Brak ili celibat?


brak ili celibatPitanje da li će doći do braka ili ne u bilo kojem datom slučaju zavisi od nekoliko faktora u horoskopu čije uskladjivanje nije uvek lako.  U normalnim slučajevima sve ide u prilog braka, tako da su jači uticaji planeta potrebni da ga spreče pre nego što ga ostvare. Taj problem nije sasvim isti u slučaju muškaraca i žena, iako astrološki autori nikad ne prave razliku medju njima osim u pogledu potrebnih pokazatelja.


U muškom natalu

Glavni pokazatelji koje treba koristiti su Mesec, Venera i sedma kuća. Problem se sastoji u odredjivanju da li su ovi faktori dovoljno slabi ili aflikovani da spreče brak ili da uklone želju za njim.
Pre proučavanja ovih pokazatelja uvek je uputno proučiti karakter osobe čiji horoskop timačimo.
Za proučavanje braka i plodnosti, podela znakova Zodijaka u jalove i plodne grupe je od važnosti.
Prema antičkim astrolozima jalovi znaci su Blizanci, Lav i Devica, a plodni Rak, Škorpija i Ribe.
Sledeću tabelu plodnih, odnosno neplodnih znakova treba generalno uzeti u razmatranje i ona predstavlja smernicu daljeg eksperimentalnog proveravanja:

Jalovi – polujalovi, plodni – poluplodni
Gemini, Aries, Taurus, Cancer
Leo, Sagittarius, Libra, Scorpio
Virgo, Capricorn, Aquarius, Pisces

U nameri da procenimo da li će doći do braka, neophodno je proučavati znak i poziciju po kućama bračnih pokazatelja i prirodu sedme i nekih ostalih kuća. Cela stvar zavisi od celog horoskopa i snage aflikcija koju primaju.
Najbolje je početi proučavanjem Meseca i Venere, i beleženjem znakova i kuća koje zauzimaju. Najnaklonjeniji su braku kad su u plodnim, a najmanje naklonjeni u jalovim znacima.
U odnosu na pozicije po kućama, ugaone kuće su najjače, zatim slede sukadentne kuće, medjutim što se braka tiče, što su Venera i Mesec bliži elevaciji, to je bolje.
Možda su najbolje kuće za njih deseta, jedanaesta i prva. Četvrta, peta i sedma su takodje dobre pozicije, ali u slučaju dve poslednje, mnogo zavisi od plodnosti znaka i prirode primljenih aspekata. Ove kuće koje se pre svega tiču ljubavi i braka su posebno osetljive. Jalovi znaci i aflikcije su gori ovde nego na bilo kom drugom mestu. Najnenaklonjenije kuće za Mesec i Veneru su dvanaesta, šesta i osma, s obzirom da one teže da ometaju brak.
Aspekti prema Mesecu i Veneri su sledeći faktori za razmatranje. Najgore moguće aflikcije su loši aspekti od Saturna i Urana, posebno ako su uključeni jalovi znaci.
Aflikcije Marsa nisu toliko ozbiljne. One mogu samo razbuktati strast i stvoriti bračne svadje, ali same neće sprečiti brak.
Uopšte, bilo koji uticaj koji teži da pojača izolaciju stvara najveću pretnju braku, dok uticaji koji podstiču društvenost teže da ga realizuju.
Dvanaesta, šesta i osma kuća vode u izolaciju. Dvanaesta deluje kao zatvor za planete koje se u njoj nadju, šesta ih drži u ropstvu, a osma ih ubija. S druge strane, kuće kao deseta, jedanaesta, peta i sedma su prisno zainteresovane za stvari drugih ljudi i ohrabruju kontakt sa drugim, a ne sprečavaju ga. Ponovo, sa tačke gledišta aspektujućih planeta, Saturn je ograničavajući i izolujući u svom efektu, dok je Uran još više takav ali na donekle drugačiji način.
Mars, s druge strane, ne izoluje. Ako je aflikovan, on će na kraju izaći i svadjati se s nekim, a ne zatvoriti se na Saturnov način. 
Za svaki brak bolje je da aspekti Saturna i Urana na pokazatelje braka nisu prisutni, mada dobri aspekti mogu biti vrlo korisni u bračnom životu.
Aspekt Marsa i Venere, pak, uvek je poželjan i teži da ubrza brak.
Odredivši da li pokazatelji teže da budu naklonjeni braku ili ne, pogledajte na ostatak mape i obratite specijalnu pažnju na Ascendent i sedmu kuću.
Jalovi znaci ovde deluju protiv braka, plodni su mu naklonjeni, pošto čine dobre aspekte izmedju vladara prve i sedme, i dobre aspekte od Jupitera i Marsa ka ovim planetama i pokazateljima.
U stvari, nema faktora koji će samostalno ukazati na izbor. Konačni zaključak da li će doći do braka ili ne, izvlačimo odmeravanjem i uskladjivanjem snage kombinacija koje ga podstiču sa onim koje ga negiraju.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Mesečeve mene u karmičkoj astrologiji

Sun Dec 13 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U klasičnoj astrologiji Mesec predstavlja sećanja i instinkte koji potiču iz podsvesnih uspomena iz prohujalih dana. Njegov položaj u znaku je ključ za razumevanje načina na koji nesvesni um biva preoblikovan u ovom životu od strane Sunca.  Zodijački položaj Meseca predstavlja početnu […]