Astro tipologija


Vatra, Zemlja, Vazduh i Voda, osnovna su četiri životna principa koji svima daju pečat kako karaktera tako i fizičke konstitucije. Tako na primer, jedan kratak pogled na neku osobu, može nam dati puno podataka o njenom zdravlju: dovoljno je uočiti oblik lica, linije i strukturu tela…, uz pomoć kojih se može ustanoviti trenutno zdravstveno stanje kao i eventualne predispozicije ka određenim bolestima.

Tip konstitucije tela, ne samo u fizičkom već i u emotivnom smislu, zavisi od prirode elemenata koji je u direktnoj vezi sa znakom rođenja svakog od nas. Kao što verovatno znate, svi znaci zodijaka, podeljeni su u četiri grupe, po određenim elementima: Vatra, Zemlja, Vazduh i Voda. Svaki od ovih elemenata obuhvata po tri znaka koji, mada se međusobno razlikuju, imaju zajedničko to što se nalaze po 120 stepeni udaljeni jedan od drugoga u zodijačkom krugu, tako da ipak poseduju neke slične karakteristike.
Zbog toga po tri znaka pripadaju svakom od nabrojanih četiri elementa koji su po grčkim filozofima činili četiri osnovna i univerzalna principa, na osnovu svih postojećih prirodnih pojava. Pripadnost znaka jednom od elemenata znači da je time utvrđen i njegov temperament, što se povezuje sa opštim načinom reagovanja znaka na određene životne situacije. S tim u vezi, postoje četriri vrste temperamenata: holeričan, melanholičan, sangviničan i flegmatičan. Vatra je u vezi sa holeričnim ili naprasitim osobama, Zemlja odgovara melanholičnim ili nervoznim tipovima, Vazduh sangviničnim i Voda flegmatičnim ili limfatičnim tipovima.

Antički lekari, kao Hipokrat na primer, određene vrste bolesti je tumačio pojačanim prisustvom u organizmu jednog od ova četiri elementa: žuta žuč pripada holericima, crna žuč melanholicima, krv sangvinicima, a limfa flegmaticima. Osim što održava psihološki stav i što oblikuje telo, temperament deluje i na konstituciju, pa tako daruje specifične zdravstvene karakteristike. Saznanje kojem elementu pripada vaš znak u zodijaku može, ako ništa drugo, upozoriti na koje bolesti treba da obratite pažnju, jer vam one po nekim karakteristikama mogu biti veoma naklonjene. Funkcionisanje unutrašnjih organa teži da se izrazi preko karakterne tipologije i osnove temperamenata.
Naravno, nije dovoljno biti jednog temperamenta pa se odbraniti od nekih vrsta bolesti! Nikada ne treba zaboraviti da bolesti zavise od kombinacije niza planetarnih faktora koji utiču na živote svakog od nas.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Koji ste tip roditelja?

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email   Rođenjem dece menjaju se navike, način života i odnos prema njemu. Roditeljstvo je ”plemenita veština”, a različiti astrološki znaci imaju različite pristupe vaspitanju. Pronađite sebe u Zodijaku i, ukoliko vam se ne dopadne vaš ”profil”, pokušajte da se korigujete OVANuzrečica roditelja […]

You May Like

All right reserved Spicum ASTRO Community © 2000 Theme: Default Mag by ThemeInWP