Dete u znaku Raka


dete rakAstrologija je kompleksna nauka, koja je na slede─çim stranama tretirana uop┼íteno iz nu┼żde. Ja bih, me─Ĺutim, volela da kratko razmotrim mehani─Źki deo teme, u poku┼íaju da ispravim bilo kakve zablude koje ─Źitalac mo┼że imati.

Cinik obi─Źno pita: ÔÇÖKako predvi─Ĺanje za bilo koji zodija─Źki znak mo┼że biti ta─Źno za svakoga ko je ro─Ĺen pod tim znakom?ÔÇÖ O─Źigledan odgovor je, naravno, da svi horoskopi moraju biti op┼íti, osim ako astrolog nije u mogu─çnosti da barata sa specifi─Źnim detaljima koji se ti─Źu sata, mesta i dana ro─Ĺenja.
Na primer, uzmimo osobu ro─Ĺenu 03. 09. Uop┼íteno govore─çi, on ili ona, je Devica, jer se Sunce nalazi u tom delu neba koji pripada Devici od 24. 08. do 23. 09. , iako ovo varira od godine do godine. Tako─Ĺe moramo uzeti u obzir poziciju Meseca, koji ulazi u novi znak, otprilike, na svakih 48. sati. Recimo da je dana koji smo uzeli kao primer, bio u Blizancima, ako je tako, onda je na┼í subjekat Devica/Blizanac. (Ovde mora biti obja┼ínjeno da Sunce vlada voljom i ose─çanjima, a Mesec podsve┼í─çu, tako da ─çe na┼í subjekt imati volju Device i podsvest Blizanca.)
Idu─çi dalje, moramo razmotriti znak koji se izdi┼że iznad horizonta u ta─Źnom trenutku ro─Ĺenja. Ovo je kontinuirani proces promene, po┼íto svakom znaku treba otpirlike dva sata da pre─Ĺe preko horizonta. Recimo da su se datog sata na horizontu uzdizale Ribe, u tom slu─Źaju bi izgled na┼íeg subjekta bio izgled Ribe. Sada je na┼í primer Devica/Blizanac/Riba. Ova procedura se nastavlja kroz svih devet planeta, od kojih svaka oslikava po neku osobinu subjektove maske; posmatramo njihov polo┼żaj, znake u kojima se nalaze, i aspekte koje obrazuju jedne sa drugima, sve to igra va┼żnu ulogu. Ako astrolog iskalkuli┼íe i protuma─Źi ova kretanja, onda bi smo imali ono ┼íto je poznato kao natalna karta. Zbog stalnih promena na nebu, osobe sa istim natalnim kartama su veoma retke, ali to se o─Źigledno de┼íava, kada su dve bebe ro─Ĺene na istom mestu i u isto vreme. U ovom slu─Źaju ─çe, po┼íto su oboje dobili identi─Źne darove, okolina biti odlu─Źuju─çi faktor, koji ─çe diktirati koje karakteristike ─çe biti kori┼í─çene konstruktivno, a koje destruktivno.
Vratimo se na na┼í primer, zapazite da su sve tri bitne stavke u njegovoj li─Źnosti, u razli─Źitim znacima, tako da na┼í slu─Źaj nije tipi─Źna Devica. Ali, s druge strane, ako se nekoliko planeta nalazi u Devici, onda ─çe na┼í subjekt ispoljavati sve osobine istinske Device.
Kona─Źno, kviz koji se nalazi na kraju svakog poglavlja posve─çenog pojedina─Źnom znaku, ─çe omogu─çiti ─Źitaocima da odrede da li je njihovo dete tipi─Źan predstavnik svog znaka ili ne. Ovo nije pouzdano kao natalna karta, ali je zna─Źajna pomo─ç roditeljima.
Astrologija treba biti kori┼í─çena kao vodi─Ź za otkrivanje karaktera ÔÇô to je njena primarna i prava svrha ÔÇô a ja verujem da ni ne postoji bolji oblik analize karaktera.
Ona nam omogu─çava da u─Źimo o nama samima, o na┼íim prijateljima i deci, i kada te informacije shvatimo i svarimo, postaje nam lak┼íe da prihvatimo svoja i tu─Ĺa ograni─Źenja, ┼íto neizbe┼żno vodi unutra┼ínjem miru.

 

Va┼íe dete ro─Ĺeno je izme─Ĺu 22. juna i 22. jula, u trenutku kada Sunce ulazi u znak Raka; taj je znak vo─Ĺen Mesecom, koji jedini na njega vr┼íi uticaj predstavljaju─çi majku, simboli┼íu─çi porodicu, ┼żenu, zrenje, du┼íu, ma┼ítu, plodnost, pro┼ílost, san, unutra┼ínji svet snova,fantaziju, za─Źe─çeÔÇŽ
Treba da imate u vidu da se mali Rak ne projektuje lako u budu─çnost i snove, ve─ç naprotiv,┬áu ┼żelji da nikada ne odraste; sre─çan je ako je za┼íti─çen od svoje majke, porodice. On voli da ostane mali, voljen, ┼íti─çen, dobro hranjen, ma┼żen; nikada ne zaboravlja mo─ç i va┼íe ne┼żnosti, ljubav, i za┼ítitu, pa ─çe rasti sa velikom nostalgijom za vra─çanjem na materinske grudi i ognji┼íte.
Dete Rak nije licemerno, ali ipak mora da shvati da se uvek ne sme zloupotrebiti tu─Ĺa emotivnost i sentimentalnost, da bi se postigao ┼żeljeni cilj. Ono ┼żivi u pro┼ílosti kao i pravi mali rak koji simbolizuje znak, kora─Źa ─Źas unapred, ─Źas unazad. Ono kolekcionira i skuplja hiljade predmeta: stare krpice, razglednice, ┼íkoljke, pisma, razbijene igra─Źke, drage uspomeneÔÇŽNi govora o bacanju njegove stare lutke ili lopte, ili nekog muzi─Źkog instrumenta! U sebi ono sadr┼żi dve li─Źnosti, izvesnu dvostrukost, dva lica koja se me┼íaju: jedno introvertno, neodlu─Źno, mra─Źno, privr┼żeno pro┼ílosti i obi─Źajima, drugo, ekstravertno, koje obo┼żava promene, uvek u potra┼żnji novih senzacija, emocija i avanturaÔÇŽ
Dragi Roditelji, va┼ía je uloga te┼íka i sastoji se u pru┼żanju prave pomo─çi detetu, da se ne bi uvuklo u neki mra─Źni svet svoje obilne imaginacije, kao i u lenjost i kontemplativni ┼żivot. Naprotiv, njega treba ┼íto vi┼íe terati da iza─Ĺe iz svoga oklopa, iz sebe, ┼íetaju─çi se vedro i veselo u realnom svetu, ─Źije su opasnosti manje nego ┼íto ih ono zami┼ílja.
Kada je va┼í mali Rak u pitanju treba znati da on ne ┼żuri da odraste. Sre─çan je ┼íto je mali, ┼íto je za┼íti─çen od svoje majke i porodice. Pla┼íi se da ─çe, kad odraste, izgubiti deo va┼íe ljubavi i ne┼żnosti i trudi se da poka┼że kako mu je neophodna va┼ía za┼ítita, pa┼żnja i ljubav. Va┼íe dete se pla┼íi nepoznatog, nepredvidljivog i stalno se vezuje i krije iza va┼íih skuta. Ono ┼żivi izme─Ĺu stvarnosti i svoje ma┼íte. A njegova ma┼íta je izuzetno bogata, kreativna i umetni─Źki nadarena. Zato mu je potrebna ─Źvrsta osnova kako bi bilo sasvim sigurno da ─çe brzo prona─çi svoj mali svet, da ne─çe zalutati i izgubiti se. Nije spremno da rizikuje i trudi se da se skoro identifikuje sa svojom okolinom.
Va┼íe dete veoma suptilno do┼żivljava ambijent u kome se nalazi i razna emotivna stanja kroz koja prolazi. Misle─çi da je to slu─Źaj i sa drugim osobama ono ─Źesto poku┼íava da zloupotrebi tu─Ĺu osetljivost i sentimentalnost, mada u su┼ítini nije ni licemerno ni zlonamerno. Morate mu pomo─çi da shvati da to nije dobar metod za ostvarenje ┼żeljenog cilja. Usled svoje preosetljivosti va┼íe dete trpi veliki uticaj mese─Źevih mena. Njegovo emotivno stanje, njegov unutra┼ínji mir, velike bure emocija i strasti, naizmeni─Źno se smenjuju, Zato je u pojedinim fazama njemu neophodna roditeljska ne┼żnost, pomo─ç i pa┼żnja. Bez nje ono samo veoma te┼íko mo┼że prebroditi ove promene. Za va┼íe dete se nikad ne mo┼że prognozirati kako ─çe izgledati.
Ono je ne┼żno i simpati─Źno, veselo i tu┼żno u isti mah, pla┼íljivo, duboko emotivno. To je zato jer ono u sebi sadr┼żi dva lica koja se me─Ĺusobno bore za prevlast i me─Ĺusobno prepli─çu. Prvo lice je introvertno, vezano za porodicu, privr┼żeno pro┼ílosti, navikama, inhibirano i neodlu─Źno. Drugo lice je ekstravertno, ┼żeljno promena emocija, avantura i dinamike. Va┼ía pomo─ç je neophodna detetu kako se ne bi uvuklo u lju┼íturu sveta svoje imaginacije, lenjost i inertnost. Treba ga usmeravati da se ┼íto vi┼íe kre─çe u realnom svetu, veselo i optimisti─Źno, kako bi uvidelo da su opasnosti spolja┼ínjeg sveta manje nego ┼íto ono zami┼ílja. Va┼íe dete je osoba ma┼ítovite, intuitivne i zato veoma kreativne inteligencije. Mo┼żete biti sigurni da ono ima sklonosti ka umetnosti u svim njenim oblicima. Ta sklonost nosi sa sobom specifi─Źno vi─Ĺenje svega ┼íto mu se de┼íava. Zato ─çe, recimo, kada pri─Źa o bilo ─Źemu, sve okititi i obojiti, preterati u do┼żivljavanju svake pojedinosti i na kraju se u svemu tome izgubiti ne uspevaju─çi da iska┼że su┼ítinu.
Nemojte ga koriti zbog toga, naprotiv, pohvalite njegovu imaginaciju, ali ga nau─Źite da stvari postavi na svoje mesto. Jer ono ne ulazi u su┼ítinu stvari i nema racionalan pristup. Rakovi, sli─Źno Ribama, ose─çaju stvari uz pomo─ç svoje intuicije i velikog senzibiliteta. Va┼í zadatak je da ne potiskuju─çi to ┼íto je uro─Ĺeno va┼íem detetu, uvodite u ” celu pri─Źu ” i logiku, racio i na taj na─Źin pomognete va┼íem detetu da uspostavi pravilnu komunikaciju sa realnim svetom. Bogatstvo sa kojim va┼íe dete opa┼ża svet oko sebe je vrlo raznovrsno, vedro i ┼żivahno. Ono zna da se izrazi pri─Źaju─çi, pi┼íu─çi, pevaju─çi, sviraju─çi ili slikaju─çi. Zato mu nabavite potrebne rekvizite kako bi se izrazilo na adekvatan na─Źin, kroz igru. Animirajte ga li─Źnim primerom i u─Źestvujte sa njime u svemu tome. Va┼ía podr┼íka i bavljenje njime su za njega od presudnog pozitivnog uticaja. Na taj na─Źin ga veoma ja─Źate i u─Źite da budu─çnost pru┼ża velike mogu─çnosti za sre─çu i uspeh. Va┼íe dete ─çe celog ┼żivota biti, u izvesnoj meri, zavisno od drugih i njihove ljubavi.

 

INTELIGENCIJA
Va┼íe dete Rak ima veoma kreativnu, ma┼ítovitu i intuitivnu inteligenciju, sa mnogo sklonosti za umetnost, upravo zbog te svoje nesigurnosti i staha, patnje i bolaÔÇŽ.Va┼íe dete Rak ─çe, pri─Źaju─çi vam o bilo ─Źemu, svaki doga─Ĺaj obi─Źno obojiti, okititi, preterivati u do┼żivljavanju svega, pa ga zato nau─Źite da ÔÇťpostavi stvari na svoje mestoÔÇŁ, ali ga i pohvalite za njegov dar za pri─Źu i izmi┼íljotine.
Radoznalo, ono ipak ne─çe i─çi u su┼ítinu stvari, koje ne ume da objasni racionalno; ono, kao i Riba, ÔÇťose─çaÔÇŁ stvari, situacije. Njegova inteligencija i smisao ─çe se razvijati u funkciji porodi─Źnog ambijenta ljubavi. Dakle, vi, Roditelji, imajte najva┼żniju, presudnu ulogu, jer je va┼íe dete, u svom svetu.
Kako je intuitivno, senzibilno na uspomene, pro┼ílost, nesvesno, njegovo bogatsvo opa┼żanja je vrlo raznovrsno, ┼żivahno, vedro. Ono ume da se izrazi pri─Źaju─çi, pi┼íu─çi, zami┼íljaju─çi, pevaju─çi i sviraju─çi! Zato mu treba nabaviti i dati prave knjige, prave igra─Źke, slike, materijal koji bi osve┼żio i obogatio, hranio njegovu ma┼ítu, obja┼ínjavaju─çi mu razliku izme─Ĺu njegove percepcije stvarnosti i prave realnosti.
Ako treba da izra┼żava svoje snove i fantazije pi┼íu─çi, modeliraju─çi, slikaju─çi, sviraju─çi (najpre!), bilo u kom kreativnom domenu, da se ne bi uvuklo u neki svoj svet ma┼íte, u krativnosti ─çe na─çi sebe i velike radosti, korisno se razvijaju─çi, cvetaju─çiÔÇŽ

LJUBAV
Bez roditeljske ljubavi, dete Rak ne mo┼że rasti harmoni─Źno, niti sudelovati u svakodnevnom ┼żivotu. Njegov odnos sa drugima odre─Ĺen je njegovom majkom: ona vr┼íi na njega ogroman uticaj. Ovo je dete uglavnom, vrlo zavisno u toku ─Źitavog ┼żivota od drugih i njihove ljubavi. Treba voditi ra─Źuna da mu se ipak ne poka┼żu ni sve ne┼żnosti da se ne pretera s ljubavlju i njenim izlivima, da kod njega ne bi do┼ílo do izvesne latentne hipersenzibilnosti. Ili, ─Źas po ─Źas, ukazujte mu na va┼íu ljubav i naklonost. I najmanju promenu va┼íeg raspolo┼żenja ona tuma─Źe kao odbacivanje, ─Źak agresivnost, jer je preosetljivo. Onda se odmah skriva u svoju lju┼íturu, prepunu ko┼ímara, veruju─çi da ga ne volite. Dolazak druge bebe kod ovog deteta mo┼że da ima katastrofalne posledice. Njegova ljubomora nije uvek opravdana. Zato treba odmah reagovati i tra┼żiti izlaz i pomo─ç.

 

PRIJATELJSTVO
Osnovno je da bude u kontaktima sa drugima, da se ne bi zatvaralo u lju┼ítutu i tumaralo koje kuda samo, postaju─çi i samo┼żivo. Druga ─çe mu deca naprotiv, svojom razli─Źito┼í─çu doneti nove elemente i spolja┼ínjem svetu.
┼áto vi┼íe izbegavate nepo┼żeljnu decu, a pozivajte drugare koji ─çe mu pomo─çi da se eksterizira, iza─Ĺe iz sebe i oklopa. Ro─Ĺeni je pripoveda─Ź, on ─çe im pri─Źati pri─Źe koje ponekad imaju kao osnovu reporterski vid doga─Ĺaja, dopunjen i izmenjen. Ina─Źe, ne┼żan, veran, skepti─Źan, on ponekad ima utisak da ga okolina ne voli, ┼íto kod njega izaziva promenu raspolo┼żenja.
Vrednujte njegove kvalitete, stimulišite ga, to će mu pomoći da se postepeno afirmiše posebno u umetnosti.
Objasnite mu da ga vi i dalje volite i da je novoro─Ĺen─Źetu potrebna va┼ía, ali i njegova pa┼żnja i ljubav. Prosto ga involvirajte u sve ┼íto se de┼íava oko nove bebe. Prijateljstvo i dru┼żenje sa drugom decom istog uzrasta je va┼żno za pravilan razvoj va┼íeg malog Raka. To je najbolja prilika da on ” iza─Ĺe iz svog oklopa “, kako u njemu ne bi tumarao gube─çi kontakt sa realnim svetom i postaju─çi samo┼żiv. Iako je stidljiv i emotivan mali Rak ─çe u kontaktu sa drugom decom razvijati svoje ambicije, prouzrokovane skrivenim rivalstvom, tra┼że─çi na─Źina da se iska┼że i nametne. Va┼íe dete ─çe se u ┼íkolici ili ┼íkoli interesovati za rad onoliko koliko mu vaspita─Ź ili nastavnik pokloni poverenja i ljubavi. Njemu je neophodna toplina ambijenta da bi ga stimulisala. U protivnom ─çe brzo izgubiti volju i biti samo fizi─Źki prisutan. ┼ákola je veoma va┼żan faktor odvajanja va┼íeg deteta od maj─Źine suknje.

VASPITANJE
Ono je ─Źesto presudno kod ovog deteta. Ovo dete se ─Źesto pla┼íi ┼żivota, ne rugajte mu se zbog toga, ve─ç ga nau─Źite da izrazi ono ┼íto ose─ça. Treba sa njim stvoriti dijalog, da se nebi zatvorilo u sebe. Jedino ─çe mu uro─Ĺena kreativnost pomo─çi da iza─Ĺe iz svog oklopa, stvaraju─çi neko muzi─Źko, poetsko ili slikarsko delo, pored ostalog, jer je Rak, kao i Riba vi┼íedimenzionirani stvaralac. Ako na─Ĺe u tome sebe, u stanju je da uporno ide do kraja. Stidljivo i pla┼íljivo kao ┼íto ve─ç rekosmo, ovo se dete pla┼íi nepoznatog. Mnogi ga predmeti pla┼íe, kao i mrak, ┼íto mo┼że izazvati pravu paniku u njegovoj du┼íi.

Podr┼żavajte ga i volite, ali ne forsirajte ga u ne─Źemu ako vidite da ide te┼íko. Isuvi┼íe mlako vaspitanje, blago i popustljivo ne bi mu pomoglo da iza─Ĺe iz svojih snova i adaptira se na dru┼ítveni ┼żivot i igre.Njegov odnos prema drugima odre─Ĺen je odnosom prema roditeljima koji na njega vr┼íe ogroman uticaj, posebno majka. Zato je bitno da taj odnos izme─Ĺu njega i vas pravilno postavite vode─çi ra─Źuna o tome da je to za njega osnova celokupnog kasnijeg odnosa sa drugim osobama. Nemojte preterivati u ne┼żnostima i izlivima ljubavi jer ─çete ga na to naviknuti kao na normalnu pojavu, a to ba┼í nije slu─Źaj u realnom svetu. Moglo bi se desiti da takav odnos o─Źekuje i od drugih osoba, ┼íto bi ga u─Źinilo izuzetno zavisnim i ranjivim. Kod malih Rakova treba obratiti pa┼żnju, znatno vi┼íe nego kod dece ro─Ĺene u drugim znakovima, kada je u pitanju dolazak druge bebe. Kod njih to mo┼że imati katastrofalne posledice i potrebna je va┼ía takti─Źnost. Mali Rak ┼żivi u strahu da bude napu┼íten pa dolazak drugog deteta kod njega taj strah vi┼íestruko poja─Źava.

 

OBRAZOVANJE
Dete Rak ─çe se interosovati za rad onoliko koliko mu njegov vaspita─Ź pomogne i pokloni poverenja i ljubavi. Njemu je potrebna toplina ambijenta da bi ga stimulisala. U protivnom, on ─çe se umanjiti, ostavljaju─çi utisak da bi rado spavao i po ┼íkolskim klupama. Dakle, ┼íkola je vrlo va┼żan faktor za ovo dete.
Ne treba se zavaravati misle─çi da je mali Rak izgubljen u svemiru, naprotiv, svi koji mu stanu na put u to se mogu uveriti.
Uspostavite dobar kontakt sa njegovim vaspita─Źima i nastavnicima i zajedni─Źki pomognite va┼íem detetu da uspe┼íno prebrodi ovu veliku i za njega bolnu promenu.

IGRE
Dete Rak, de─Źak ili devoj─Źica, ima neodoljivu potrebu da se dugo igra sa lutkama, jer je to znak za─Źe─ça. Mali Rak ne voli mnogo akciju, on je miran, tih, ali ako ga ne┼íto zainteresuje, on ─çe i─çi do kraja igre, u stanju i da se potu─Źe iz svih svojih snaga da bi iza┼íao i kao pobednik.
Da bi dostigao prakti─Źan smisao i ┼żivotnu logiku, pozivaju─çi se na svoj kreativni duh, ponudite mu i nau─Źne igre, savremene koje ─çe mu pomo─çi da posmatra, otkriva hronologiju, redosled doga─Ĺaja, ─Źasova, meseci, dana, godi┼ínjih doba, itd. Nau─Źite ga, isto tako, da sre─Ĺuje boje ili crte┼że po nekom logi─Źnom redu.

SPORTOVI
Bavljenje sportom se preporu─Źuje i va┼íem detetu. Tu su na prvom mestu sportovi na vodi. Mada ga sport ne privla─Źi kao umetnost ono mo┼że posti─çi lepe rezultate u raznovrsnim sportovima.
Njegov prirodni element je voda: on je u njoj sre─çan, prijatno se ose─ça i u┼żiva, zato to iskoristite i privolite ga da pliva, a kasnije praktikujte i skijanje, vaterplo, ronjenje, veslanje. Ovo dete voli da nosi pecaro┼íki pribor, ali isklju─Źivo da bi u┼żivalo u talasanju vode, ┼żuborenju reke i sl.
Sport ga ne privla─Źi kao umetnost, ali bilo ┼íta da preduzme, ono to radi iz ─Źiste ljubavi. Najzad, treba da se oproba u igri, plesu, za ┼íta je, kao i za muziku, veoma obdareno.

 

ZDRAVLJE
┼áto se zdravlja ti─Źe, Rakovi imaju osetljiva plu─ça i stomak. Znaju da budu hipohondri, ali su dosta otporni na bolesti, mada su ─Źesto krhkog izgleda.
Iako prili─Źno krkog izgleda, ovo dete je ipak rezistentno. ─îesto prepla┼íeno, puno strepnje i ko┼ímara, ono ┼żivi pod jednim pritiskom neuroze, kao i svi vodeni, umetni─Źki znaci, u ve─Źnom unutra┼ínjem konflitku, ┼íto se odra┼żava fizi─Źkim reakcijama, digestivnim problemima, TBC-om i dr. Nau─Źite ga da ne ┼żuri, da rasporedi svoje vreme, da lagano jede, izbegavaju─çi buku, televiziju, radio i sl.
Gurman, ne odoleva slatki┼íima svake vrste. To je tip nervozan sa velikom potrebom za snom, da bi fizi─Źki odr┼żavao svoje snage. Njemu je potreban jod (riba,┼íkoljke), kalcijum (sir, jogurt, pomorand┼że i limun, ┼żumance), kao i dosta te─Źnosti.

POZNATE LI─îNOSTI RODJENE U ZNAKU RAKA
Soraja, prva supruga iranskog ┼íaha Reze Pahlavija, ┼Żozefina Boarne, prva supruga Napoleona Bonaparte, princeza Dajana, prva supruga princa ─îarlsa od Engleske, Kamila Parker Bouls, druga supruga princa ─îarlsa od Enlgeske, Brigit Nilzen, ─Éina Lolobri─Ĺida, D┼żenet Li, D┼żeri Hol, Izabel A─Ĺani, Karen Blek, Keli Mek Gilis, Kler Forlani, Kortni Lav, Vendi Kilburn, Viktorija Abril, Lesli Karon, Liv Tajler Meri Stjuart Masterson- Meril Strip, Natali Vud, D┼żesika Simpson, Olivija de Hevilend, Mira ┼ákori─ç, Mina Lazarevi─ç, Jelena Stupljanin, Irena Popovi─ç -─Éuri─ç, Lidija Vuki─çevi─ç, Neda Arneri─ç, Nikola ─Éuri─Źko, Gala Videnovi─ç, Henri VIII engleski kralj, Marsel Prust, ─Éuzepe Garibaldi, ┼Żan Pol Sartr, Ernest Hemingvej, Rembrand, Rubens, ┼áagal, Nikola Tesla, Vitorio de Sica, Dalton Vig, Donald Saderlend, D┼żim Keri, D┼żon Kjusak, Entoni Edvards, Harison Ford, Janu┼í Kaminski, Jul Briner, Kris O Donel, Majk Tajson, Murilo Benisio, Silvester Stalone, Robert Evans, Tom Henks, Tom Kruz, Tomi Motola, Vlastimir ─Éuza Stojiljkovi─ç.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Vrline i mane Raka

Sat Jun 21 , 2014
Pozitivne┬ákarakteristike┬áRaka┬áNajpozitivnija osobina Rakova je to ┼íto umeju da razumeju druge. U celini, to su divne i ose─çajne osobe. Rak nikada ne bi nekoga namerno povredio. A ako se to i desi, onda on iskreno pati. Mu┼íkarac ili ┼żena, svejedno, skoro uvek su veoma ne┼żni i ljubazni. Drugima daju ono ┼íto […]

You May Like