vodolija0Bebe Vodolije su uvek radoznale i pune energije. One su pravi mislioci sa naprednim idejama. Ove bebe znaju kako razbiti monotoniju svakodnevnog života, jer su uvek dobro raspoložene, mirne i šarmantne. Zbog velike želje za slobodom, uvek ce mrzeti rutinu i monotoniju. Njihova iskrenost i smisao za humor će im pomoći u društvu, jer je za njih prijateljstvo najbitnije. Vodolija je najsrećnija u profesijama kao sto su glumac, novinar ili muzičar. Inovativni, nezavisni, verni, inteligentni, brižni. 

Ovo je era Vodolija tako da od vaše bebe budite spremni na puno iznenadjenja. Kod ovih beba očevi imaju izraženiji autoritet u odnosu na majku. Beba Vodolija je uvek raspoložena i voli da uživa u slobodi. 

Pred kupanje je raskomotite i uvidećete sami. Druželjubivi su što će se videti već u prvim danima provedenim u kolektivu – jaslicama ili vrtiću.

Deca Vodolije su društvena bića. Prijateljstvo je izuzetno važno vodolijama i u životu će biti darivani mnogim prijateljstvima. Kao roditelj, bilo bi mudro, stvoriti sa njima prijateljsko partnerstvo, a ne nadređenu roditeljsku figuru. Ovoj deci ne treba stroga disciplina i okreću se poštovanju želja roditelja puno lakše nego deca drugih znakova. U potrazi za prijateljima često će se okretati starijima od sebe. Često poseduju nadprosečnu inteligenciju za svoje godine, pa su i često sposobni stvoriti situacije u kojima dobiju veće privilegije nego što je to uobičajeno.Njihova brojna prijateljstva često su trajna, jer su Vodolije vrlo postojani i verni. Taj fiksni pogled na stvari može dati rezultate kao što je tvrdoglavost, što se najbolje može ublažiti ljubavlju i razumom. 
Roditelji bi trebalo da aktivno podržavaju fizičku aktivnost i izlaske u prirodu, obzirom da Vodolije preferiraju intelektualne aktivnosti i zatvorene prostore. Biće uporni i kompetentni u učenju, a filozofija i književnost najčešća su njihova područja interesa. Često su vrlo inovativni, a takođe polažu mnogo interesa i u humanitarni rad. Ta deca retko vode dosadan život. 
Marširanje uz zvukove sopstvenog ritma, opisuju vaše dete Vodoliju. Ovi mališani su neobični do srži i iznenadiće vas više puta svojom inventivnošću i originalnošću.

Deca Vodolije su prilično društvena i nastoje da imaju puno društva i što šireg porekla i drugačijih kultura su njihovi prijatelji to bolje.
Decu Vodolije privlači raznolikost i nova iskustva. Vaša mala Vodolija možda će voleti neobičnu hranu koju druga deca neće ni da probaju- tanke ljute papričice, jake sireve, sirove ostrige ili razne oblike- ili će provesti sate u svojoj sobi, smišljajući nešto tehničko, funkcionalno i neverovatno.
Težnja za sopstvenom slobodom i individualnosti su među najosnovnijim potrebama deteta Vodolije, a kao roditelj male Vodolije, pružite im obilje prostora i autonomije. Ako im nije dozvoljeno da se izraze onako kako se oni vide, deca Vodolije mogu postati buntovni ili alternativno, tvrdoglavi i tiho depresivni.
Dopustite vašem detetu da se oblači samo što je ranije moguće, i dajte im dosta knjiga, umetničkog materijala, i drugih alata da bi negovali svoju jedinstvenu kreativnost. Deca Vodolije su prilično inteligentni. Prirodno su progresivni u razmišljanju i njihovoj prespektivi sveta, pa možda postanu odlični u rešavanju problema.
Možda će vas dete Vodolija iznenaditi sa njihovim interesovanjima i životnim izborima, ali ako možete ostati otvoreni prema načinu rada njihovog uma, ubrzo ćete videti da je vaš mali genije bio u pravu. Ovoj deci samo treba vreme da pronađu najbolji mogući način da izraze svoju briljantnost.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE