Choisnard Paul


Choisnard Paul (13.02.1867. ┬á23:00 GMT, Tour, Francuska) je bio francuski astrolog (1867-1930). Napisao je veliki broj dela, najpre pod pseudonimom Paul Flambard, a zatim i pod svojim pravim imenom. Politehni─Źar, matemati─Źar, reformisao je postupke ra─Źunanja polo┼żaja planeta tako da su oni postali teorijski ta─Źniji.

Osniva─Ź je nau─Źne struke koja astrologiju ┼żeli da zasnuje na statistici. Dugujemo mu puno inovacija medju kojima je i upotreba zodija─Źkog grafikona. Njegova glavna dela su: Govor zvazda, Statisti─Źka metoda, Dokazi o uticaju zvezda, Lanac Harmonija i Tabele polo┼żaja planeta (efemeride).
Choisnard Paul┬áje slavno ime francuske astrologije. Njegovo po─Źetno ┼żivotno opredeljenje bilo je sasvim suprotno od onoga ┼íto mu je donelo tako veliku slavu. ┼ákolovao se na Politehni─Źkoj ┼íkoli u Parizu i neko vreme je radio u vojsci, stekav┼íi ─Źin artiljerijskog majora. Uskoro po─Źinje da iskazuje veliko interesovanje za astrologiju, a kako ne bi imao problema sa svojim poslom po─Źinje da se bavi astrologijom i pi┼íe pod pseudonimom Paul Flambart. Pokreta─Ź je novog talasa u francuskoj astrologiji, koji se bazirao na vekom istra┼żiva─Źkom radu, statisti─Źkim i nau─Źnim dokazima. Za to su ga inspirisali radovi Gaurikusa (Luca Gaurico-Gauricus): “Tractatus astrologicus” i D┼żona Gauda (John Goad): “Astro – meteorologica”.
“Za one astrologe koji su protivnici nau─Źno zasnovane astrologije, astrologija predstavlja primenu prenesenih, a ─Źesto vrlo nejasno potkrepljenih znanja koja poti─Źu iz anti─Źkih tekstova; to oni nazivaju tradicionalnom astrologijom i primenjuju nasle─Ĺena znanja bez odsustva ┼żelje da promene nazna─Źene tvrdnje.”

Paul je svakako pionir empirijske astrologije savremenog doba. On je inspirisao Ersta Krafta, a kasnije i Mi┼íela Goklena da krenu u svoju veliku statisti─Źku avanturu oko prikupljanja za astrologiju va┼żnih dokaza.┬á


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Lunarni kalendar DECEMBAR 2016.

Thu Dec 1 , 2016
U Lunarnom kalendaru za DECEMBAR 2016. ─çete prona─çi sve informacije koje se odnose na kretanje Meseca – Mese─Źeve mene, solarne i lunarne eklipse, lunarne dane, LUNARNE STANICE, po─Źetak i kraj PRAZNOG HODA. Planirajte svoje aktivnosti u skladu sa kretanjem Meseca. MESE─îEV PLANER Jasmina Knezevic 063222539 Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa […]
Lunarni kalendar DECEMBAR 2016.

You May Like