beba ovanBeba Ovan, kao vatreni znak je dinamična, strastvena, veoma kreativna. Ono što želi više od svega je pažnja porodice, jer treba bezuslovnu ljubav.
Zbog toga će dati sve od sebe da bude primećena, a njena spontanost će joj pomoći u tome. Kroz život je vode emocije i ona će Vas iskreno voleti. Bebe Ovnovi mogu postati uspešni menadžeri ili sportisti. 
Spada u kategoriju prvih vatrenih znakova. On je borbena i prodorna beba koja zahteva bezuslovnu ljubav svojih najblizih. Vasem detetu obezbedite sto vise aktivnosti  jer vladar mu je vatreni Mars. Planeta koja im daje snagu. Ove bebe vole da spavaju i u ishrani su im potrebni vitamini C i E.Samouvereni, ambiciozni, živahni, avanturisti,  spontani, smeli, šarmantni. 
Kao roditelj deteta ovna možda ćete biti stalno zabrinuti oko opasne ludosti koju će vaše dete sledeću pokušati izvesti, bez obzira na čvoruge ili povrede dobijene iz prethodnog poduhvata. Za dete ovna morate se naoružati velikom dozom energije, entuzijazma i snage – uticaj Marsa (vladar Ovna) – jer je dete ovan spreman eksplodirati i na najmanju provokaciju. Njihova vitalnost je tolika da ih treba držati konstantno zaposlenima i kad god to oni žele biti uključeni u neobične fizičke aktivnosti.
Oni su rođene vođe i najbolje je pustiti ih da budu glavni u grupi u vrtiću ili u školi. Imaju potencijala za nesmotrenost, pa kada im na pamet padne neka ideja – a ovnovi ih konstantno imaju – ne stanu promisliti o posledicama svojih dela. Tu je uticaj roditelja u vođenju deteta ovna vrlo važna u periodu odrastanja.
Osim fizičkih ograničenja koje je potrebno postaviti deci ovnovima, naravno, radi njihove vlastite sigurnosti, treba da se nauče umerenosti u ličnom kontaktu s drugim ljudima, u govoru, i u ličnom pogledu na život. Iznad svega, pokušajte ih naučiti da sagledaju svaki posao, zadatak, interes ili obavezu koje se prihvate, u potpunosti od početka do kraja, a ne da rasipaju svoj entuzijazam na mnogobrojne zanimacije i u toj masi ni jednu ne završe u potpunosti. Ali budite svesni da je vaš ovan osetljivog temelja i nemojte ga nikada previše snažno usmeravati ili sputavati kako mu ne bi slomili njegov slobodan duh.
Odvažna ovnova ličnost oslikana je demonstarativnim i idealističnim kvalitetima. Velikodušni su pažnjom i privrženi i bez oklevanja će priteći u pomoć manje sretnima ili onima kojima je učinjena nepravda.

Ovan, kao vatreni znak je dinamična, strastvena, veoma kreativna. Ono što želi više od svega je pažnja porodice, jer treba bezuslovnu ljubav. Zbog toga će dati sve od sebe da bude primećena, a njena spontanost će joj pomoći u tome. Kroz život je vode emocije i ona će Vas iskreno voleti. Bebe Ovnovi mogu postati uspešni menadžeri ili sportisti. Ne treba da se iznenadite ako su se vaš sin ili ćerka Ovan rodili pre termina porođaja, deca Ovnovi uvek se guraju napred ispred svih. Uvek sa pitanjem “Jesmo li već stigli?”, uvek su nestrpljivi da stignu gde su krenuli!
Deca Ovnovi poseduju strast, kreativnost i nemirnu prirodu. Oni izgleda imaju više energije nego druga deca, sa vitalnošću koja je vezana za njihovu prirodnu hrabrost. Njihov atribut ja prva/prvi može biti izazov za sve koji su povezani sa njihovim dobrim raspoloženjem i čestim izrazima samonapretka.
Legendarni sa njihovom jednostavnim iskrenim stavovima, deca Ovnovi govore ono što stvarno vide. Mogu preći granice zato što su prirodno impusivni i ne pretenduju da gledaju pre nego što nešto urade.
Kao roditelj malog Ovna, verovatno vam nisu strani ispadi besa. Da, deci Ovnovima teško je da kontrolišu svoje emocije, ali postoji i pozitivna strana svega toga: ne skupljaju sve u sebe. Kada prođe kriza, prolazi i njihov bes.
Deca Ovnovi su odlični u započinjanju nekog velikog projekta ali ne i u njegovom privođenju kraju, na vama je da budete strpljivi i da nežno ali čvrsto i dosledno vodite vaše dete i pomognete mu da ostane na koloseku.
Takođe, obezbedite vašem malom Ovnu dovoljo fizičke aktivnosti. Bilo koji vid energične aktivnosti biće im dobar okidač za energiju, još bolje ako je takmičarski sport u pitanju. Ali, budite sigurni da vam dete nosi kacigu ili bili koji drugi štitnik. U njihovoj večitoj žurbi, deca Ovnovi su podložni slučajnim povredama.


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE