Cilj Strelca je, da kad odapne strelu, ona pređe preko planine, Jarca, i da ode u sledeći znak. Kako da preskočimo vreme, kako da preskočimo neminovno, kako da preskočimo osu genetike, tradiciju – upravo je Jupiter striktno vezan, u svojoj punoj meri, za prirodu 11. kuće, mnogo više nego za 10. Ako je povezan sa 10., to će dati uspeh, ali konkretno na zemlji što je tipičnije za drugi deo Strelca nego za prvi. Prvi deo Strelca, odakle odapinjemo strele, želi da se poveže sa 11. znakom, znači njemu treba Uran, vladar 11. kuće to je ono što on juri. 

14. i 15. stepen Strelca su zanimljivi jer često ukazuju na ljude koji su naučnici, koji su skloni istraživanju, izumitelji; nekada može dati poziciju u inostranstvu. 15. stepen je dodir, mesto prelaska neba na zemlju, ljudskog u animalno i ako je tu dobro postavljena planeta, vrlo praktična primena određenog znanja ovde postoji. Albert Ajnštajn je imao 

Uopšte, čitava oblast između 20. i 24. stepena, pri čemu je 22. stepen naročito naglašen, primarno se povezuje sa religijom, duhom, posebno ako je tu Jupiter. Pod povoljnim aspektima, to može biti izuzetna osoba. Pod negativnim, daje revolucionaran duh ali iz nekog nepopularnog razloga pa to često mogu biti fanatici. 

Za znak Strelca je tipično da teži nečemu. U njemu je egzaltiran Južni čvor, i on se uvek poziva na neku tradiciju, na nešto davno – uvek traži prapočetak, praporeklo, šta god da je to i ide ka egzaltaciji, ka nekom cilju, ima neku misiju koju želi da ostvari. Stoga je vrlo zanimljivo da je Severni čvor u većini ovih primera u konjunkciji sa nekom planetom koja je vezana za Strelca, tako da natus biva usmeren ka tome. 

26. stepen Strelca je stepen koji trenutno vezujemo za centar galaksije, i svakako daje velike vizije i nešto što je značajno za ceo svet. 

Znak Strelca jako voli da se nađe povezan sa 11. kućom, Vodolijom ili Uranom – to je njemu cilj, on tu postiže ono što je hteo. U ovom slučaju mi imamo da je to dobrim delom odrađeno Mesecom koji dolazi iz 11. kuće, u sekstilu sa Suncem i Merkurom i nalazi se u 11. znaku. Shodno tome, mi zaključujemo da će osoba moći da ispuni cilj, svrhu. Strelac traži svrhu, šta god da je ono što bi hteo. 
Ono po čemu je znak Strelca izuzetan i poseban u odnosu na druge jeste to što je on znak prapočetka, znak onoga po čijoj smo slici mi stvarani. Ovaj vatreni znak koji u sebi nosi deo ljudskosti je ono seme svrhe koje u svakom natusu živi, i koliko je to oživljeno u jednom ličnom životu reći će nam znak Strelca, ali i natusova povezanost sa 9. kućom koja uvek govori da iza onoga što je bila nepremostiva reka ili strah postoji smisao. Nisu sve reke jednako velike – neke reke su nekome nepremostive i strah je tu toliko velik da ono što je u Strelcu izgleda veoma malo i daleko. Čoveku kada nema nade ostaje mnogo animalnih nagona koji su vezani za strah i borbu za preživljavanje, a daleko manje nečeg plemenitog no u meri u kojoj čovek može da prelazi reku, da ima mostove, da je stalno sposoban da vidi drugi deo sveta – bilo da su u pitanju putovanja, saznanja, vera u toj meri je čovekov život zanimljiv, plemenit i pun vrlina. Život postaje jako dosadan i osuđen na smrt ukoliko ovog znaka nema. 

Aleksandar Imširagić
Kepler Klub 2007.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE