Energetski obrasci brojeva


Numerologija je nauka o tajanstvenom i skrivenom značenju brojeva. Astrologija dodaje dimenziju numerologiji upoređujući brojeve prema astrološkom znaku, što dodatno pomaže u numerološkom objašnjenju. Numerologija na najjednostavniji način može predvideti budućnost. ”Energija” koja je zastupljena u brojevima, može imati dubok uticaj na ličnost, zdravlje i blagostanje. Svaki broj ima određenu energiju koja deluju. Numerologija može pomoći u otključavanju sopstvenih potencijala.

energija brojeva1. Crvena: Boja dominantne ličnosti. Vizionar uvek spreman za rizične poduhvate, energičan, strastven, hrabar, uporan, sitničav.

2. Narandžasta: Balansira duhovni i fizički plan, srećan, odan, prilagodljiv.

3. Žuta: Radostan, šarmantan, privlačan, kreativan i inteligentan ali zagonetan. Sjajan pregovarač.

4. Zelena: Broj savršenog balansa izmedju spiritualnog i fizičkog. Stabilan, logičan, nije lak za manipulacije, retko spreman da osudjuje. Vrlo veran prijatelj, društven.

5. Plava: Optimista, empatičan i fleksibilan, smireni idealista, srpljiv, posvećen. Grandiozan.

6. Indigo: Brilijantna stara duša, intuitivna i senzibilna, impulsivna, hrabra. Ogromna žudnja za životom.

7. Ljubičasta: Stara duša. Intenzivan, intelektualan – spaja mudrost i lakoću komunikacije, velikodušan.

8. Ružičasta: Strastveni lider, uporan. Svoje vizije pretvara u realnost.

9. Zlatna: Širi ljubav, radost, saosećanje, razumevanje.

 

Svi brojevi su mistični simboli kosmičke energije. Svaki broj je povezan sa određenim nebeskih telom i pod uticajem je tih nebeskih tela. Ove nebeska tela emituju vibracije koje utiču na temperament i karakteristike. Broj je ključ za ponašanja i delovanja pojedinca, jer ima dobre i loše uticaje. Takođe, naše ime, datum rođenja i razni drugi faktori, ovde igraju važnu ulogu. Vedski filozofi koriste koncept magičnih kvadrata za stvaranje numeričke Yantre, za različite rituale. Na temelju drevnog znanja, moderna numerologija je evoluirala tokom 19. i početkom 20. veka. Zato je važno znati da brojevi igraju važnu ulogu. Svaka osoba ima jedinstvenu funkciju, jedino što je potrebna je da ima odgovarajuće životne smernice.

Svi brojevi imaju određene vibracije ili frekvencije. Poznato je da brojevi reflektuju kosmičku energiju, pa je tako svaki broj odraz energetskog obrasca. Brojevi nam takođe mogu pomoći da protumačimo karaktere ljudi do kojih nam je stalo.

Broj 1
Jedan nije najusamljeniji broj, ali je sigurno jedan od najsrećnijih. Broj jedan je simbol početaka. Budući da je broj jedan, broj koji je uvek na vrhu, on je simbol ostvarenja i dostignuća. Broj jedan je simbol Sunca, simbolizuje zdravlje, bogatstvo i sigurnost. Ovaj broj teži ka ostvarenju ciljeva i preduzimanju akcija.

Broj 2
Broj dva označava raznolikost. Egipćani su koristili broj dva za pravljenje različitih amajlija i rituala. Oni su verovali da sreća dolazi iznutra i ako čovek poseduje mudrost i znanje, da je onda zaista srećan. Dva je srećan broj u odnosima i označava snagu, uravnoteženost i partnerstvo.

Broj 3
Trojke su najsrećniji brojevi. To je sveti broj sa dozom mistike u svakoj kulturi. Uglavnom, trojke uzimaju moć dve sile, ujedinujići ih u jednu novu energiju. Tri može biti vaš srećan broj kada ga koristiti kao tačku fokusa, tj. namere. Trojka ima izvrsne kvalitete, kao što su strpljenje i verovanje, a uspeh dolazi upravo od tih kombinacija.

Broj 4
Značenje broja četiri temelji se na stabilizaciji energije. To je srećan broj, povezan je sa kućom i sigurnošću. Broj četiri se pripisuje božanstvu Horusu koji je, prema verovanju uvek daje zaštitu.

Broj 5
Pet je srećan broj u kineskoj tradiciji, jer po njihovom verovanju on označava zdravlje, bogatstvo, sreću, život, mir. Alhemičari i ezoteristi koristili su moć petokrake zvezde za zaštitu i dobro uravnoteženje energije u njihovom radu. Broj pet je sveobuhvatna energija. Pet je srećan broj za fizičko zdravlje i zaštitu.

Broj 6
Broj šest je povoljan u sferi ljubavi i odnosa. To je zato što je broj šest povezan sa planetom Venerom koja izaziva sklad i strast u našim partnerskim odnosima. Broj šest predstavlja i kartu ljubavnici u tarotu, što nam govori o uravnoteženim odnosima, kao i otvaranju i iskrenoj komunikaciji. Harmonija energije broja šest je idealna za nova partnerstva.

Broj 7
Broj sedam je povezan sa dostignućima. Ovaj broj takođe podstiče duhovni, psihički i intelektualni razvoj. To je broj mudrosti i razmišljanja. Sedam predstavlja vreme vezano za energiju i često signalizira povoljan period. Srećom se smatra ako u nekom danu vidite sedmicu na broju sobe, na registarskim tablicama ili slično. Ovaj broj povezan je sa duhovnim znanjima.

Broj 8
Broj osam je povezan sa ciklusima u prirodi. On predstavlja simbol beskonačnosti . Takođe označava da je sve beskonačno i prolazno, ono što je izgubio biće vraćeno, što je daleko i na kraju biće u blizini. On predstavlja energetsku savitljivost i značenje dobre sreće.

Broj 9
Devet je srećan broj zbog svoje povezanosti sa brojem tri. To je broj koji u sebi sadrži puno srećnih povrataka. To je broj integracije primarnog izvora. Broj devet je povezan sa inspiracijom i jedinstvenim smerom.

 

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Odgovarajuća profesija

Mon Dec 19 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Strelac je rođen za sport ili rad sa životinjama, dok su Ribe predodređene za zanimanja koja imaju veze sa umetnošću. Vaši poslovni koraci možda će ići u onom pravcu, koji vam odredi horoskopski znak. U skladu za vašim osobinama zvezde određuju koje zanimanje […]

You May Like