SPORTOVI
Uspešno je u bavljenu raznim sportovima. Naročito mu odgovaraju kolektivni sportovi i igre sa loptom. Borilački sportovi takođe. 
Vaše dete rođeno u Strelcu ne može da miruje. Njemu su potrebni kretanje, vazduh i šetnje.
To je najvažniji treći vatreni znak. Apsolutno je potrebno da juri i rasipa energiju, da se troši. Ali ovaj simpatični mali Strelac nije ni svestan čestih opasnosti. Njemu su pogodni svi sportovi pod uslovom da ih upražnjava u prisustvu dobrog voditelja. Ratoborne, ratničke, marsovske veštine utiču povoljno na njegov viteški duh i jačanje samopouzdanja. Sugerirajte mu vožnju biciklom, pešačenje. 

ZDRAVLJE
Strelčevima su slabe tačke, kada je zdravlje u pitanju, bedra, slabine i butine. Vaše dete je osetljivo na prehlade i obolenja disajnih organa. Vodite računa da bude prikladno obučeno u skladu sa spoljašnjim vremenskim uslovima, jer ono to samo ne zna. Za njega je najbolji lek redovan i dobar san.
Slaba tačka znaka Strelca su bedra, butine (čovek – konj), slabine. Zdravlje vašeg deteta će zavisiti od načina života i mogućnosti da se fizički troši, mada bez većeg preterivanja. Ono mrzi bolest, čini ga nervoznim i sama pomisao da mora da leži u krevetu a imalo bi toliko toga da se uradi. Osetljivo je na prehlade, promene temperature, ono ne ume da se pravilno obuče pa rizikuje da dobije bronhitis i dr.
Inače, ovo je dete gurman, morate često da budete nad njim da ne bi previše jelo, pa je sklono gojenju. Jetra mu je osetljiva. Ima veliku potrebu za snom, poštujte to. Nežno, emotivno, ono će manifestovati svoje probleme pojavom ekcema i drugim promenama na koži. Zato će mu sport i vežbe pomoći da sačuva ravnotežu, kao i da ispolji svoju koleričnu, ali i nežnu prirodu. Dajte mu da jede voća i povrća, naročito smokve, neglazirani pirinač, trešnje. Dajte mu i vitamina B (u žumancetu i telećoj džigerici).

POZNATI RODJENI U ZNAKU STRELCA
Dolores Ibauri, Marija Kalas, Britni Spirs, Deril Hana, Dženifer Bils, Džejn Fonda, Dženife Koneli, Džuilijan Mur, Edit Gonzales, Gabriela Spanic, Keli Bruk, Kejti Holms, Kim Bejsinger, Kristina Agilera, Li Remik, Mila Jovović, Nikol Apleton, Mila Jovović, Svetlana Bojković, Diktator Franko, Vinston Čerčil, Brežnjev, Betoven, Mark Tvejn, Volt Dizni, Maksimilian Šel, Franko Nero, Ben Stiler, Beni Anderson, Bil Pulman, Bo Bridžis, Bred Pit, Don Džonson, Džef Bridžis, Džon Kenedi jr, Džon Malkovič, Ed Haris, Frenk Sinatra, Horst Buholc, Kenet Brana, Kirk Daglas, Kifer Saderlend, Stiven Spilberg, Majkl Nuri, Žan Luj Trentinjan, Pol Rodžers, Željko Bebek, Aljoša Vučković, Emir Kusturica, Milenko Zablaćanski.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE