Pisces-HoroscopeRibe /Podznak Ovan
Ovo je tip Ribe bogat kontraverzijama i ozbiljnim suprotnostima. Ova kombinacija znaka i podznaka je veoma bogata psihološkim bojama: ona je složena mešavina radosti, ličnog oduševljenja, optimizma, socijalne moći, pasivnosti, subjektivnosti i brutalnih i ponekad neorganizovanih poleta. Sinteza Ribe – Ovan pomalo obeležava susret smrti i ponovnog ražanja.
Ribama koje se sluze mimetizmom i osmozom, povlačeći time gubljenje pojedinca u velikom Svemu i njegovo ponovno vraćanje izvorima, Ovan donosi potvrđenu sopstvenu energiju.
Za ovu kombinaciju Astrolozi kažu da stvara čudna bića, koja su privučena bizarnim i koja, često, i sama postaju bizarna pod uticajem svojih sklonosti. Svoju okolinu iznenađuju smenama sanjarenja i munjevite akcije. Mogu dugo da ostanu zaronjena u misaona uživanja, naizgled odsutna, a zatim naglo, reagujući na primitivne i trenutne impulse, prelaze u akciju sa živahnošću i efikasnošću kojoj se niko nije nadao. Ovo je priroda koja oscilira između odlučnosti, potrebe da pravi prve korake i ravnodušnosti, lenjosti. Ove Ribe su najdinamičnije u celom zodijaku, ali imaju tendenciju da započinju a da ne završe, kao i velike teškoće da istraju u naporu.
Ova dva znaka naizgled tako udaljena mogu u stvari i da se odlično upotpunjavaju. Ako snaga nagona i veliko bogatstvo mašte mogu tu i tamo da dovedu Ovna – Ribe u preterivanja, one često daju i jedno strasno, romantično, velikodušno, čak nesebično biće, koje je u stanju i da se žrtvuje pomažući onima koje voli ili radi vernosti humanoj ideji sveta koje poseduje. Mada ume žestoko da brani svoju ličnost ili da se ukloni pred opštim interesom, ono često nalazi ravnotežu u smenjivanju ova dva stava.
Iz ove kombinacije, dakle, izrasta priroda koja, i pored velikih protivrečnosti volje i osećanja koje nosi u sebi, zna da povoljno uklopi u celinu svoju intuiciju i senzibilnost sa entuzijazmom i preduzimljivošću…
Iz ovoga i sami možete zaključiti da se Ascendent u Ovnu teško spaja sa Vašim osnovnim znakom i da ste puni unutrašnjih suprotnosti. Aktivnost Ovna i pasivnost Riba teško stvaraju jednu kompaktnu celinu, pa se kolebate izmedju jednog i drugog načela. Ova veza moze da bude malo nestabilna iz prostog razloga što Vi nikada niste u potpunosti zadovoljni, što Vaš život nikada ne dotiče one vrhove o kojima sanjate. Postoji jaka kontradiktornost izmedju Vaše odvažnosti i Vašeg straha od života i izlaganja udarcima sudbine. Terate često sebe da se suočite sa svetom, ali u duši strepite. Ipak, temperamentniji ste i ubedljiviji od ostalih Riba. Možda izgledate agresivniji nego što u stvari jeste. Možete biti aktivni i uporni, naročito na početku, ali pošto Vam sve brzo dosadi i niste tolerantni kada su u pitanju zakašnjenja i frustracije, naučite da sebe malo usporite i da budete strpljiviji. Imate u sebi takodje suviše idealizma: ponekad postoji konflikt izmedju mističnih pulsiranja i želje za materijalnim dobrima koja Vam daju sigurnost. Ići ćete do kraja u borbi izmedju bića koje je razumsko i bića koje je maštovito i iracionalno…


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE