Balansiranje Grlene čakre – Centra moći i sudbine


Grlena ili vratna čakra je centar čišćenja i centar moći, središte kreativnosti i komunikacije, odgovorna je za sadržaj i manifestaciju. Nalazi se u području 3. vratnog pršljena. U tom području počinjemo izražavati ono što postoji u drugim čakrama. Ukoliko druge čakre nisu uređene i očišćene, to se odražava kroz ovu čakru. Dok kroz nas ne sija čista svetlost, komuniciramo stare zamere, projektujemo krivicu ili se branimo i opravdavamo, a da toga nismo svesni. Glas je čisti kanal za energiju koji tačno i otvoreno izražava ko smo i na kom stepenu razvoja se nalazimo. Govorimo prema istini koja je u nama. Treba biti svestan da ljudi koji imaju potrebu puno pričati imaju problema zapravo sa korenom čakrom, a ne sa grlenom.

Kad se ta čakra otvori, počinjemo izražavati drugačije energije i može se dogoditi da nas stari prijatelji počinju napuštati jer osećaju te promene, ali nove energije počnu privlačiti nove prijatelje sličnijih energija. Potrebno je uočavati i govor tela, jer je i to način komunikacije, koji u puno slučajeva kaže više od reči. Podsvest se odaziva automatski i nezavisno od izgovorene laži, a usled laži podsvest pokrene energiju koja se odražava kretanjem koju nije moguće uskladiti sa izgovorenom izjavom.

Važan deo komunikacije je i SLUŠANJE. Biti dobar slušalac znači da kad osoba govori vi niste u svom filmu, ne analizirate što vam ona govori. Tek kad prestane govoriti vi možete sažeti da vidite da li ste razumeli i zatim dati svoje mišljenje, doprinos, uvid. Za dobro slušanje, moramo biti u stanju strpljivosti i smirenosti. Zato je nužno da se očiste sve tri “niže” čakre, jer samo tako možete postići jasnoću grlene čakre i dobro slušati.

Peta čakra nam pokazuje da lična snaga leži u našim mislima i delima. Zato ih treba osvestiti, očistiti i dovesti u stanje balansa. Misli obično nemaju izvor u grlenoj čakri, već u drugim čakrama i zato je tu čakru potrebno gledati prvenstveno kao instrument za realizaciju. Sa osveštavanjem misli možemo biti svesni i njihovog efekta i imamo mogućnost promene, imamo moć izbora, sve bolje razumemo energetske posledice naših misli, uverenja, delovanja, što dozvoljava da postanemo pošteni kada laži sebi i drugima otpadaju.

Kompletno isceljivanje na svim nivoima našeg postojanja zahteva iskrenost prema sebi.

ISKRENOST prema sebi, i u sebi i OPRAŠTANJE su rešenje za naš energetski sistem i za duhovni rast. Opraštanje zapravo proizlazi iz činjenice da otpustimo prošlost i da budemo sada i ovde, a tu ne postoji ni prošlost ni budućnost. Opraštanje je moguće i sa svešću da sve što učinimo nekom drugom, zapravo činimo sebi i zato ako ne želimo sebe optuživati za greške, zašto bi to radili nekom drugom.

U toj smo čakri sposobni različite oblike energije promeniti u NEOPISIVU RADOST (ljutnju, bol i strah koji iz nižih čakri dospevaju u grlenu, u njoj se automatski promijene u radost. Ta energija radosti zatim napaja energetska tela, a višak zrači i puni druge.

To je prvi centar viših frekvencija i tek kad je on potpuno čist i otvoren, možemo dosegnuti viša stanja svesti. Predstavlja most između fizičkog i duhovnog sveta, između srca i uma. Odvaja svetovno od svetog i prenosi NAMERU DUŠE – spoznajemo životne zadatke.

U ovoj čakri odlučujemo koje vodiče, višu svest, izazove spoljnog sveta ili EGA ćemo prihvatiti, a koje nećemo (to je nekako čakra sudbine – stalno nešto biramo i onda pretvaramo u reči).

Upravo tako se počinju pojavljivati i sposobnosti telepatije, jasnovidnosti.

Tu se susreće 16 energija, koje se manifestuju kao ponos, poštovanje sebe, smelost, odlučnost, obožavanje, vedrina, poštovanje, obzirnost, kajanje.

Središte neće biti potpuno otvoreno dok imamo krive koncepte davanja i primanja, prvenstveno dok nismo svesni i ne verujemo da je davanje i primanje namenjeno dobrobiti celog univerzuma.

U prednjem delu izražavamo emotivnu snagu komunikacije i vizualizacije te jezične sposobnosti. Izražava preuzimanje odgovornosti za sebe i za svoj neuspeh prestajemo kriviti druge. Znamo da smo sposobni sami ostvariti ono što želimo. Tu je i središte naših snova.

Zadnja strana čakre u kojoj se nalazi i profesionalno središte nadzire disanje. Preko nje znamo osetiti sebe u društvu, poslu ili zanimanju i našim ambicijama. Izražavamo volju i ljubav prema svojem radu ili svojim zadaćama. To je središte kroz koje prevodimo misli, ideje i koncepte drugih bića i iz drugih dimenzija i aspekata nas samih. Preko nje smo u dodiru sa višim nadahnućem. Ukazuje kakve pretpostavke imamo o životu i kako prihvatamo to što nam se događa. Kad je zadnji deo čakre otvoren daje nam snagu da negativne emocije transformišemo u pozitivne.

Kada je peta čakra otvorena osećamo se uspešni, zadovoljn radom i rad je jedna od naših zadataka. Profesionalno opredeljenje je tada i izazov i ispunjenje. Kad cveta dajemo od sebe sve najbolje, profesionalno smo uspešni i imamo za ispunjenje svojih ciljeva podršku čitavog univerzuma.

Kada je zatvorena osećamo se teško i prigušeno.

U životnom razdoblju od 6. do 10. godine počinje se izražavati društveni identitet u našoj kreativnosti i dete u komunikaciji proverava svoje razumijevanje sveta. Kada podržavamo tu kreativnost bez osude i kritike pažljivo slušamo dete i otvoreno sa njim razgovaramo.

Peta čakra snabdeva:

Na glavi: usta, zube, jezik, čeljusti, bradu, krajnike, uši

U glavi: hipotalamus

Vrat i u njemu vratne pršljenove, tireoidu (varenje, stanje kože i kose, nervni sistem, održavanje hormonske ravnoteže zajedno sa drugim žlezdama, kontrola rasta tela i spiritualni razvoj dece, skladišti jod), štitne žlezde (apsorpcija kalcijuma), grlo, glasne žice, dušnik, bronhije, pluća

Nervni sistem i imunitet

Ramena i ženski reproduktivni organi

OSNOVNI STRAHOVI najjači su upravo u grlenoj čakri i to: strah od gubitka kontrole, izbora (nesposobnost odlučivanja), nejasne komunikacije, promene i prepuštanja, uspeha i neuspeha (nesposobnost napraviti nešto drugo od uobičajenog: posao, prijatelji…), grešaka, nekontrolisanih izliva ljutnje, očaja i apatije, biti nekreativan, da ćemo biti bez autoriteta i moći. Zbog tih strahova sebi ne verujemo.

Ukoliko investiramo energiju u spomenute strahove dolazi do bolesti. Ukoliko smo toga svesni sa tim smo svesni i svojih ograničenja i mogućnosti da možemo ponovo izabrati. Ukoliko radimo isto, dobijemo ono što već imamo.

Bez promene nema duhovnog rasta (igramo se, menjajmo ali se ništa ne menja). Nismo sposobni da izrazimo emocionalne potrebe, osećanja a ni svoje mišljenje ukoliko je neuravnoteženo.

Normalno fizičko delovanje čakre manifestuje se kroz normalno delovanje štitnih žlezda, grla – govornog aparata, usta i zuba, jednjaka, disajnog aparata. Imamo normalan sluh i govor. Imamo normalno polno sazrevanje, uravnotežen metabolizam i varenje. Fizički rastemo, prilagođavamo se telesnoj brzini, upotrebljavamo i čuvamo energiju. Imamo dobro razvijena pluća, srce i normalnu telesnu temperaturu.

Ukoliko peta čakra prekomerno deluje i neprestano govorimo, ukazuje na to da bi trebali uravnotežiti nedovoljnu drugu čakru (seksualna frustracija). Blokada se pokazuje kao nesposobnost izražavanja ili slobode, blokirana kreativnost, bolno grlo, tvrda ramena, napet vrat, česte angine (izrazi ljutnju) i upale, problemi sa tireoidom, zubima i desnima, glavobolje zbog napetosti u gornjem delu vrata.

Do BLOKADE dolazi:

Ako ne možemo ili ne smemo izraziti emocije, prvenstveno ljutnju, tugu – plač (na primjer muškarci – jer im to ne priliči)

Ako preterano kontrolišemo druge ljude i događaje

Ako smo se vrlo rano u detinjstvu odlučili za nešto što nam je donelo katastrofalne posledice (nakon toga se više ne usuđujemo odlučivati)

Ako smo bili ismejan pred javni nastup ili kad smo nekom rekli istinu (nastupa trema za svaki takav pokušaj)

Ako radimo stvari koje nas ni pod razno ne vesele – ali radimo ih jer ih moramo, jer od nas zahtevaju, itd.

Petu čakru zatvori i prevelika buka.

Ne možemo savladati emocionalnu situaciju i nađemo se u stanjima zavisnosti – hrana, opijati, lekovi, cigarete, alkohol, odnosi, sport, seks…

Sve bolesti su povezane sa 5. čakrom, jer izbor je uključen u svaki detalj života i u svaku bolest. Konkretne bolesti su: bolesti štitne žlezde koja sa hormonom tiroksin utiče na rast, ćelijski metabolizam, oksidacijski procesi u telu, sagorevanje hranjivih materija i polno sazrevanje. Problemi  sa imunitetom, osetljivost na infekcije: iscrpljenost, česte prehlade, teškoće sa disanjem, astma, bolovi i upale grla i glasnica, otekle žlezde na vratu, gubitak glasa, hrapavost, govorne smetnje, upale grla (ponavljajuće angine), rak grla, problemi sa zubima i desnima, tvrdi i napeti mišići vrata, ramena i gornjeg dela leđa (glavobolje povezane sa tom napetošću vrata), vrtoglavica, ukočenost u rukama, problemi sa kožom, varenjem, upala debelog creva, žutica, žučni kamenci, menstrualne tegobe, upale očiju, nabrekle oči – izbuljene, povećana Adamova jabučica, konvulzije – grčevi, grčevi mišića, debljina, porast težine. Zaostalost, tupost, nesanica, psihičke smetnje, histerija, napetost, osećaj praznine.

Odgovorite na pitanja koja će vam pomoći da dijagnosticirate stanje vaše grlene čakre:

Kako se osećam?

Koji deo mene se ne oseća dobro, kako se oseća razigrani, nedužni deo mene?

Čega se bojim?

Šta bi me usrećilo?

Da li uopšte znam svoju istinu?

O petoj čakri moglo bi se napisati nekoliko knjiga i ne zove se slučajno centrom moći. Više informacija, ukoliko ste zainteresirani istražite sami ili ukoliko primetite da sa tom čakrom imate problema potražite pomoć terapeuta ili osobe od poverenja uz čiju ćete pomoć otkloniti svoje strahove koji stoje na putu vašeg ostvarenja i unutarnjeg mira i sreće.

IZVOR: Bojana Benović

blog.večernji.hr


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Terapija bojama

Sun Sep 7 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Svi imamo omiljene, ali i one boje zbog kojih se osećamo depresivno, dok nas određene boje smiruju i daju nam energiju. I naša emocionalna stanja često se opisuju rečenicama kao što su “beo kao duh”, “zelen od zavisti”, “crven od besa”, “gleda […]