Delovanje boja u feng šui-u


Delovanje boja u feng sui-u

Svakodnevno smo okruženi bojama. Pomoću boja možemo poboljšati naše zdravlje, raspoloženje i emotivno stanje.Koristeći boje možemo uravnotežiti svoju energiju i poboljšati svakodnevni život. Boje mogu lečiti, osloboditi kreativnost, promeniti rasploženje, osloboditi energetske blokade, ublažiti psihička, mentalna i emotivna stanja, promeniti sopstveni stav koji nas vraća unazad. Ovim jednostavnim metodom lečenja može se naučiti kako se meditira sa bojama, koje boje kristala treba koristiti, kako pomoću takvih metoda vratiti ravnotežu u um i telo. Pomoću ovog načina svaka osoba može imati koristi od energetskih vibracija i lekovitih svojstava boja. Crvena i plava boja koriste se dosta u medicini za lečenje migrene, zglobova i cirkulacije. Boja je čista energija, a svaka boja ima svoju energetsku vibraciju. Svaki deo našeg tela različito reaguje na određene boje. Kada smo bolesni i emotiv
no iscrpljeni, možemo koristiti odgovarajuću boju za vraćanje ravnoteže u problematičnom području. Crvena, narandžasta i žuta su boje koje nam vraćaju energiju. Plava i ljubičasta deluju umirujuće i opuštajuće. Boje mogu uticati na promenu raspoloženja. Koristite više narandžaste za kreativnost i samopouzdanje, a plavu boju da smirite svoj bes. Zelena boja daje uravnoteženost, dok tirkizna boja poboljšava imunološki sistem.

Povoljne i nepovoljne boje u feng šuiu
Prema feng šuiu, postoje povoljne, ali i nepovoljne boje. Njihova kombinacija može se pozitivno odraziti na određene sektore u vašem domu. Žuta boja nije povoljna za sever. Crvena boja nepovoljna je za južni deo. Zelena boja neće delovati dobro na severozapadni deo doma. Plava boja deluje negativno na severu. Žuta boja je veoma povoljna za severozapad. Plava boja veoma pozitivno deluje na istoku. Zelena boja odlično deluje u južnom delu. Crvena boja povoljno deluje na jugozapadnom delu.

Delovanje boja u feng šuiu
Prema feng šuiu postoje dve vrste boja, hladne i tople. Boje imaju veliki uticaj na ravnotežu u kući. One utiču na osećanja, psihu, pa i na sam organizam. Plava boja se ubraja u red toplih boja i oslikava ljubav.Veoma je dobra za opuštanje i lečenje. Ona daje osećaj mira i poverenja. Plava predstavlja avanturu i istraživanje, dok mornarsko plava boja označava intelekt i mudrost.
Crna boja je simbol novca, odlična je za osobe koje žele karijeru, posebno ako je u kombinaciji sa metalom. Ovo je boja emotivne zaštite i moći.
Purpurna boja je odlična za psihičku i telesnu ravnotežu. Inače poznata je i kao kraljevska boja.
Bela boja se najbolje kombinuje sa zlatnom i srebrnom. To je boja čistoće i istine.
Žuta boja se smatra korisnom, koliko i crvena. Ona predstavlja toplinu. Ova boja uveseljuje, ali previše izlaganje intenzivno žutoj boji može prouzrokovati anksioznost. Žuta boja je odlična za komunikacije, zdravlje, razdraganosti i prijateljstvo.
Naradžasta boja pojačava koncentraciju i preporučljiva je u trenutcima kada nedostaje kreativnost. Narandžasta je boja organizacije.
Bež boja pomaže u introspekciji.
Braon boja je boja industrije i veoma napornog rada.
Crvena boja je simbol sreće i osobe koje je nose, privlače priznanje i poštovanje drugih, posebno zimi. To je boja poverenja. Ukazuje na sreću, novac, radost, zaštitu i jačinu.
Zelena boja osvežava. Ona unosi ravnotežu, s obzirom da je najrasprotranjenija u prirodi. To je boja harmonije, dobrog zdravlja, duhovnosti i osećajnosti. Dobra je za rast i napredovanje, daje mir i spokoj.
Pink je boja ljubavi.
Lavanda je boja seksualne neodlučnosti. Osoba koja je okružena ovom bojom može biti izmanipulisana.
Zlatna boja predstavlja duhovnost.
Srebrna boja je simbol istine i romantike.
Siva boja je mešavina, pa s obzirom da nije ni crna, a ni bela, to je boja smrti i bola.

Uticaj boja u feng shui-u
Prema feng shuiu, svakoj strani sveta odgovara određena boja. Da bi smo pospešili feng shui potrebno je da pravilno koristimo kombinaciju boja. Sve što je u skladu poboljšaće harmoniju i prosperitet.
Istok: bela, zelena, crvena, ružičasta i plava boja.
Jugoistok : bela, zelena, crvena, bež i narandžasta.
Jug: bela, zelena, bež i narandžasta.
Jugozapad: bela, žuta, crna, zelena, siva i ljubičasta.
Zapad: žuta, bela, pink i smeđa.
Severozapad: bela, žuta, bež, zelena i narandžasta.
Sever: vino crvena, narandžasta, pink, bela, crna i siva.
Severistok: bela, crvena, žuta i zlatno smeđa.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

3 vrste sreće

Fri Nov 20 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Veliki majstori Feng Šuija kažu da postoje tri vrste sreće: nebeska, zemaljska i čovečanska… NEBESKA SREĆA je poput karme, jer nad njom nema kontrole. Sve što se dešava, rođenje, sam život, i sve do kraja života je pod uticajem neobjašnjivih okolnosti, i […]