Aspekti Sedne


aspekti sedneSedna u aspektima sa Suncem 

Sunce je jak provodnik Sedne jer ta veza postoji i u mitološkom delu, i u karti otkrića. Asc trenutka otkrića je u Lavu, na 13. stepenu je fiksna zvezda Akubens, iz konstelacije Cancer (Rak upravlja lažovima, prevarantima, zločincima – podseća da «nije zlato sve što sija»). 

Ukoliko je u pitanju konjunkcija Sunca i Sedne, aspekat će opisati razočarenje u prvog supruga, probleme sa ocem, izvestan je razvod i veza sa drugim muškarcem. Tada je pitanje šta će se dogoditi, što će pokazati ostatak natalne karte. Sunce u trigonu sa Sednom mogućnost da se pojavi muškarac sa mora, ili iz daljine. 

Sedna u aspektima sa Mesecom 

Izvesno je da će se najveći deo mita provesti kroz Sednu samu. Natus ima probleme jer porodica ne prihvata odabranog partnera, zbog čega dolazi do gubitka muškarca (ukoliko takav sled potvrđuju i ostali aspekti u natalnoj karti). Druga je mogućnost da natus živi sa partnerom, na mestu koje ne prija, opasnost od zlostavljanja, a izvesno je da i u porodici nije bilo zadovoljstava po pitanju ljubavi. Majka osobe je odbijala prosce, zatim se pogrešno udala. 

U lošem aspektu, npr. u Raku sa Sednom u Ovnu – ukazuje na opasnost po pse, i druge kućne ljubimce. Aflikcija iz znaka Vage sigurno donosi probleme u odnosima. 

U dobrim aspektima, kuća je na moru ili ostrvima, postoji ljubav prema brodovima i putovanjima vodom. Uz mogućnost nesreće na moru, ako je Mesec u dobrim aspektima, Sedna čuva ovog natusa i sve putnike. Moguća je vidovitost, spajanje dva sveta baš kao što Sedna – duh morskih dubina, spaja morski sa zemaljskim. Ona prenosi osobi – daruje je posebnim psihičkim sposobnostima. 

Sedna u aspektima sa Merkurom 

Odluke su u većoj meri pogrešne. Osoba upada u zablude, baš kao u delu mita u kom se Sedna odlučuje za brak sa čovekom-pticom. 

Osoba sa ovim aspektom je lukava, ima sklonost da se pretvara i da nije iskrena, baš kao što se i drugi suprug Sedne lažno predstavlja, kako bi je odveo. Uvek je Sedna duh koji je nezadovoljan, osim u smirenom stanju, u okolnostima kojima samostalno upravlja. 

Postoji naglašena opasnost od ranjavanja ruku, prstiju, opasnost u saobraćaju, od morskih puteva, pri kišnim uslovima, moguće su povrede posebno prilikom putovanja. Stradanja kućnih ljubimaca. Kvadrat bi bio opasniji, aktivniji. 

Povoljan aspekat Sedne i Mekrura je naglašen kod ljudi koji imaju jako razvijenu intuiciju, mogu biti kreativni i maštoviti, u sferi mentalnog stvaranja. Ovim aspektom se mogu pohvaliti i ronioci, oni koji putuju duboko ispod vode, što može biti njihov hobi ako je u 5. kući, gde oni vide jako bogat životinjski svet koji Sedna daruje. Putovanja podmornicama, kroz more, povoljno za otkrivanje tajnih stvari, psihološka sposobnost da se otkriju talenti, pesništvo. Kao što je Neptun Bog mora, duh koji upravlja morskim životinjama je Sedna – zato je jedino dobro mesto Sedne u svetu tajni. 

Sedna u aspektima sa Venerom 

Lepa ali ne baš sretna osoba, dosta izbirljiva, odbacuje prosce. Ako pritom natus ima i psa, živi sa njim, simbolika mita je još jača u životu. Otac može biti jako posesivan, otvoreno se suprotstavlja njenom izboru i odlukama. Sledi razočarenja usled prevara u braku, moguće je da ni drugi brak ne bude zadovoljavajući. Osobi je potrebna velika dubina uma, koju mora da ispuni. Kao što šamani neguju Sednu, tako i ova osoba mora odnegovati svoj duh, koji postoji iznad njene ljubavi. Ona mora ići u dubinu svoje ličnosti, i tek na kraju se oslobađa, u simbolici mesta na kom može da stvara iz svog sveta fantazije. 

Njena ljubav nije vezana za ovaj svet, jer Venera kroz Sednu ne traži ovozemaljsku ljubav, već onu prema delfinima, životnjama i tu je sretnija nego inače. 

U dobrim aspektima donosi mogućnost da ljubav bude sa nekim ko je umetnik, ko je zaista iskren i poseban. Jako je važno da to bude osoba koja ima mnogo veću dubinu od prosečne, da se ne bira partner na osnovu fizičkog izgleda, jer su u tom slučaju prevare i razočarenje neminovni. Potreban je čovek koji ima bogatstvo iznutra, svoju lepotu stvaranja. U protivnom, pitanje je koliko osoba može da doživi sreću u ljubavi sa nekim. Pre će doneti uspeh u stvaranju nego u ličnom životu

Sedna u aspektima sa Marsom 

U ovom aspektu žive svi delovi mita koji su u vezi sa opasnim stvarima sa druge strane, kao i opasnost prevara od muškaraca. 

U povoljnom aspektu može dati uspešne hirurge, dobre operacije. Tajna policija, špijuniranje, talenat za detektive. 

Povrede nekog dela tela, opasnosti za ruke, prste. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Sabijski simboli za 05.10.2015.

Mon Oct 5 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email SUNCE 11° VAGEŽena se ogleda u čaši Rx MERKUR 2° VAGEČovek u lancima VENERA 27° LAVADve ruke spojene u znak prijateljstva MARS 06° DEVICE JUPITER 11° DEVICESlepa žena i muškarac koji je vodi SATURN 01° STRELCAČovek sa isukanim mačem Rx URAN 18° OVNA Čovek u […]
Sabijski simboli za dan 11.07.2020.

You May Like