Balans i sreća


Shodno raznim temperamentima, prethodno pomenutim, postoje i određene vežbe koje mogu u velikoj meri poboljšati stabilnost tela i duha.

HOLERIČNI TIPOVI – OSLOBODITE ENERGIJU
Vaša ‘vatra’ vas može dovesti u situaciju da previše toga ‘izgorite’: zato, bilo bi veoma dobro da dopustite telu da najveći deo te tenzije ispusti iz sebe. Raširite noge, ruke stavite na kukove i odjednom zategnite sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Udahnite duboko i zatim polako izdahnite, opuštajući postepeno sve mišiće. Kolena treba da učvrstite, a u trenutku kada izbacujete vazduh, možete ih malo saviti. Ovu vežbu ponovite barem tri puta, a prilikom poslednjeg izbacivanja vazduha dopustite slobodno da vam iz usta izađe i zvuk koji će se tom prilikom stvoriti i označiti konačno opuštanje. Na kraju vežbanja se opustite i dišite tako što ćete angažovati mišiće donjeg dela stomaka. Ovu vežbu bi trebalo da upražnjavate svaki dan.

MELANHOLIČNI TIPOVI – PODSTIČITE MAŠTU 
Vama je potrebno da stimulišete sopstvenu kreativnost i da se upustite u razne izlete koji uključuju vašu maštu. Za to bi bilo najbolje da izaberete mesto i vreme kada vas niko neće uznemiravati. Pslobodite centralni deo sobe i prošetajte slobodno tim prostorom: koračajte i probajte da ubrzavate i usporavate, igrajte se sa promenom brzine, iznalazite uvek nove puteve kretanja, spuštajte se u čučanj i podižite se iznenada, tako što ćete se osećati slobodno u prostoru i vremenu. Neka vam ruke postanu krila, sledite nova osećanja i stanja duše. Kad to budete poželeli, odmorite se, tako što ćete nekoliko puta duboko udahnuti i izdahnuti. Ovu vežbu ponovite onda kada za njom budete osećali potrebu, ali neka to bude barem jednom nedeljno, uz obavezno iznalaženje novih načina vežbanja i kretanja.

FLEGMATIČNI TIPOVI – OBNOVITE TELESNU TEČNOST 
Vama je potrebno da obnovite metabolizam telesnih tečnosti da bi one uvek bile lako protočne. Nosite komotnu odeću koja neće stezati nijedan deo vašeg tela. Lezite na pod i opustite sve mišiće, uključujući i one na licu i šakama. Udahnite vazduh pokrećući mišiće donjeg stomaka, a vazduh izbacite tako što ćete jako stisnuti mišiće abdomena i lumbalnim delom kičme se odupreti o pod svom jačinom. Udahnite vazduh mišićima donjeg stomaka, a vazduh izbacujtetako što ćete iste mišiće potpuno napregnuti. Dok udišete vazduh, potpuno se opustite. Tri puta ponovite ove osnovne kontrakcije mišića, zatim napravite pauzu i ponovite sve još tri puta produžavajući vreme abdominalne kontrakcije i relaksije. Ovu vežbu bi trebalo da sprovodite svakog dana.

SANGVINICI – UMIRITE SVEST 
Izraženi mentalni aspekt podrazumeva stanje nervoze, nemira i nespokoja što utiče na ponašanje tela. U ovoj vežbi koja se najviše dotiče članaka i zglobova, naći ćete način da oslobodite tu vrstu tenzije, da umirite vaše misli i ponovo steknete dobro stanje i mir:
1.Stanite uspravno, razmaknite stopala i opustite stomačne mišiće. Dok izbacujete vazduh iz pluća, dopustite da vam kolena klecnu tri puta, a zatim, dok udišete vazduh, ispravite kolena. Ponovite ovo tri puta, tako što ćete izbacivanje vazduha produžiti na šest klecanja kolena.
2.Opustite kolena: dok izbacujete vazduh, težinu tela prenesite sa pete na tabane i prste i zatim obrnuto.
To uradite tri puta, a zatim ispravite kolena dok udišete vazduh. Ponovite ovo tri puta tako što ćete postepeno produžavati udisanje i razmenjivanje opterećenja pod stopalima, sa pete prema prstima i obratno.
3. Opustite kolena: dok izbacujete vazduh iz pluća, prebacite težinu tela sa spoljašnjih na unutrašnje tačke stopala ukupno šest puta, a kada budete uzimali vazduh, ispravljajte kolena. Ovu vežbu ponovite tri puta.
Ponovite vežbu broj 1 tri puta, udišući vazduh u šest kratkih uzastopnih navrata. Na kraju, prošetajte malo po sobi i dišite duboko… Ovu vežbu treba da sprovodite svakodnevno.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Druželjubivi ili ćudljivi?

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Pripadnici nekih znakova Zodijaka su uosnovi druželjubivi tako da i bilo kakvi negativni uslovi imaju malo uticaja na njihov stav po tom pitanju. Drugi su pak raspoloženi za druženje samo u onoj meri u kojoj to ima uticaja na njihov poslovni uspeh […]