Sve do 16. veka citrin je bio objedinjujući termin za svo žuto kamenje, uključujući i topaz. Nazvan sunčevim kamenom, verovalo se da on u sebi sadrži čistu sunčevu svetlost i da nikada ne apsorbuje ništa negativno. Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svetlost. Na njega se gledalo kao na trgovački kamen i bio je čuven po tome što je poboljšavao komunikaciju, povećavao prodaju i privlačio novac i posao. Citrin se postavljao u kasu ili stavljao sa računima, a sada se stavlja pored kompjutera.Šireći radost u svakom aspektu vašeg života, citrin kaže da je vreme da jasno izložite vaše ideje i potrebe, naročito na poslu. Probajte nove aktivnosti i posetite nova mesta. Pronađite vreme da pokažete svoje talente.
Citrin je odličan za jetru, slezinu, bešiku i digestivni trakt. Smanjuje toksičnost u telu, oslobađa od bolova u leđima i ublažava alergije kože. On je efektan lek protiv depresije ili fobija, pomoćiće vam da bistro razmišljate.
Stavite citrin u sobu koja izgleda tamno, hladno i neprijatno. Citrin je odličan za radnike u oblasti medija i umetnosti.
Citrin pomaže deci i tinejdžerima da se osećaju voljenima i dobar je kod komplikovanih odnosa koji mogu da nastanu u starateljskim porodicama. Takođe pomaže da se otvore kanali za komunikaciju sa tinejdžerima.
Citrin pomaže kućnim ljubimcima, naročito životinjama koje su spasene, da se smeste u novo ili privremeno okruženje.
Pozitivna energija citrina tera tamu, noćne strahove i štiti od negativnih ljudi.
Citrin će vam pomoći da postanete intuitivniji i da vidite razliku između vaše anksioznosti i unutrašnjeg glasa koji vam savetuje da napravite pravi potez.
Citrin ne apsorbuje negativnosti, već ih transformiše u pozitivne energije. Zato je ovo kristal koji može da puni energijom i štiti vrlo dugo. Ovo čini da je citrin vrlo koristan kada se nalazite pod velikim pritiskom ili ste daleko od kuće i osećate se ranjivim.

Primena
Afte; alergije; anemija – malokrvnost; apetit – nedostatak; apsces; astma; aura – jačanje; bes – smirenje; bešika – jačanje; bubrezi; bubrezi – čišćenje; celulit; čišćenje ćelija,unutrašnjih organa i tkiva; dijabetes; donošenje odluka – odlučnost; duhovni prosperitet; egoizam – smanjivanje, narcizam; ekcemi; emotivna ravnoteža; emotivne traume – lečenje; gorušica, gastritis; herpes; holesterol; hormoni – lučenje, regulisanje poremećaja; hrabrost; imunitet; iscrpljenost, malaksalost, slabost organizma, jačanje životne energije i organizma; jedinstvo podsvesnog i svesnog uma; jetra; jetra – čišćenje; koža – čišćenje; kreativnost; krv – cirkulacija; krv – detoksikacija; krvni sudovi – zakrčenje; lep ten; lična duhovna snaga – jačanje; memorija – jačanje; menopauza – regulisanje; metabolizam – uravnoteženje; metabolizam, asimilacija minerala i vitamina; misli – čišćenje; mudrost; nadimanje; napetost, smirenje; negativna astralna energija – raspršivanje; negativne emocije – ublažavanje; negativne energije – otklanjanje, raspršivanje; nervni sistem – jačanje; nesanica –miran san; nesebičnost; obilje, bogatstvo, blagostanje; optimizam; opuštanje – opuštenost; pankreas; podmlađivanje; pohlepa; poremećaji ishrane; povećanje prihoda, poslovni uspeh; probava; problemi u školi i na poslu; prožimanje fizičkog i duhovnog; psorijaza; raspršivanje negativne energije; rehabilitacije posle bolesti; samodestruktivnost, samoubilačke misli; samopoštovanje; samopouzdanje; slezina; smirenje emocija, relaksacija; sreća – postizanje osećanja; strah – smanjenje; strah od odgovornosti – smanjenje; strah za opstanak (preživljavanje) – smanjenje; suptilna tela – energizacija; transformisanje negativne energije u pozitivnu; umor; urogenitalni sistem; uspeh, želja za uspehom; vernost; zaštita od negativnih misli i osećanja; zimogrožljivost; želudac – kiselina

Održavanje kristala
Čisti se pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, dva puta mesečno, a zatim puni u posudi sa kamenčićima Hematita i Ametista (ostaviti preko noći).

Astrološki znaci
Blizanci; Devica; Lav; Vaga; Vodolija;

Čakre na koje se kristal stavlja
solarni pleksus;

Dostupni proizvodi
set narukvica + ogrlica od lomljenih kristala citrina
ogrlica od lomljenih kristala citrina (dužina 45 cm ili 90 cm)
ogrlica od okruglih kristala citrina
narukvica – lomljeno pleteni kristal citrin


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE