beba strelacŽivahnost dece rodjenih u znaku Strelca može izbaciti iz ravnoteže i najstrpljivije roditelje. Ova deca su nemirna i radoznala. Njihov um je uvek aktivan i brz. Postavljaju bezbroj pitanja što može biti iscrpljujuće za njihove učitelje. Obično uspevaju u sportu, zbog svoje dobre kondicije. U razgovoru, ova deca su inteligentna i oštroumna. Sve što radi ova beba je u duhu pitalice 1000 zašto i 1000 zato?
Zbog sklonosti da se veoma često ulenje važno je kod ovih beba voditi računa o zravoj ishrani. Radoznalost je osobina po kojoj se prepoznaju kao i hiperaktivnost. Mališani rodjeni u ovom znaku uživaju u igri pa su i druželjubivi. Dobroćudni, optimistični, nezavisni, velikodušni, iskreni, logični, dinamični.
Deca Strelca nisu samo puna nade i poverenja, nego i čista srca. Poverenje u druge i prirodni nedostatak sebičnosti neke su od kvaliteta koji se može od njih očekivati. Oni su idealisti i snažne vere pa često imaju snažne duhovne sklonosti. Mudro bi bilo da ih naučite, pre nego nauče na teži način, da ne veruju svemu što čuju, jer njihova narav ih tera da misle kako su svi jednako iskreni kao i oni.

Prosuđuju druge prema svojim standardima i tu im nedostaje sumnjičavosti prema drugima, jer nemaju u sebi takvih osobina. U odnosu sa detetom  svakako pokažite poštovanje prema njihovoj veri u druge dajući im svu potrebnu slobodu. Imaće mnogo veću meru znatiželje nego deca drugih znakova i ne samo da će postavljati brojna pitanja, nego će ta pitanja postajati sve kompleksnija i dublja kako odrastaju. Nikako ih nemojte lagati odgovarajući na ta pitanja, jer to njihova iskrena narav ne bi mogla dobro podneti.
Deca Strelca vole prirodu i sportove. Pokušajte im omogućiti i kućnog ljubimca, jer su rođeni ljubitelji životinja i naučiće mnogo negujući nekog. U školovanju pustite da ih vode njihove lične sklonosti, jer njihove sklonosti mogu biti usmerene na različita zanimanja. Verujte u ciljeve deteta Strelca i on će zasigurno naći metu svoga života.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE