Arhetip znaka Vodolija


4713068Vodolija svakako predstavlja cilj svih ljudskih težnji. Ne samo što je u pitanju ljudski znak, ovo je znak koji govori o prvom smrtniku koji je postao besmrtan. Ovo je cilj svekolike civilizacije. U simbolici ovog znaka razmatra se sve ono što dolazi ne samo kao oslobođenje već i kao evolucija koja je strukturisana duboko u prirodi čoveka i koja je izražena kroz spiralnu strukturu života. 

To predstavlja prirodan rezultat onoga što proizilazi iz prethodnog znaka, znaka Jarca, jer ako se prisetimo ključne reči za njega, to je bilo seme vremena. Znak Jarca nosi seme svekolikog vremena, seme svega onoga što će nastati, i njegov znak je krug. Znak Jarca je znak gospodara prstenova, Saturn upravlja prstenovima, upravlja zakonima kruženja, upravlja onom sudbinom koja govori da sve ono što je bilo to je ono što će i biti; sve ono što gledamo kada posmatramo 10. znak koji stoji uvek iznad nas i koji je simbolizovan u našoj 10. kući jeste zvezdano nebo unutar kojeg vidimo prošlost jer sve zvezde jesu slike koje su nekada davno bile, a ako znamo ono što je bilo, znamo i ono što će biti. 
Drugim rečima, priča o egocerosu, ili jarcu koji je pola jarac a pola riba, je upravo priča o kružnici vremena, o tome da je ono što je bilo, što je simbolizovano sa onih prvih 15 stepeni Jarca, jednako onome što će biti, što je simbolizovano s onih drugih 15 stepeni Jarca, koji su riblji deo. Ipak, kako iz ovog semena vremena u kome je predstavljena matrica po kojoj će čitava sudbina dalje ići, kako ova zgusnuta struktura doživljava svoje otapanje, mi imamo vodu koja izlazi iz ovog znaka, iz znaka leda, iz znaka Jarca; dolazi do sipanja voda, i vode liju pa simbol Vodolije upravo predstavlja onaj model koji ukazuje na sledeću fazu u priči o vremenu, na fazu u kojoj dolazi do oslobađanja iz kauzaliteta, oslobađanja od neminovnog, striktnog zakona o uzroku i posledici. Stoga je simbol slobode koji predstavlja ovaj znak, zapravo potreba da se iz znaka Jarca pređe u jedan drugačiji oblik koji više nije kružni već spiralni. Znak Vodolije nosi kao svoj ključni oblik – oblik spirale, i on opisuje evoluciju života u najrazličitijim fazama vremena. 
Iako je opšti model u kojem će se sve događati predstavljen krugom, sve ono što nam se dešava u svakodnevnom življenju jeste spirala jer događaji i istorija koja se ponavlja nije ista već je slična ili srodna, odnosno sve ove oblike koje ovde vidimo, bilo da su u pitanju oblici koji predstavljaju ere vremena, bilo da su u pitanju bilo koje kružne putanje, stepenice, spiralni molekuli DNK, oni samo predstavljaju put onoga što smo imali u faktoru kruga, dakle Vodolija nosi kretanje. Kad bi smo jedan krug počeli da okrećemo, dobijamo spiralni oblik i on nam govori da koliko god smo verovali u znaku Jarca da je sve definisano konačnim oblicima, život u suštini nema konačnu formu. On ima jednu stalno evoluirajuću formu koja nikada nije do kraja definisana. Iz ugla jednačine, iz ugla onoga što je potrebno da definiše da je svaki uzrok onaj koji ima egzaktno tačnu posledicu, znak Vodolije predstavlja grešku jer svaka greška u savršenoj jednačini predstavljena je Uranom, Vodolijom, predstavljena je nečim što lomi onaj sistem koji je definisan konačnim oblicima. Stalno nalaženje novog oblika i novog rešenja jeste ono što nam nudi stalnu evoluciju. 
Mi smo imali u bilo kom vremenu, bilo kom sistemu određena konačna uverenja, zakone koji su bili neprikosnoveni, koji su bili potpuni okvir svih realnosti. Nakon toga dobijamo sasvim drugu teoriju sa kojom dobijamo potpuno novi nivo realnosti i ceo sistem je uvek tako napravljen u kretanju sa evolucijom svaka konačnost doživljava svoju transformaciju koja ide ovim putem, putem Vodolije. 
Stoga je Vodolija cilj koji svaki čovek nesvesno, ponekad i svesno, teži da osvoji. To je potpuno ljudski znak i to onaj znak koji nas povezuje sa jednim poreklom koje samo naše nesvesno naslućuje, onim koje nas čini kosmički ispravnim ili usklađenim bićem, onim poreklom koje ukazuje da je sve znanje sadržano u nama. Za razliku od ostala dva čisto ljudska znaka – Blizanca i Device koji se nalaze ispod horizonta, u prvih 6 kuća, Vodolija predstavlja ljudski znak sa neba, predstavlja višu prirodu čoveka i planeta koja je pridodata ovom znaku, predstavlja u staroj Grčkoj, onog Boga od koga nastaje sve, boga neba.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Nedeljni horoskop 7.-13.04.

Sun Apr 7 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email OVAN (21. 3. – 20. 4) Posao – Veoma interesantan period tokom kojeg ćete verovatno započeti mnoge poslove, pogotovo sa Rakom, Bikom, drugim Ovnom ili Vodolijom. Jednom godišnje mlad Mesec u vašem znaku, a to će biti 10. aprila, donosi mogućnost da vam […]