Aspekti Sunca u uporednom horoskopu


sunce u aspektimaSO 0 SO 
je slično što i upoređenje istog muškog i ženskog znaka, samo što je ovo jače. Može se desiti da je jednome SO pri kraju znaka, drugome na početku slijedećeg znaka. Konjukcija naravno postoji, jer je manje od orbisa, 15 st. (To važi za ostale aspekte). 90 volje se nekako mimoilaze. Ako je moje Sunce na mjestu gdje je njezin Mjesec znači da je želim. I obratno. Ako ja u mom horoskopu imam SO 0 MO a ona SO 180 MO to također donekle veže.

SO 0 MO 
duševna harmonija, jednostavno se zbližuju, u braku usaglašavaju erotske razlike, jedan drugome štite čast. Vlasnik SO direktno nastupa za Ijubljenje, vlasnik MO jedva isčekuje. Lako se odluče na brak. Ako su ovi aspekti dvojni brak je neraskidiv, a ako drugi loši aspekti brak raskinu, oni ga opet obnavljaju. Start u život je težak, ali oni brode. Uvjek prvi zna čemu drugi stremi i olakšava mu put. 120 jako veže, kompletira temperamente, dugim zajedničkim životom liče jedno drugom. U praksi nađe se više sretnih brakova sa 120 nego s 0 aspektima. 90 odbija, osjećaji i stremljenje se ukrštavaju, taština remeti zajednički cilj, početak je jako težak, međusobno jedan drugom povrijede čast. 180 slično ali manje. Ipak kod ovih aspekata kao da je nešto promašeno u duševnom pogledu, nije uredna polarnost, loše za javni glas, trpe i to im se vidi, traže kompromis da ne dođe do kriza. Ako godišnji horoskop dade recipročne aspekte, to će osjetiti i trebaju znati da prebrode.

SO 0 ME 
tanke tekuće veze; ME nosi dobre glasove o svome SO, i sluša. 120 već je bolje, savjeti se slušaju, zajednički putovi. 90 nepromišljene izjave škode obojici, nezgodna laž pretvori ozbiljnu situaciju u neozbiljnu; loši putovi.

SO 0 VE 
za rw nekad brak slave i ljepote, ona u njegovom sjaju, poštovanje, reprezentacija, popularnost, (u vatrenim povoljno za eros), uredna djeca; dir poznanstvo na javnim cereminijama. 120 dobro za saradnju i djecu; zaštita protiv rastave. 90 veze neredovne i uplitanje vlasti. Pokušaj osvajanja drogom urodit će neželjenim posljedicama; VE se dozvoljava do jedne granice, inače postaje nevjerna; uznemirenost djece.

SO 0 MA 
oprez od pretjerivanja; prvi cijeni akcije, drugi uredno izvršava. Za rw ljubav i brak iz strasti, a kasnije opasnost mužu. 120 uspjeh zajedničkih ciljeva, slične ambicije, saradnja. 90 antipatije, zloupotreba, pretjerani zahtjevi, sudar ambicija i časti, nepromišljeni potez jedne strane na štetu druge, netaktično ponašanje, uvrede, nabjeđivanja, silovanje, posla sa zakonima, sami sebi krivi. 180 manje, ali postepeno se razije neprijateljstvo i javna netrpeljivost. Kod MA rm za svađe kriva žena, rw MA žena produbi seks; inače opasnost mužu. Potrebna interna kontrola.

SO 0 JU 
troma veza bez erotske snage ali zdrav start u život. Ako je kod oboje u 7. polju eto obogaćivanja. Legalni i sretni dnevni konvencionalni život, svoj stil. 60 više uspjeha u časnim ciljevima; 120 konzervativan kao i otac; sređen bogat brak. 90 obostrano ugrožena čast, razlike u pogledu na svijet, trpi zbog vjere i zakona. Težak start, načela krivo postavljena, jedan drugome gaze ponos, ne znaju ko ima zapovjedati, a znadu reći: “Mogao si uspjeti”. 180 manje, obojica krivi, a svaki smatra da on nije. Nezahvalnost za iskazanu ljubav, ako nađu put k sreći, ona sama može biti opasna (jer lako pođu protiv društvenih normi). Drug druga obično navede na nezakonite radnje, a poslije pada po obojici.

SO 0 SA 
suha erotika; štede za stare dane! Odjeljeni kreveti, kasno se sjete da se moglo i drugačije. Muž obično stariji. Vjernost je tu ali čemu; SO cijeni iskustvo, SA želi sjaja, spekulacije iz toga nakon drugih napora donesu zavidnika. U rw to je teška sudbina muža, nesnosna i dosadna dužnost. Čvrstoća bez intimnosti. 120 isto, dobro sa starijim ljudima, naporima dođu do zavidnih uspjeha, osiguranja kuće i nekretnina. 90 obostrana zloupotreba, ruiniraju čast iznoseći na trg niske stvari. Zapovjedanje izazove mržnju. Velike nade propadaju, udaljavaju se da svaki snosi svoju sudbinu. Hoće jedan drugoga da kažnjava a time kazni i sebe. Teškoće s djecom uzrok osame, guranje u starački dom. U nevolji koju sami izazovu ne pomažu jedan drugoga, (180) smeteni odnosi i depresije što sami stvore; u rw teška sudbina muža.

SO 0 UR 
jedan vuče naprijed drugi natrag; do raskida. Klipovi pod noge, erotski napadi. Politički ili poslovni brak. Žena često starija. Nepredviđeni ispadi, čudni odnosi, povod raznim pričama; gorki uspjesi zajedničkog rada. 120 egzotične novotarije, za rw često nasilan brak. 90 antipatije, svaki radi na svoju ruku. Kontakt samo pogoršava odnose; juriš na nerve. Gorak je to brak i nikad nismo sigurni od iznenađenja. UR ne trpi autoritet SO, sruši projekte i snove prije ispunjenja. Taština upropasti brak i djecu, materijal za drame. U 7. polju nenadano stradava bračni drug; nekad obojica.

SO 0 NE 
sumnjiva veza, skriveni prezir, Majin veo. Zapaženi u noćnim lokalima, lažna čast, mračan brak, perverzan ponos, javno ugledna a tajne o njima svi znaju. NE redovno ima konkubinu. Rm dobro za muzičare, rw brak sa intelektualcem. 120 saradnja u nejasnim poduzićima, varavi i smioni planovi, kuća se ruši a oni ubjeđeni da je sve u redu. Pomažu se. Brak na “višem” nivou. 90 neurotičan eros, svjetlo i tmina, tamno uživanje, pribjegavanje čarolijama. Podvale i obmane nosi NE, ali i više trpi. 60 je također sumnjivo.

SO 0 PL 
sve nekako na silu i na rubu opasnosti. Opasni zajednički poslovi, miniranja, špijunaža, itd. Slava za zla. 120, 90,60, slabo djeluje; 180 eventualno.

Mile Dupor, 
 Zvezde, ljubav, sex


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE