životu, dakle u životu koji počinje 1. kućom, on se završava sa 8. nezavisno od toga što je težnja celog života bila da se natus povezuje sa materijom. 
Dakle, ta težnja ide od 1. do 8., to su sva iskustva, i ukoliko bi smo sabrali sve brojeve do 8 mi bi smo dobili broj 36 koji daje kao konačnu vrednost 9 i koji čini jednu zaokruženost, jedan kraj. Devet je poseban broj, najviši broj; u broju 9 sadržani su svi ostali brojevi te je stoga 9 prvi put dosegnuto u onom trenutku kada imamo broj 8, tj. kada dodamo upravo ovu Škorpionsku vrednost koja je neophodan deo da bi smo imali celinu. 
Dakle, naša putanja koja ide ka ovoj celini i koja se meri do kraja, predstavlja ukupnu vrednost broja 9. To merenje se odvija u prethodnom znaku – Vaga jeste znak koji će promeriti gde smo došli, koliko smo uradili stvari koje imaju celinu; ona nam meri i ona nam presuđuje i u zavisnosti od toga koji tas je teži, mi dobijamo odgovarajuću sudbinu na svakom nivou – u ovom ili u sledećem životu. Ali, Vaga je ona koja premerava i koja nas pita koliko smo uspeli da stvorimo celine, koliko smo dali jednu zaokruženu celovitu, svrhovitu, svrsishodnu vrednost koja je uvek izražena u broju 9, i šta je ono što natus sam gradi. On je predstavljen sa 1., i svaka neparna kuća govori o njegovim akcijama, o njegovom delu. Dakle, 1, 3, 5 … ukupno daju broj 9, a to znači – mi kao osoba, kao energija, kao sam natus, svojim delima – što je 1. kuća., priroda 1.; 3 su naše misli, naše namere kojima nešto radimo, i 5. što je naša ljubav, naša kreativnost. Te tri stvari su one koje imamo kao svoju silu, i njihova ukupna vrednost je izražena u broju 9, to je ono što se meri kada dolazi na ove terazije, kada se dolazi na sud i premerava koliko smo imali ove tri vrednosti ispunjene. Ukoliko je natus, nezavisno od okolnosti koje su mu u životu bile, uspeo da napravi jedan smisao, jednu celinu od svog života svojim delima, mišlju, osećanjima, dakle pozitivnom emocijom, onim što predstavlja 5, onom životvornom emocijom, ukoliko je od toga uspeo da načini celinu, ako je tu bio pozitivan, ono što dobijamo u znaku Vage jeste ono što mi stavljamo na tas, to je ono pozitivno što smo uspeli da steknemo. Međutim, šta god da nismo postigli, u nekoj, bilo kojoj sferi života, napraviće debalans u Vagi tako da će jedan tas biti teži i dolazi do regulisanja svega toga kroz iskustva koja dobijamo preko znaka Škorpiona i to na sledeći način.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Muškarac u znaku Vage

Fri Apr 12 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Potraga ega za njegovom spoljnjom ulogom u životu, koja se odražava kroz letnje mesece, sada prepušta mesto onome što bi se moglo nazvati -potragom za unutrašnjim identitetom. Proleće, doba buđenja prirode i odgovarajućeg duha afirmacije života, nalazi svoju dopunu u suprotnom dobu, […]