Arhetip znaka Strelac


4713076Ono po čemu je znak Strelca izuzetan i poseban u odnosu na druge jeste to što je to znak prapočetka, znak po čijoj smo slici mi stvarani. Ovaj vatreni znak koji u sebi nosi deo ljudskosti je ono seme svrhe koje u svakom natusu živi – a koliko je to oživljeno u jednom ličnom životu reći će nam ovaj znak, kao i natusova povezanost sa 9. kućom koja uvek govori da iza onoga što je bila nepremostiva reka ili strah postoji smisao. 

Ovo je znak koji govori o svemu onome što živi iza nečega, preko nečega, to je znak koji je simbol svega što je izuzetno, simbol svake vrline jer sve što se dešava između 1. i 8. kuće je jedan ljudski život, ograničen rođenjem i smrću i determinisan kodovima genetike. Prirodni vladar prvog znaka, ali i 8. znaka je Mars i sve što se događa između 1 i 8, jeste priča o ličnim planetama – pošto je vladar 2. znaka Venera, 3. znaka Merkur, 4. Mesec, zatim su tu Sunce, pa opet Merkur, Venera i konačno dolazimo opet do Marsa. Jedan život može biti sasvim determinisan, a to znači biti sasvim običan, ukoliko je omeđen ovim granicama a granica koja čini život omeđenim je reka, jeste 8. kuća odnosno Škorpion. Prevazići Škorpiona znači ući u nešto novo, znači imati nadu da postoji nešto novo, znači moći preći preko – preko smrti, ili preko genetike, reke gena, loze koja nas determiniše da moramo ići određenim putem koji život čini tako predvidljivim i običnim. Svi znaci koji su preko Škorpiona spadaju u kategoriju onih kojima vladaju više planete – Jupiter, Saturn, zatim Uran i Neptun odnosno tradicionalno Saturn i Jupiter. 
Nada da postoji nešto preko, da postoji nešto preko smrti, s one strane je jedno nesvesno sećanje koje živi u svakom čoveku; nada da smo stvoreni od nečega, od nekoga, od tvorca – budući da je 1. kuća uvek 5. kuća od 9., te 9. kuća jeste ona koja prirodno stvara 1. To je jedan osećaj, jedna svest da negde postoji naš izvor. 
U znaku Strelca se zapravo nalazi centar galaksije, i ne samo u znaku već i u konstelaciji Strelca. Deveti deo kruga predstavlja znak Strelca i unutar njega mi imamo galaktički centar koji se trenutno nalazi na 26. stepenu i 57 minuta Strelca. U tropskom zodijaku sve je trenutno, u njemu se zvezde pomeraju, iako vrlo sporo ali se pomeraju u zavisnosti od precesije. Ako uzmemo efemeride vidimo da se trenutno galaktički centar nalazi u ovom momentu na ovom stepenu, dok je pre 72 godine bio na 25 stepeni i 57 minuta, dakle on se pomera kao i sve ostalo. Kako znamo da je ajanamša koja predstavlja razliku između tropskog i sideralnog zodijaka trenutno 23 stepena i 58 minuta, i kada bi smo oduzeli ovu razliku, tj. ajanamšu od stepena galaktičkog centra, kako bi smo dobili gde je galaktički centar u sideralnom zodijaku – gde se ne pomera i gde je uvek na istom mestu, gde nije tranzitno telo (jer po ovom modelu, galaktički centar će u jednom trenutku istranzitirati, za nekih 200 i nešto godina, iz znaka Strelca u znak Jarca), dobijamo da bi njegovo tačno mesto bilo 2 stepena i 59 minuta Strelca. To je njegovo fiksno, tačno mesto. 

Treći stepen Strelca je tačka egzaltacije Južnog čvora. Konkretno, 3. stepen Strelca predstavlja mesto gde po tradiciji Južni čvor, ili naše praporeklo jeste u svojoj maksimalnoj snazi. Mi potičemo iz centra Galaksije, naš prapočetak je 3. stepen, i uvek će centar galaksije biti na 3. stepenu, ili tačno 2 stepena i 59 minuta – on je tu definisan. Južni čvor je mesto odakle mi dolazimo – mi dolazimo iz centra galaksije, mi smo došljaci na ovoj planeti i mi imamo tu svest da onog trenutka kada budemo prešli preko reke, da se vraćamo u to mesto. To je duboki osećaj, duboko nesvesno koje postoji unutar nas, da naš tvorac, naše stvaranje potiče upravo sa ovog mesta. Ovo je bitan deo prirode Strelca, zbog čega Strelac nosi svu tu mudrost, sve to znanje. U njemu je to uvek sadržano; to nije samo tranzitno stanje jednog galaktičkog centra, već galaktički centar uvek u ovom dubokom, dalekom delu boravi. Sama njegova pozicija, sama slika tog Strelca jeste ona koja usmerava strelu ka negde gore i daje nam put, usmerava ga. 
Vrlo značajna stvar, jedan kod koji je postavljen u samoj poziciji zodijaka jeste da je na 3. stepenu Strelca egzaltacija Južnog čvora – praporekla, davnog Meseca, a vladar ovog znaka, Jupiter, egzaltira na 15. stepenu Raka. On egzaltira ponovo u jednoj spiralnoj galaksiji, u centru spiralne galaksije. Centar galaksije je 15. stepen Raka, to je slika onoga što mi imamo ovde na zemlji, a sam astronomski centar galaksije je na 3. stepenu Strelca. Priča koju sam zodijak nosi u sebi, u sećanju od jednog pradavnog Meseca, od pradavnog boravišta, do toga gde taj Jupiter ovde može da dođe, gde je njegova maksimalna egzaltacija ovde na zemlji, izražena je upravo preko 15. stepena Raka. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Ji Djing Heksagram 44 KOU Kontakt

Thu Dec 3 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 44 KOU Kontakt Ovo je trenutak kada ste posebno spremni da prihvatate savete i velika je verovatnoća da ćete dobiti savet koji neće biti dobar – ako ga usvojite, otrkićete da nije u vašem interesu. Oslonite se na vlastiti instikt. Budite ono što […]

You May Like