Fiksna zvezda AHERNAR 15° 19’ Riba

DANAS SUNCE u konjunkciji sa fiksnom zvezdom AHERNAR 15° 19’ Riba.
Ukoliko je u Vašem natalnom horoskopu pozicija Asc ili ličnih planeta u zodijačkim znacima LAVA, i ukoliko se 15° 19’ Riba nalazi u kvadratu u Vašem ličnom horoskopu – oprez jer postoji opasnost od gubitka kontrole i pada.

Sazveždje Eridani, nalazi se na 15° 19’ Riba

Legenda: Reka Eridanus predstavlja reku Padus ili Po, u koju je Fajtont pao pogođen Zevsovom munjom, pošto je skoro zapalio zemlju pogrešno upravljajući kočijama svo­ga oca Helija.

Ahernar (arap. āẖir al-nahr: ušće) (Achernar, Alfa Eridana, α Eridani) je najsjajnija zvezda u sazvežđu Eridani, deseta zvezda po sjaju na noćnom nebu, magnitude 0,4.
Opaske: Bela zvezda koja se nalazi na ušću Reke. Od Al – Ahiru – n – Nehr, tj. Kraja Reke.
Ne vidi se iz naših krajeva.

AHERNAR je jedina zvezda iz sazveždja Eridanus koja je prirode Jupitera donosi uspeh, popularnost i visoku religioznost.
I Ptolomej u svojim karakteristikama o zvezdama Eridanusu navodi da “poslednja svetla zvezda ima isti uticaj kao i Jupiter“, dok su ostale zvezde ovog sazveždja prirode Saturna. Simbolizuje je heruvim sa sabljom, a donosi uspeh u državnoj službi, ljubaznost i pobožnost.

15° Ahernar je izuzetno duhovno mesto. Medjutim osoba prvo mora da doživi pad,a zatim izlazi iz svega pročišćena i započinje potpuno novi život. Daje daleka putovanja i religiozna mesta. Prima znanje lako, daje putovanja, daljine, viši um, duhovnost, filozofije. Odlična je za učitelje, naročito one koji su iskusili loše, a sada uče druge i prenose mudrost, znanje i iskustvo. Mesto pročišćenja, izlaz, tačka u kojoj se završava podzemna reka i uliva u more, okean.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE