Druželjubivi ili ćudljivi?


Druželjubivi ili ćudljiviPripadnici nekih znakova Zodijaka su uosnovi druželjubivi tako da i bilo kakvi negativni uslovi imaju malo uticaja na njihov stav po tom pitanju. Drugi su pak raspoloženi za druženje samo u onoj meri u kojoj to ima uticaja na njihov poslovni uspeh ili društveni uspon.

OVAN – Ovan je predstavnik druželjubivih znakova. Slobodan je da sam sebe predstavi u novom društvu, odnosno da probije led kod upoznavanja. Otvoren je i voli da se druži. Čak i sa podznakom u Raku, Devici ili Ribama biće to ekstravertna osoba, ako se samo malo potrudi. Entuzijazam i energija Ovna su neuništivi, mada oni ponekad o sebi misle kao o stidljivim osobama. Ovan je uvek strašno zainteresovan i predan bar jednoj stvari. To mu često pomaže u rušenju društvenih barijera. Naime, u svakoj prilici će mu to poslužiti kao tema oko koje se mogu okupiti sagovornici. Ovan ceni prijateljstvo, lojalan je i spreman da pruži podršku onima koje ubraja u svoje prijatelje. To ga u društvu čini veoma rado prihvaćenim.

BIK – Za osobe rođene u znaku Bika se smatra da suviše temeljno procenjuju nove poznanike, pa se to njihovo mudrovanje često tumači kao zatvorenost, a ponekad čak i kao snobizam. Međutim, istina je daleko od toga. Bik je u osnovi veoma društveno biće, mada bi mogao da učini nešto da popravi sliku koja je u društvu o njemu stvorena. Pre svega trebalo bi da se izbori sa svojom stidljivošću, ali i da se pozabavi načinima sticanja prijatelja. Kao podanik planete Venere, Bik je istinski naklonjen ljudima i spreman je da im pomogne u svakoj prilici. Kada je u pitanju privlačna osoba suprotnog pola Bikovo ponašanje postaje još ljubaznije i uglađenije. Prijateljstva koja su zasnovana na zajedničkim interesovanjima su veoma trajna i Bik ih rado i predano neguje.

BLIZANCI – Blizanci su po pravilu drušvene osobe, a veoma često i prilično samouverene. Poznati su kao dobri glumci, mada se retko profesionalno bave tim poslom. Dosta im vremena treba da se istinski sprijatelje jer ih prečesto brine iskrenost osećanja potencijalnog prijatelja. Radoznalost Blizanaca ponekad čini da se ljudi osećaju neprijatno, naročito ako su u pitanju osobe rođene u znaku Device, Škorpije ili Jarca. U osnovi se krije sumnjičavost koja ponekad čak i sprečava razvijanje dubljeg prijateljstva. Blizanci su prijatni i veseli sa svima, ali je kod izražena želja za bar jednim izuzetnim prijateljstvom. Kvalitet je ono čemu daju prednost, mada ponekad imaju problema da pronađu pravu osobu koja može zadovoljiti njihove kriterijume. Dobro bi bilo da mogu barem ponekad da se okanu suvišnih analiziranja i da se prepuste instinktu u izboru prijatelja. Blizanci, nemojte se toliko plašiti da ćete biti povređeni! Privrženost je u prijateljstvu, kao i u drugim odnosima, izložena izvesnom riziku. Ali, rizik se obično i isplati.

RAK – Rakovi istinski vole ljude. Oni vole i da se druže, mada im je potrebno dosta vremena da se sa nekim sprijatelje. Po pravilu Rak prijateljstvu prilazi veoma studiozno, iako bi bar ponekad mogao da se prepusti spontanim simpatijama. Zaboravljajući na sebe i svoje reakcije, Rak tek tada uspeva da ispolji svoj poznati mesečevski šarm i smisao za humor. Trudite se da povremene negativne i bezizrazne reakcije ne postanu vaš manir ponašanja. Rakovi su veoma osetljive osobe, sklone da prenaglašeno reaguju na ispoljenu grubost ili nezainteresovanost. Da biste stekli prijatelje, zaista morate postati malo neosetljiviji. Ali i to dolazi sa vremenom, a ni na koji način ne umanjuje istančanost vaših emocija ili simpatija. To će vas samo bolje pripremiti za ono što život neminovno sa sobom nosi.

LAV – Radi se o otvorenoj i društvenoj osobi, sa kojom ipak nije jednostavno biti prijatelj. Lav ima svoj pogled na svet, i najčešće se ni ne trudi da bude predusretljiv niti da se složi sa drugima. Upravo zbog toga, jednom ostvareno prijateljstvo vredi kao suvo zlato i trajno je kao dijamant. Da bi lakše sklapao prijateljstva Lav bi morao da bude mnogo elastičniji u pogledu svog stava o manje bitnim stvarima. To međutim ne znači da bi njegovi duboko usađeni moralni stavovi bili dovedeni u pitanje, već samo ukazuje na potrebu da se sa više razumevanja saslušaju i razumeju drugačije želje i pogledi. Kada nauči da uživa u razlikama koje svaku jedinku čine pričom za sebe, moći će lakše i brže sebi da nađe prijatelje i da se tom druženju istinski preda. Lav uživa u putovanjima, novim iskustvima, avanturama, a to su ujedno i prilike kada je veoma raspoložen za sklapanje novih poznanstava.

DEVICA – Sklonost Device ka izbirljivosti i pristrasnosti, kao i njena stidljivost vrlo često predstavljaju prepreku za lako sklapanje prijateljstava. Međutim, želja izvesno postoji čak i onda kada je Devica sklona da olako sklopljena prijateljstva omalovaži. Devica spada među one znakove koji nisu okupirani razmišljanjima o sebi, već su u stanju da se istinski posvete željama i potrebama drugih. Uz malo prakse Devica će biti u stanju da se dovoljno opusti i uživa u druženju. Devicu često brine mišljenje drugih, pa je taj strah čak ponekad opterećuje i onemogućava je da oseti prijateljsku atmosferu. Prestanite da birnete! Vi imate mnogo razloga da ohrabrite sebe, jer vas i drugi često doživljavaju kao jednstvenu, značajnu i dragu osobu. Kada to shvatite počećete da lagodnije da se osećate u društvu, uživaćete u istraživanju ljudskih dubina i sticanju i obogaćivanju prijateljstava. Da biste bili prijatelj drugima, morate pre svega biti prijatelj sami sebi.

 
 

Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Idealan kućni ljubimac

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Život sa životinjama – ljubimcima umnogome nas čini srećnijim i boljim ljudima. Ali, nije svejedno kog ćemo vragolana dovesti (ili uneti) u kuću. Pri izboru odgovarajućeg ljubimca, predlažemo da razmotrite nekoliko osnovnih faktora (životni vek, neophodne uslove, svakodnevne potrebe ljubimca…), i imate na umu da […]

You May Like