Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala.

PONEDELJAK 13. JULI će biti spokojan dan a obeležiće ga 2 planetarna i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 12° do 25° Blizanaca.

 

SUNCE KVADRAT URAN *tranzit 4:52
Dnevna motivacija za rad može da poprimi  neuobičajen tok, zbog neočekivanog izbijanja konflikata i nesposobnosti prihvatanja promena. Spoznajete predmet davne žudnje koji ste dugo ignorisali kako biste održavali dobru dnevnu rutinu. Ako mislite da se ponuda prijatelja  da u ovom periodu uradi nešto neuobičajeno ne uklapa u vaš uobičajeni način delovanja, razmislite ponovo pre nego što je odbijete, jer vi u sebi imate jaku želju da prekinete sa  svim konvencijama. Imajte na umu da je tranzitni kvadrat Sunca i Uran taj koji razvija fleksibilnost, i ne dozvolite da dnevni dogadjaji prouzrokuju izvesno iritantne reakcije.

Tokom vepopodneva Mesec kreira blago benefični sekstil sa Uranom (14:50 do 16:50). Imate žarku želju da započnete nešto novo. Uzbudjeni ste. Predstoje vam iznenadjenja i neobična iskustva. Prihvatate naklonost i podršku. Nemojte se tvrdoglavo držati sopstvenih stavova – preturujete. Umesto toga napravite kompromis – popustite, i vremenom ćete razumeti da je vreme da se nove tendencije uvode u vaš stil poslovanja ako želite da postignete uspeh. Umerite svoju samovolju.

MERKUR TRIGON NEPTUN *tranzit  21:14
U ovom periodu drugi će ceniti vašu izvanrednu senzitivnost, posebno ukoliko ste u stanju da joj date odgovarajući izraz. Neptun simbolizuje viši oblik ljubavi, dok Merkur predstavlja koncept komunikacije koji će dodati više nežnosti u ophođenju sa vašim prijateljima. Postoji mala opasnost da će vas zavarati Neptunova tendencija da kreira iluzije, donoseći i njegove negativne uticaje. Verovatnije je da će to doprineti intuitivnom razumevanju u vašem okruženju. Ovaj tranzit vas čini prijemčivim na sanjarenje o tome kako bi mogao da izgleda idealan svet. Zato treba da razmotrite sva saznanja koja su bila proizvod ovog tranzita da bi bili sigurni da se ona uklapaju u realnost. Nemojte donositi nikakve važne odluke u ovom periodu već dajte sebi jedan dan za razmišljanje i odmor. 

Skoro istovremeno (21:21 do 23:21) sekstil Meseca i Jupitera će doneti talas boljeg raspoloženja i srećnih okolnosti. Bićete spremni da pomognete drugima, a ovaj povoljan vremenski interval iskoristite i za razgovor sa predpostavljenima jer vas prate povoljne prilike. 

 

AKTUELNE FAZE RETROGRADNOSTI
Rx Saturn 14.03.2015. – 01.08.2015.
Rx Pluton 16.04.2015. – 24.09.2015.
Rx Neptun 12.06.2015. – 19.11.2015.

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

MESEC U FAZI OPADANJA
Dok je Mesec u fazi opadanja u prirodi i ljudskom organizmu u ovom periodu koji traje 14 dana vlada tendencija pročišćavanja. Mesec u fazi opadanja isušuje, izduvava, smanjuje, potencira aktivnost i trošenje energije. Efekat se pojačava kako smo bliži fazi mladog Meseca (Mladjaka). Period je najbolje koristiti za pročišćavanje i detoksikaciju organizma. Tretman na bazi čaja od koprive u toku ove lunarne faze čisti krv i jetru, kao i čitav organizam, a ako se sprovodi redovno tokom čitave godine ima i preventivno dejstvo. Relaksacione masaže, izmene režima ishrane, unos više tečnosti koja pomaže organizmu da se pročisti preporučuju se tokom ove faze.

 

  

27. lunarni dan OTVARANJE OČIJU
* Obnavljanje i širenje svojih mogućnosti
* Dobro je meditirati jer se otvara intuicija
* Dan sticanja svoga JA
* RAZMIŠLJATI O NEČEM UZVIŠENOM I PREDIVNOM JER ĆE SE TADA SVI PROBLEMI REŠAVATI SA LAKOĆOM
* Dan nade za prosperitet i ljubav prema ljudima i životu
* Naći sebe (osloboditi se iluzija i postati odgovoran)
* Dobro je putovati pored vode
* Danas trebate saditi, slušajte savete iskusnih ljudi
* NIKAKO ogledati se u ogledalo
* NIKAKO piti alkohol ili vraćati dugove
* Organ na koji treba obratiti pažnju: potkolenice

 


MESEC U TRANZITU KROZ ZNAK BLIZANACA
Mesec tokom jutra ulazi u Merkurovo carstvo komunikacija. U ovom intervalu pojačana je želja za verbalnom i mentalnom razmenom, a naredna dva dana su povoljna za obavljanje značajnih telefonskih razgovora. Dugo očekivan poziv, sms poruka ili pismo najzad stižu. Oni koji imaju naglašen spisateljski talenat sada su izuzetno aktivni, posebno brzi i inspirativni…
Ipak, slabost ovog vremenskog intervala je nedostatak koncentracije – Blizanci su radoznali i misli im lete na sve strane, ali teško im je da se fokusiraju na jednu i realizuju je do kraja. Usled povećane mentalne energije možete obavljati više poslova istovremeno. Što se emotivnog života tiče, moguće je da vam izleti neka brzopleta izjava ili komentar, a zbog koje se kasnije možete pokajati. Zato tokom ovih dana praktikujte samokontrolu misli i govora, jer izgovorena reč ima veliku snagu. Još nešto budite oprezniji u rukovanju sa oštrim predmetima.

 


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE