Sam nulti stepen Strelca ukazuje često na dobru intelektualnost, na jake misli međutim on je i znak da se čovek izvlači iz nečega opasnog što je prethodno bilo. Ovo ne spada u grupu tzv. „mentalnih stepenova“, ali postoji potreba za novim saznanjima, za nečim što će biti novo. 
Prva četiri stepena, uopšteno, su specifična po tome što se tu trenutno nalazi više zvezda iz konstelacije Ophiokus i Scorpio, mogu biti prilično nezgodni i opasni, ali i bez toga ovi stepenovi su znali da ukažu na neku porodičnu lozu, tradiciju, zbog snažnog Južnog čvora. U zavisnosti od toga koje su planete tu u pitanju dobijamo takvu, određenu genetsku karmu. To mogu biti ljudi koji imaju moć; iscelitelji, kriminalci u jednom lošem delu, bogataši; mogućnost trovanja – čuvati se otrova i prevara. 

Na 9. stepenu Strelca trenutno se nalazi Antares, fiksna zvezda iz srca Škorpiona koja nas jako povezuje sa prirodom 8. kuće jer je to Škorpionska zvezda, ali je i kao takva jako borbena. Sa ovom zvezdom se mora biti veoma oprezan zato što ona može da nam da veliki uspeh, visoku poziciju ako smo u borbi, ali ako čovek nije u borbi u datom trenutku može da bude ranjen. Na primer, Zoran Đinđić je imao Mesec na Antaresu. Ova zvezda je opasna ukoliko je postavka loša i posebno ako je Mars loš. Drugim rečima, nećemo uvek tumačiti da je dispozitor određene planete ili određenog stepena planeta koja vlada tim znakom, već i planeta koja je specifična za taj stepen – dakle, ako je Antares u pitanju, Mars mora da se isprati jer je on tipično vezan za ovo i može doneti nasilnu smrt. Ova zvezda poznata je kao Čuvar Zapada, pa uvek ukazuje na sve ono što je povezano sa zapadom ili ono što je okrenuto ka zapadu. 


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE