Astrološki dogadjaji 24.07.2014.


Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala.

Četvrtak 24. Jul će biti dinamičan dan, a obeležiće ga 2 planetarna i 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 09° Blizanacaca do 9° Raka.

Prvi današnji astrološki dogadjaj je noćni (1:52 do 3:52) izuzetno benefičan lunarni trigon sa Marsom koji donosi odlučnost i energičnost, impulsivnost. Sve što ste zamislili obavićete bez tudje pomoći. Pripadnice lepšeg pola će biti posebno osnažene ovim aspektom te će biti u prilici da urade više nego što je uobičajeno.

Aktivacijom ovog aspekta (1:52) Mesec ulazu u fazu praznog hoda, koja se okončava u 3:59 kada Mesec počinje dvodnevni tranzit kroz znak Raka.

Venera trigon Neptun *tranzit 12:09
Vaša intuicija i imaginacija su snažni i možete ih koristiti za kreativni izraz. Podsvesni uvidi će biti samo posledica osluškivanja unutrašnjeg glasa i emocija, saosećajni ste i u stanju da razumete osobe ženskog pola, prijateljice i članove porodice.

U ranim večernjim satima (18:02 do 20:02) Mesec je u trigonu sa Neptunom. Poželećete da vam se ostvare snovi. Neobične želje i sklonosti, ali postoji i izvestan rizik od samozavaravanja. Puni ste topline, privlačni. Pazite se jer možete nešto izgubiti danas.

Mesec i Venera će biti u konjunkciji nepun sat kasnije (18:42 do 20:42) čime se nastavlja niz povoljnih aspekata – osećate i zračite ljubav, spremni ste da dajete, da ispunite želje sebi i onima koji vas okružuju. Ovaj dnevni interval je odličan za ulepšavanje, dekoraciju, negu i užitak u porodičnim aktivnostima. Planirajte dnevne aktivnosti u pravcu druženja sa porodicom.

Sunce konjunkcija Jupiter *tranzit 21:43
Zgrabite vaš natalni horoskop – ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u segmentu 0° do 3° Ovna, Lava ili Strelca, a posebno ukoliko su Lav ili Strelac vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog izuzetno benefičnog tranzita će se odnositi na vas lično. Ovaj tranzit je posebno povoljan lični prosperitet i opšti uspeh u bavljenju delatnostima od društvenog ili finansijskog značaja, poslovima vezanim za pravo, filozofiju ili religiju posebno ukoliko se odvija u neposrednoj blizini uglova vašeg natalnog horoskopa. Prisutna je zvesna opasnost od neumerenosti u lagodnom životu, koja može da postane izvor budućih neprilika. Ako su se Sunce ili Jupiter prilikom rodjenja nalazili blizu MC-a, ovaj tranzit direkcije uticaće na vaš poslovni uspeh i otvorenu podršku nadredjenih.

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Drašković ZABRANJENO PREUZIMANJE

AKTUELNE FAZE RETROGRADNOSTI
Rx Uran            23.07.2014. – 22.12.2014.
Rx Pluton        14.04.2014. –  22.09.2014.
Rx Neptun       10.06.2014.  – 17.11.2014

MESEC U FAZI OPADANJA
Dok je Mesec u fazi opadanja u prirodi i ljudskom organizmu u ovom periodu koji traje 14 dana vlada tendencija pročišćavanja. Mesec u fazi opadanja isušuje, izduvava, smanjuje, potencira aktivnost i trošenje energije. Efekat se pojačava kako smo bliži fazi mladog Meseca (Mladjaka). Period je najbolje koristiti za pročišćavanje i detoksikaciju organizma. Tretman na bazi čaja od koprive u toku ove lunarne faze čisti krv i jetru, kao i čitav organizam, a ako se sprovodi redovno tokom čitave godine ima i preventivno dejstvo. Relaksacione masaže, izmene režima ishrane, unos više tečnosti koja pomaže organizmu da se pročisti preporučuju se tokom ove faze.

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednom od sedam vidljivih planeta. Oni su savetovali određene aktivnosti i ponašanje koji su odgovarali prirodi planeta koja je povezana sa danom, što je povećavalo šanse za uspeh u planiranim poduhvatima.
U zavisnosti kog dana u nedelji ste rođeni, predstavljate specifične odlike planete koja nosi ime po tom danu. Prema drevnoj tradiciji, dan počinje izlaskom Sunca i traje do idućeg izlaska, a ne do ponoći, kako računamo u modernim vremenima. Zato, ako u vašoj krštenici piše da ste rođeni u Subotu u 04 Am, trebalo da se smatrate bebom rođenom u Petak.

ČETVRTAK (ENGL. THURSDAY) – JUPITER
Drevni narodi Jupiter su zvali “kraljem planeta”. Ljudi rođeni u Četvrtak privlače pažnju i poštovanje svojim optimizmom i širokogrudošću, rodjeni su za vodje, i često zauzimaju visoke položaje u društvu. U drevnim kulturama često bili su birani za sveštenike i važili za mudrace. Četvrtak je dobar za religijske i političke poduhvate, i to je ujedno dan pogodan za rešavanja pravnih i državnih problema. Nije dobar za poslovne i trgovačke projekte, kao i za nove kontakte, kupovinu nekretnine, automobila. Možete organizovati dobrotvorne zabave, humanitarne akcije, tražiti savet od pravnika i advokata. Četvrtak je odličan za molitvu, početak učenja stranog jezika, ili odluku o putovanju u inostranstvo. Izbegavajte da provedete Četvrtak u prepuštanju hedonizmu, jelu, piću i šopingu.
Četvrtak je Jupiterov dan (fr.jeudi – dan igre, radosti), i kao takav najpovoljnije je za sve poslove koji podrzumevaju ekspanziju poslovnih mogućnosti i usavršavanje znanja i veština. Naučnici tvrde da su hormoni seksualnosti na vrhuncu Četvrtkom, pa je ovaj dan idealan za seks. Takođe, studija pokazuje da je najbolje ako se ljubav vodi u Četvrtak ujutro dok je nivo testosterona kod muškaraca, i estrogena kod žena pet puta viši. Sa druge strane, ovaj dan je loš za odlazak u bolnicu – prime li vas u Četvrtak verovatno će vas zadržati 24 sata duže nego one koje prime u Nedelju, pokazala je studija Britanskog Instituta Public Policy Research.

Važne poslove izbegavajte da započnete u ponedeljak – neće uroditi plodovima, i neće se odvijati planiranim tokom. Britanska anketa pokazala je da se najmanji broj seksualnih odnosa beleži Utorkom. Značajne poslovne projekte analizirajte i osmatrajte u Ponedeljak, a pokrenite u Utorak (Marsov dan za sportske aktivnosti, državne poslove), Sredu (Merkurov dan za komunikaciju, marketinške aktivnosti, kratka putovanja) ili Četvrtak (Jupiterov dan za edukaciju, ekspanziju, poslove sa inostranstvom), u zavisnosti od profesionalne orijentacije i cilja koji želite da ostvarite.

  

27. lunarni dan OTVARANJE OČIJU
* Obnavljanje i širenje svojih mogućnosti
* Dobro je meditirati jer se otvara intuicija
* Dan sticanja svoga JA
* RAZMIŠLJATI O NEČEM UZVIŠENOM I PREDIVNOM JER ĆE SE TADA SVI PROBLEMI REŠAVATI SA LAKOĆOM
* Dan nade za prosperitet i ljubav prema ljudima i životu
* Naći sebe (osloboditi se iluzija i postati odgovoran)
* Dobro je putovati pored vode
* Danas trebate saditi, slušajte savete iskusnih ljudi
* NIKAKO ogledati se u ogledalo
* NIKAKO piti alkohol ili vraćati dugove
* Organ na koji treba obratiti pažnju: potkolenice

MESEC U TRANZITU KROZ ZNAK RAKA
Mesec je u znaku Raka u svom sedištu te može izazvati plimu emocija, želju za bavljenjem porodičnim aktivnostima i prepuštanje emocijama. Bićete osetljiviji i ranjiviji nego inače, činiće se da je vaša ljubavna patnja nešto najvažnije na svetu. Prevelika doza emocija može da uguši glas razuma, ali ne dozvolite da vas uznemire trivijalna pitanja, već usmerite misli na unutrašnju duhovnu energiju, koja će vam pomoći da problem rešite što bezbolnije. Mnogi će se žaliti jedni drugima, jer su preosetljivi i traže nekoga da ih sasluša… U ovim danima mogući su manji probemi sa varenjem, te disciplinujte ishranu. Opustite se i budite u miru sa sobom, prihvatite trenutne okolnosti i uživajte u svakom trenu.

Sve navedeno odnosi se na dnevne događaje koji već sutradan za većinu nisu od velikog značaja. Izuzetak će biti osobe koji navedeni aspekat već imaju u natalnom horoskopu – za njih dnevni aspekti zaista mogu aktivirati dugoročnije dogadjaje.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Nova Mayanska godina Crvene Solarne Lune

Sat Jul 26 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email NOVA MAYANSKA GODINA CRVENE SOLARNE LUNE – GODINA VRHOVNOG ISCELJIVANJA Godina Crvene Solarne Lune započinje sa kinom 9: Crvenom Solarnom Lunom, 26.7.2014. obeležavajući drugu godišnjicu procesa od 4 godine holografskog usklađivanja (2013-2017), prelaska mosta 3D modela dvojnosti u 5D paradigme Jedinstva svesti i galaktičke percepcije. Ova je godina vrhovnog solarnog isceljivanja. Vreme je isceliti Zemljino jezgro od svih priča prošlosti i starih […]