Choisnard Paul


Choisnard Paul (13.02.1867.  23:00 GMT, Tour, Francuska) je bio francuski astrolog (1867-1930). Napisao je veliki broj dela, najpre pod pseudonimom Paul Flambard, a zatim i pod svojim pravim imenom. Politehničar, matematičar, reformisao je postupke računanja položaja planeta tako da su oni postali teorijski tačniji.

Osnivač je naučne struke koja astrologiju želi da zasnuje na statistici. Dugujemo mu puno inovacija medju kojima je i upotreba zodijačkog grafikona. Njegova glavna dela su: Govor zvazda, Statistička metoda, Dokazi o uticaju zvezda, Lanac Harmonija i Tabele položaja planeta (efemeride).
Choisnard Paul je slavno ime francuske astrologije. Njegovo početno životno opredeljenje bilo je sasvim suprotno od onoga što mu je donelo tako veliku slavu. Školovao se na Politehničkoj školi u Parizu i neko vreme je radio u vojsci, stekavši čin artiljerijskog majora. Uskoro počinje da iskazuje veliko interesovanje za astrologiju, a kako ne bi imao problema sa svojim poslom počinje da se bavi astrologijom i piše pod pseudonimom Paul Flambart. Pokretač je novog talasa u francuskoj astrologiji, koji se bazirao na vekom istraživačkom radu, statističkim i naučnim dokazima. Za to su ga inspirisali radovi Gaurikusa (Luca Gaurico-Gauricus): “Tractatus astrologicus” i Džona Gauda (John Goad): “Astro – meteorologica”.
“Za one astrologe koji su protivnici naučno zasnovane astrologije, astrologija predstavlja primenu prenesenih, a često vrlo nejasno potkrepljenih znanja koja potiču iz antičkih tekstova; to oni nazivaju tradicionalnom astrologijom i primenjuju nasleđena znanja bez odsustva želje da promene naznačene tvrdnje.”

Paul je svakako pionir empirijske astrologije savremenog doba. On je inspirisao Ersta Krafta, a kasnije i Mišela Goklena da krenu u svoju veliku statističku avanturu oko prikupljanja za astrologiju važnih dokaza. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Lunarni kalendar DECEMBAR 2016.

Thu Dec 1 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U Lunarnom kalendaru za DECEMBAR 2016. ćete pronaći sve informacije koje se odnose na kretanje Meseca – Mesečeve mene, solarne i lunarne eklipse, lunarne dane, LUNARNE STANICE, početak i kraj PRAZNOG HODA. Planirajte svoje aktivnosti u skladu sa kretanjem Meseca. MESEČEV PLANER […]
Lunarni kalendar DECEMBAR 2016.

You May Like