Čaroit *kamen mudrosti


caroit

Čaroit odiše toplinom koju sa sobom nose ljubičasta, boja lavande i bela boja. Naravno, oblik i kamen se međusobno dopunjuju, a ono što ga čini još lepšim jesu specifične “vene” koje ima svaki pronađeni uzorak – to su nepravilne linije drugačije boje nego što je sam kamen.

Čaroit je kamen mudrosti i razboritosti. On je simbol bračne skladnosti, čistoće i šarma. Svom nosiocu daje lepo i veselo raspoloženje. Istovremeno, on pojačava jasnoću uma i sposobnost rasuđivanja. To je kamen filozofa i naučnika. Astrolozi veruju da je čaroit povezan sa Plutonom i Venerom.

Ovaj kamen ima svilenkast sjaj, njegova boja varira od svetlo ljubičaste do tamno ljubičaste boje, ponekad sa žućkastim i zelenkastim dodacima. Čaroit je otkriven Rusiji 1978. godine, na obalama sibirske reke Čare, po kojoj je i dobio ime. Jedina zemlja koja poseduje čaroit, prirodno blago neprocenjive lepote, jeste Rusija. S obzirom da se radi o izuzetno retkom kamenu, vlasti u oblasti  Jakutija, gde se nalaze rudnici, donele su uredbu koja ograničava eksploataciju čaroita na 100 tona godišnje, što uslovljava visoku cenu proizvoda od ovog kamena. Pored nakita, od njega se izrađuju vazne, kutije i drugi ukrasni predmeti. Na nekim međunarodnim filmskim festivalima, osamdesetih godina, pobednički pehari su izrađivani od čaroita, upravo zbog njegove jedinstvenosti.

Čaroit se koristi pri izradi talismana i poznat je kao amajlija filozofa i pesnika.

Lekovita svojstva
Čaroit eliminiše intelektualni pritisak, daje smirenost i izdržljivost. On daje snagu organizmu, poboljšava rad jetre i srca. Perle ili privezak čaroita pomažu u izlečenju glavobolje.
Magična svojstva
Čaroit je sposoban da rasprši stres nakupljen tokom dana.On ima smirujući efekat na ljudski um. Predstavlja takođe kamen meditacije i duhovnosti jer pojačava intuiciju, podstiče duhovni razvoj i bezuslovnu ljubav. Stavlja se na šestu i sedmu čakru.
Širom sveta ljudi nose ogrlice koje kao privezak imaju čaroit, jer veruju da se naj taj način postiže hrabrost i prevazilaze sve vrste straha. Smatra se da čaroit pod jastukom tokom spavanja drži daleko od glave sve ružne i zastrašujuće snove, a nudi miran i lak san. Jednim rečima, čaroit auru pojedinca čini moćnijom.

Mongoli Čaroit koriste za izradu ukrasnih predmeta. U toku praznika kuvaju ga u čaju. Ovaj čaj piju svi članovi porodice u cilju ojačavanja porodičnih veza i zaštite od zla.

 

 

 

 

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Hijacint *kamen mudrosti i prosperiteta

Tue Aug 13 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Hijacint dragi kamen boje narandže smatrao se simbolom vlasti i vernosti. Prema drevnom grčkom mitu, disk koji je Apolon bacio slučajno je ubio dečaka Hijacinta, a gde god se prosula njegova krv tu su iznikli plavi zumbuli – tako je plavi cirkon postao […]