Bodži kuglice


bodziBodži kamenovi su legendarno kamenje iz Severne Amerike. Za njih se verovalo da dolaze iz srca planete. Više-manje, to su bili kamenovi koji se nisu regenerisali. Ono koje je okruglo i sferno sa glatkom površinom, identifikovano je kao žensko kamenje, a ono koje je glatko i sa diskom od grube površine kao muško. Ime Moqui na indijskom znači “verni pratilac”. Indijanci su naročito bili tajnoviti oko nalazišta ovog kamenja, čuvajući ga kao posebno blago. Indijanske porodice su čuvale par ovog kamenja kao zaštitu od zla i lažnih prijatelja.
Oni su snažni izvor energije, posebno ako se drže u paru, na primer u vašim rukama, tokom meditacije. Kada ih podignete energija kamenja se povećava i može da se prenese na druge. Oni mogu da izoštre vid i znanje o tome šta je ispravno i prirodno, pomažući vlasniku da postigne bolji unutrašnji mir i harmoniju.
Kada se upotrebljavaju u paru, kamenje može dati vlasniku jednu posebnu energiju na skoro natprirodni način. Ako ne obraćate pažnju na njih, onda će se oni vratiti u prašinu ili nestati potpuno.
Snažni uzemljujući kristali koji imaju snažnu zaštitnu ulogu i uspešno otklanjaju energetske blokade,usklađuju čakre i suptilna tela,krpe rupe u našoj Auri. Bodži kamen stimuliše tok energije kroz sve sisteme meridijana tela.
Odlično se slaže sa drugim kristalima i snažno pojačava njihova delovanja. Oslobađa telo bola i potpomaže regeneraciju tkiva (podmlađuje ćelije,kožu i organe), odstranjuje nesvestice i loša osećanja.Onome koga nosi donosi zadovoljstvo i sreću, i poželjno je da ih držite u rukama dok meditirate.
Koristan za biljke i useve,posebno ako su klonuli. Voli društvo drugih kristala,i ne voli da bude zatvoren u kutiju, ormane i fioke, i uvek se koriste u paru (muški i ženski kamen). Voli svež vazduh, i blago jutarnje ili večernje Sunce.

Boji kamenovi su korisni za opšte isceljivanje i ćelijsku regeneraciju. Promovišu osećanje povezanosti sa ljdima i jedinstvo svega. Donose spiritualno razumevanje jedinstva. Nadilaze fizičku i spiritualnu aroganciju i eliminiše diskriminaciju ljudi. Odbijaju zlo i lažno prijateljstvo.
Boji kamenovi imaju metalno sivo crnu, pešćano zemljanu, svetlo do tamno braon boju. Neprozirni su, imaju sjaj katrana.
Boji kamen je zaštićen i registrovan kamen koji se nalazi u SAD (Juta, Arizona).
Ovi su kamenovi kompozitni materijali sastavljeni od više metala. Boji kamenovi su poznati i pod imenom Moqui kamenovi što na indijanskom jeziku znači verni pratilac. Boji kamenovi dolaze kao muška i ženska forma u mnoštvu veličina, od veličine novčića do veličine srebrnog dolara. Muški kamenovi se karakterišu primarno nejednakim oblikom i grubljim reljefom na njihovoj površini.
Ženski kamenovi su glatki i okruglasti. Boji kamenovi dobijaju na punoj snazi tek kada se koriste u paru.

Boji kamenovi mogu da prenesu energiju iz eteričkog u fizičko telo. Oni će pri tome, pročistiti, dopuniti i ispuniti sa pozitivnom energijom sve praznine ili naprsline u auri i u auričkom polju. Boji kamenovi se koriste od krunske do korene čakre upotrebom pokretnog energetskog polja. Da bi se to postiglo odaberite jedan od kamenova, muški ili ženski, i smestite ga iznad glave, ali da ne dodiruje krunsku čakru i onda smestite drugi kamen ispod ali da ne dodiruje korensku čakru. Držeči ih na tom mestu oko pet minuta desiće se proces poravnavanja svih čakri. Energija kamena će sama od sebe stvoriti ovo kretanje između korenske i krunske čakre.
Sledeća mogućnost je da se drži muški kamen u levoj ruci a ženski u desnoj ruci oko pet minuta da bi se izbalansirala leva i desna hemisfera mozga. To omogućava lakši pristup vašim umetničkim sposobnostima i balansira mušku i žensku energiju.
Ako jedan od kamenova smestite pored desne slepoočnice a drugi pored leve, vodeći računa da ne dodiruju telo doneće vam više jasnoće i uvećati procenat moždanog funkcionisanja. Ovo takođe može da omogući da se izvuče višak aluminijuma koji je uskladišten u memorijskoj banci mozga i da bude predat normalnim telesnim sistemima eleminacije.
Muški boji kamen je pozitivnog naboja i drži se u ruci slabije strane tela. Ženski boji kamen negativnog naboja drži se u drugoj ruci. Dolazi do topline, oseća se kako energija prodije do svih ćelija i nerava u telu. Energetski protok postaje savršen, kao i psihičko i spiritualno jedinstvo tela i duha. Rastvara blokade, snabdeva telo svetlošću i radošću.
Ove vežbe se mogu raditi samo jednom dnevno vodeći računa da se ne prekorači vreme od pet minuta.

Nadalje, boji kamen je živo biće i uz laku koncentraciju na njega, naša energija i krvotok prelaze na vibraciju lekovitog boji kamena. Postaje nam sve kristalno jasno, logično i harmonično.

Muški deo kamena se polaže na obolelo mesto a ženski na suprotni stranu tela. Čuvajte ih uz ostale kristale jer ne vole biti sami, niti zatvoreni po kutijama. Vole jutarnje i večernje Sunce, svež vazduh, pun Mesec. Vodite ih u šetnju. U boji kamenu milovanjem se aktiviraju centri – prijatelji. Ako ga milujemo osetićemo srce boji kamena koje će stvoriti oko našeg tela i naše aure lekovito energetsko polje. Boji kamen pročišćava telo i dušu i uspostavlja ravnotežu. Ako se nose uvek sa sobom, regenerisaće ćelije kože, podmladiti organe i tkiva, učiniće vas zreliji, uvečaće vam znanje, doseći ćete optimalni energetski protok u telu.

Boji kamenje treba uvek nositi sa sobom. Oni štiti od vatre, poplave i udare groma. Boji kamenje svom nosiocu daruje sreću, životnu energiju i plodnost.
Smatra se da boji kamen ima veliku snagu i jaku energetsku vibraciju kao meteoriti, tektiti, moldaviti, koji predstavljaju kamenje vanzemaljskog porekla. Boji kamenje dolazi iz srce naše planete Zemlje i odlično se slažu sa vanzemaljskim kamenjem. Oni nam prenose energiju Majke naše planete Zemlje. Pored energije prenose informacije, a ujedno su i katalizator, zato su oni u stanju da izmire i ujedine suprotnosti.
Boji pojačava lekovito dejstvo drugih kristala i u suštini se slaže sa svim kristalima i draguljima. Ne voli dodir čistog gvožđa jer ono može da mu poremeti njegovu specifičnu vibraciju.
Oživljavaju se milovanjem i neposrednim nošenjem na telu. Od vaše ljubavi, telesne toplote, nežnosti, svetlosti, zavisi snaga boji kamena.

Bodži kamen (moqui) spada u red najefikasnijeg uzemljujućeg kamena. Odbija zlo i lažna prijateljstva i ima snažnu zaštitnu ulogu.Veoma je koristan u prevazilaženju blokada. Smatra se da bodži kamen  ima veliku snagu i jaku energetsku vibraciju kao meteoriti, tektiti i moldaviti, koji predstavljaju kamenje vanzemaljskog porekla. On štiti od vatre, poplave i udara groma. Čisti blokirana osećanja i zaceljuje bolna sećanja. On oslobadja bola i potpomaže regeneraciju tkiva. Bodži kamen balansira i puni energijom i veoma je koristan kada je fizička energija niska. Svom nosiocu daruje sreću, životnu energiju i plodnost.

Primena
Jedan kamen stavite iznad glave, 2-3 cm poviše krunske čakre. Drugi kamen stavite između nogu, 2-3cm ispod korenske čakre. Držati tako 5-10 minuta. Takođe, možete držati 5-10 minuta, muški kamen u jednoj, a ženski kamen u drugoj ruci.

Održavanje
Čistiti ga od nečistoća pomoću četkice za zube, a par nije potrebno nikada ni puniti ni prazniti, jer to čine međusobno.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Runa Ur, Uruz

Mon Dec 7 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Inicijacija, izvođenje prvog koraka u nekom planu, napuštanje doma, radikalno nova ideja, postavljanje pitanja, razbijanje kaveza, zasluženi ponos, primalna snaga, lov, divljina, nezavisnost, strast. Predstoji vam vrlo značajan napredak, koji može da zahteva rušenje nekih starih tradicija, donošenje nekih radikalnih promena. Runa […]

You May Like