Džejmijevo bogatstvo


Džejmi Oliver za sebe kaže da su ga u detinjstvu ljudi šikanirali zbog ozbiljnog oblika disleksije koju je imao. Zato je danas još interesantnije da je dospeo na drugo mesto na listi najprodavanijih autora knjiga…

Mani poeziju i lepu književnost, od kuvanja ili tačnije, prodaje recepata, se živi. Najčuveniji TV kuvar Džejmi Oliver ne mora samo da kuva da bi dobro zaradio. Džejmi se našao na drugom mestu najprodavanijih pisaca u svetu! On je do sada prodao više od 10 miliona primeraka svojih kuvara.

Na prvom mestu je i dalje neprikosnovena J. K. Rouling, autorka sedam knjiga o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, sa za sada nedostižnih 237,6 miliona funti.

Listu najprodavanijih autora sastavio je magazin „The Bookseller”, koji se bavi industrijom izdavaštva, javljaju agencije. Zanimljivo je da se Oliverov rival Gordon Remzi našao tek na 45. mestu ove liste, sa zaradom od „samo” 28,5 miliona funti. Interesantno je da su od Remzija bolje plasirane njegove koleginice kuvarice Delija Smit, koja je na desetom mestu (64,4 miliona funti), i Najdžela Louson, koja je na 19. poziciji (48,5 miliona), kao i da je ovaj kvartet od 1998. godine do danas prodao čak 40 odsto kuvara koji su izdati u Velikoj Britaniji.

Među najprodavanijim piscima našao se i voditelj šoua „Top Gear” Džeremi Klarkson, koji je sa 41,5 miliona funti na 24. mestu, zatim TV baštovan i voditelj tok-šou programa Alan Tičmarš (42. mesto, 29,6 miliona), pa čak i starleta Keti Prajs (46. pozicija, 26,9 miliona).

Najbogatiji kuvar na svetu sa bogatstvom procenjenim na 150 miliona funti, priznao je da je u 38. godini života završio čitanje naučno-fantastičnog romana na 390 strana “Lov na vatru” Suzan Kolins, nastavka hita “Igre gladi”.

Džejmi, koji je autor dvadesetak kuvara, rekao je da nikada nije pročitao nijednu knjigu jer ima disleksiju.

– Ja sam disleksičar i sve donedavno nisam uzeo nijednu knjigu ruke. Ali pročitao sam “Lov na vatru”. Utonuo sam u priču – kaže otac četvoro dece.

On je ranije govorio kako se zbog disleksije brzo zamori i da ga nijedna knjiga nije držala:

– Jedina knjiga koju skoro da sam završio do kraja bila je “Poverljivo iz kuhinje” Entonija Bordejna. Ali onda je on došao u Britaniju i nije prestajao da me proziva narednih pet godina pa sam knjigu spalio. Od tada se izvinio i pomirili smo se. Verovatno bih sada mogao da pročitam ostatak.

Džejmi Oliver pronašao blago u podrumu svog restorana

Poznati kuvar neće dobiti ni “dinar”, jer su pronađeni nakit i zlato, vredni više od milion evra, već predati Britanskom trezoru. Poznati kuvar Džejmi Oliver otkrio je blago vredno 1,3 miliona evra u podrumu novog restorana, koji se sprema da ovih dana otvori u Mančesteru, ali slavnom kuvaru neće pripasti ni delić blaga koje je predato Britanskom trezoru, piše britanski tabloid “San”.

Radnici angažovani na obnovi temelja zgrade u kojoj će uskoro biti smešten Oliverov novi restoran, pronašli su na stotine malih sefova, a neke otkrivene čelične kutije potiču još iz 1935. godine, i u njima su pronađeni nakit, zlato, ali i pištolj.

Svoje bogatstvo, slavni kuvar će moći da poveća isključivo dobrim radom svog novog restorana “Jamie’s italian”, čije je otvaranje najavljeno za ovu nedelju.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Džejmi Oliver: Buntovni Goli kuvar

Wed Feb 19 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Kuvar Džejmi Oliver doživeo je svetsku slavu pripremajući zanimljiva jela, a iako ga mnogi smatraju za nonšalantnog, poznati Britanac uvek ističe kako mu u životu najviše znače porodica, supruga i deca Kada neko kaže “Goli šef” svi imaju asocijaciju na Džejmija Olivera […]