Ako natus ne pati od 8. kuće, nego naprotiv, ako dobija preko nje, ako on ima dobru poziciju s 8., svako ulaganje, sve što se u nju uloži, posadi u 8. ovde će niknuti kao veliki plod. Ljudi koji su sticali najveći novac, najveća bogatstva moraju imati 8. kuću pre svega jaku, a kada nas interesuje koliko će konkretno sticati, koliko to neće biti samo ulaganje nego koliko će konkretne materije biti od onoga što on ulaže moramo gledati 9. kuću. Ako je Jupiter vezan za 9. kuću ili 9. znak, onda je ovo sjajan pokazatelj, onda je to pokazatelj da natusa čeka nešto veliko u jednom trenutku. Inače, sa Jupiterom u 9. znaku samo po sebi već je veoma naglašeno da će u jednom trenutku početi bolje za samog natusa, kako god išlo od 1. do 8. – u jednom trenutku život se okreće i daje sve novo, nov početak. Ovde je naglašen model nade, model novog, model da preko ima nečega što ćemo pokrenuti. To je ono što je snaga ovog znaka, jer ako ne bi bilo toga, život bi bio samo od 1. do 8. i dalje ne bi bilo ničega, sve bi se završilo sa tim poljem životinjskog. Put od 1. do 8. je životinjski put i samo ono što imamo kao predstavnike na zemlji su Blizanci koji su dvojni, koji su simbol smrtnog i besmrtnog brata;i imamo Devicu koja predstavlja našu fiziologiju i koja u sebi može da metaboliše horizontalno i vertikalno, mi smo nosač fiziologiji jednog višeg duha i isto tako smo samo prenosnik informacija svojih predaka. Ali, od 8. kuće na dalje, od 9. kuće mi krećemo sa onim delom koji nas izvlači iz neminovnog, iz inercije animalnog. Od Marsa do Marsa je bila priča od 1. do 8., a ovo je priča nečeg novog. Stoga, sam Jupiter u 9. znaku već je dao nadu. Treba posmatrati koliko je 9. kuća jaka, ali moramo imati negde nov početak. 

Sam Strelac vezan za 8. kuću, u zavisnosti od toga kako je postavljeno, može biti sjajno za novac, sticanje, za investicije i dobijanje od toga ali i krajeve sveta koji su nekada neobični, ako su i drugi faktori to pokazali ili što je najtipičnije, završetak života u inostranstvu, na nekom putu. Da li je to slika autoputa, ili slika samog inostranstva ali sve u svemu, ovo ovde je iz više uglova dobar znak. Treba pratiti da li je prva ili druga polovina Strelca – ako je druga polovina, to stvari više spušta na zemlju i na neminovno, ona je jedan manje povoljan pokazatelj, dok ako je prva polovina sama smrt ne mora biti ni teška. Imamo masu stvari koje su ovde oslobođenje, Strelac to nosi – on oslobađa natusa. To je gotovo uvek, ako je Ascendent Bik, najčešće mu je 8. kuća vezana za Strelca tako da to možemo uzeti kao vrlo širok pokazatelj. Ako je sam Jupiter ovde, on će dati i podršku iz obrazovnih struktura i znanja koje ide preko njega, nekom genetikom, to je u njega ugrađeno i on lagano dostiže i neke društvene nivoe. Ovo je vrlo dobra pozicija sama po sebi, uglavnom. 

Kad imamo Saturna u Strelcu, moramo gledati par stvari. Prvo, Saturn nas po pravilu vuče dole, u drugu polovinu Strelca, on govori o određenoj genetskoj priči, o određenoj povezanosti sa neminovnim, sa nekom težinom, i sve u zavisnosti od toga kako je postavljen on i u drugoj polovini može biti povoljan faktor ukoliko nije naročito teško postavljen i ukoliko je rođenje bilo dnevno, zato što će tada dati pokazatelje da smo mogli naslediti od predaka neku sklonost ka vezama sa inostranstvom koje je neko nekada imao pa ćemo i mi moći tu nešto da stvorimo, ili nešto što je neko postigao u nekom obrazovnom smislu. Ako je u prvom delu, pitanje je koliko natus može da uspe, koliko može da vidi kroz to maglovito nebo, koliko postoji mogućnost da ga u nadi i veri nešto zaustavi. Ako je dobro postavljen, ovde će natus vremenom steći svu stabilnost, znanje, mudrost, strategiju, obrazovanje, poziciju u društvu, to su sve te stvari koje idu s vremenom, međutim ako je loše postavljeno čoveku može biti ubijena nada, on može imati nešto u šta je verovao i to posle izgubiti. Ovde su, ako je loše postavljeno, nade veće nego što čovek može dobiti i on pada, nema tu lakoću da se popne gore. 


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE