Aspekti u progresijama


Aspekti u progresijamaAspekti progresivnog Meseca 
Nastavljajući sa istraživanjem sekundarnog Meseca, tražim bilo koji progresivno-natalni aspekt koji se formira unutar šest meseci od datuma konsultacije zajedno sa bilo kojom promenom znaka ili kuće. Ukoliko natalni Mesec aspektuje bilo koju od istih onih planeta koje će aspektovati sekundarni Mesec, onda to podvucite. Na primer, ako klijent ima natalni trigon Mesec-Saturn a sekundarni Mesec se kreće ka konjunkciji sa natalnim Saturnom, ovo treba specijalno obeležiti. Ukoliko će sekundarni Mesec prelaziti preko, ili biti u opoziciji sa stepenom progresivno-natalnog aspekta, tranzitno-natalnog aspekta, ili tranzitno-progresivnog aspekta, i ovo treba podvući. Takođe zabeležim i ukoliko sekundarni Mesec prilazi angularnosti.

Dalje, napravim zabeleške o trenutnoj fazi tercijarnog i minornog Meseca. Tercijarni ciklus lunacije traje 24 i po meseci, a minorni ciklus lunacije traje jednu godinu. Ja istražim specifičan stepen i Sabijski simbol prethodnog tercijarnog i minornog Mladog Meseca, i ukoliko opada, takođe pribeležim i stepen prethodnog Punog Meseca. Ponovo, kao sa sekundarnim Mesecom, zabeležim ako je Mlad ili Pun Mesec bio i u eklipsi. Takođe obratim pažnju ako se stepen tercijarnog ili minornog, Mladog, Četvrti, ili Punog Meseca poklapa sa stepenom bilo koje od sekundarnih lunacija životnog veka. 

Aspekti progresivnog Sunca
Dalje, prelazim na analizu tri progresivna Sunca. Zabeležim sekundarni, tercijarni, i minorni progresivni Sunčev znak, dekanat, dvadašamšu, i pojedinačne stepene, praveći specijalnu zabelešku ukoliko se dešava promena znaka ili kuće. Ukoliko postoje aspekti između nekog od progresivnih Sunca i natalnog Sunca, onda i to pribeležim. Na primer, natalno Sunce je na 22° Škorpiona, a tercijarno Sunce na 21° Raka kreće se ka opadajućem trigonu sa natalnim Suncem, pa ćemo i datum ovog događaja dodati na listu. Takođe, istražujem gde se nalaze tercijarno i minorno Sunce, u pogledu faze sa natalnim Suncem. Tercijarno Sunce ima ciklus od 27 1/3 godina, krećući se kroz natalne kuće pre nego što se vrati u konjunkciju sa natalnim Suncem. Zabeležim fazu u kojoj se trenutno nalazi, kao i, kada će nastupiti sledeći aspekt osmog harmonika (promena faze). Minorno Sunce ima ciklus od 13 1/3 godina kroz natalne kuće, pa takođe napravim zabeleške o njegovoj trenutnoj fazi, kao i, kada će nastupiti sledeći aspekt osmog harmonika prema natalnom Suncu.
 Sledeće, pogledam da li sekundarno Sunce formira neki aspekt sa natalnom planetom ili uglom. Bilo koji aspekt! Po mom mišljenju, ovi aspekti sekundarnog progresivnog Sunca najvažniji su od svih progresivnih aktivnosti koje se dešavaju u bilo koje dato vreme. Očiglednoje da su bilo koji aspekti “A” tima (konjunkcija, opozicija, trigon, ili kvadrat) najvažniji. Aspekti “B” tima (polusekstil, polukvadrat,sekstil,seskvikvadrat, ili kvinkunks) su sledeći po važnosti. Bilo koji od aspekata “C” tima (undecil, decil, novil, septil, kvintil, ili njihovi izvedeni umnoženi bikvintil, triseptil, itd.) biće od manje važnosti, ali pošto obuhvataju sekundarno Sunce, oni naravno mogu informisati astlologa o bilo kakvoj suptilnoj duhovnoj evoluciji koja se dešava.
Nastavljajući dalje, proučavam tercijarno i minorno progresirano Sunce, praveći beleške o njegovim trenutnim položajima u natalnim i progresivnim kućama. Notiram svaku konjunkciju ili opoziciju od tercijarnog ili minornog Sunca prema bilo kojoj natalnoj planeti, i ukoliko bilo koje od ova dva Sunca prilazi angularnosti.  


Aspekti progresivnog Ascendenta & MC-a
Odavde, usmeravam svoju pažnju ka progresivnom Ascendentu i MC-u. Beležim trenutni par stepeni progresivnog Horizonta (Asc-Desc) i progresivnog Meridijana (MC-IC), zajedno sa njihovim Sabijskim simbolima. Zabeležim i trenutni dekanat i dvadašamšu oba, i progresivnog izlazećeg znaka i progresivnog MC znaka, zajedno sa njihovim podvladarima. Prilikom rada sa planetarnim podvladarima dekanata i dvadašamši, preporučujem korišćenje tradicionalnih vladara: Mars za Škorpiona, Jupiter za Ribe, Saturn za Vodoliju. 
Sledeći ovo, tražim bilo koje aspekte koji će se formirati između progresivnih uglova i natalnih planeta. Lično, razmatram konjunkcije i opozicije zajedno, pošto konjunkcija od progresivnog Ascendenta prema natalnom Saturnu takođe istovremeno pravi opoziciju progresivnog Descendenta prema natalnom Saturnu. Zapazio sam da su progresivni uglovi koji prave kvadrate sa natalnim planetama značajni, dok trigoni i sekstili to uglavnom nisu. Štaviše, nalazim da će kvinkunks progresivnog Ascendenta ili MC-a prema natalnoj planeti, biti od velikog uticaja, obično u smislu nekih zdravstvenih problemima vezanih za stres, koji su rezultirali zbog tenzije u odnosima (progresivni Asc-Desc) ili porodično-poslovih dilema (MC-IC). 
Takođe notiram ukoliko postoji bilo koji paran tamo gde progresivna angularnost nastupa sa dve planete. Na primer, progresivni MC pravi konjunkciju sa natalnim Uranom dok progresivni Ascendent pravi konjunkciju sa natalnim Neptunom. Ako astrolog pronađe paran u progresiji, skoro je sigurno da će cela struktura klijentovog života biti transformisana u smislu planeta koje su u njega uključene. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Progresivna promena znaka

Sun May 5 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Sistemi progresija natalne karte izvedeni su iz prirodnog, celestijalnog merenja vremena; naša Zemlja dnevno se okrene oko svoje ose, dok Mesec kruži mesečno oko Zemlje, i istovremeno, i Zemlja i Mesec prelaze godišnje svoju putanju oko Sunca. Ovo pokreće fundamentalno teoretsko pitanje […]
All right reserved Spicum ASTRO Community © 2000 Theme: Default Mag by ThemeInWP