Direktorka Fejsbuka i najmlađa milijarderka


SherylSandbergWRABG11Direktorka Fejsbuka i najmlađa milijarderka o braku, karijeri, liderstvu…

Šerli Sendberg ima 44 godine i operativni je direktor Fejsbuka, a njen CV je već, pa malo je reći, impozantan. Diploma Harvarda, šef osoblja u sekreterijatu trezora SAD, potpresednik Gugla, a sada i operativni direktor u Fejsbuku. Malo li je? E sada je ona i najmlađa milijarderka u SAD, što i ne čudi sudeći po njenoj biografiji. Izdala je i knjigu “Lean in”, koja ne samo da je jedna od biznis knjiga decenije, već je mnogi smatraju i pokretom. To ju je učinilo najprepoznatljivijom osobom kada je u pitanju jednakost polova.

Izdvojili smo nekoliko najineresantnijih izjava koje je dala u brojnim intervjuima:
O karijeri
„Karijere su penjalice za decu, a ne merdevine.”
O ženama na top pozicijama
„Za 10 godina dobili smo još žena sa univerzitetskim diplomama, sa diplomama viših škola, što je prouzrokovalo da imamo sve više žena na pozicijama u nižem menadžementu. Ali što se tiče top menadžmenta tu apsolutno nema napretka. Ovih deset godina se ne može objasniti. Deset godina bez napretka nije napredak.”
Šta je uspeh?
„Za mene je uspeh je to da ako moj sin odluči da bude roditelj koji će ostajati kod kuće, ja ću mu čestitati na tome. Ako moja ćerka odluči da uspešno radi van kuće, imaće moju podršku.”
O ponudama
„Ako vam ponude mesto u raketi, ne pitajte koje mesto.”
O braku
„Kada rešite da se skrasite nađite nekog kome je potreban jednak partner. Nekog kome treba pametna, ambiciozna i tvrdoglava žena. Nekoga ko vrednuje poštenje i očekuje, ili bolje, hoće da to podeli i kod kuće. Takvi muškarci postoje, i verujte, tokom vremena, nema ništa više seksi od toga.”
O Fejsbuku
„Često sebi postavljam pitanje: Zašto dozvoljavamo da dva miliona dece širom sveta umre svakog dana zato što nema čistu vodu? Zato što za nas oni nemaju lica i nemaju imena. Zato, za mene, Facebook će izgleda rešiti problem tih nevidljivih žrtava.”
O agresivnim ženama na poslu
„Svaka žena koju znam, pogotovo one u godinama, smatra se suviše agresivnom na poslu. Znamo da su po studijama u stvari muškarci agresivniji od žena. To se zna. Ali i pored toga provodimo vreme govoreći ženama da su agresivne. To je po meni pitanje.”
O liderstvu
„Liderstvo nije maltretiranje i nije agresija. Liderstvo je očekivanje da ćete svoj glas dobro koristiti. Da ćete svet napraviti boljim mestom.”
Izvor: bizlife


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 07.10.2014.

Tue Oct 7 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. Utorak 7. Oktobar će biti izuzetno spokojan dan, a obeležiće ga lunarna promena znaka i jedan planetarni aspekt. Mesec se kreće od 22° Riba do 7° Ovna.   Prepodnevni […]