Fiksna zvezda ANTARES 9°46’ Strelca

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 07° do 11° Strelca, a posebno ukoliko je Strelac ili Ribe Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.
Sve benefite tranzitne konjunkcije Mars/Saturn sa fiksnom zvezdom Antares mogu iskoristiti i pripadnici Sunčevog ili Ascendentalnog znaka Strelca, posebno ukoliko je u ličnom horoskopu aktivan benefik (Venera, Jupiter) u odeljku od 07° do 11° Strelca.
POSEBAN OPREZ ukoliko je natalno malefik (Mars, Saturn, Uran, Pluton) u ovom zodijačkom segmentu.
SLABO PSIHIČKO STANJE ukoliko je natalna pozicija Meseca, Merkura ili Venere u zodijačkom odeljku 07° do 11° Strelca.

Dvosturka zvezda, vatreno-crvena i smaragdno-zelena, smeštena na Škopionovom telu. Dolazi od Anti Ares, što bi značilo „sličan Marsu“ ili „Marsov Rival“. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde u Persiji 3000. godina pne, kada je kao Čuvar Zapada obeležavala jesenju ravnodenevicu. Ponekad je zovu i Šiloh i Kor Skorpio, iliti Škorpionovo srce.
Uticaj: prema Ptolomeju ima prirodu Marsa i Jupitera. Alvidas navodi Jupiterov sekstil sa Venerom, ali to nije previše verovatno s obzirom na izrazito ratničku i zloćudnu prirodu ove zvezde. Prouzrokuje zlobu, destruktivnost, liberalnost, slobodoumlje, zlokobne predznake i opasnost od kobnih dogadjaja, a rodjene pod svojim uticajem čini naglim, pohlepnih, svojeglavim i samodesruktivnim u svojoj tvrdoglavosti.

Jedna je od najmoćnijih zvezda. Mahom donosi naglu slavu i uspeh, ali ide i u krajnost, te može doneti i velike gubitke i podložnost nevoljama, opasnostima i stradanjima.

Antares daje izuzetne sposobnosti na planu strategije, što ih čini gotovo nepobedivima u svim oblicima ratovanja. Za razliku od nasuprotne zvezde Aldebaran, Antares uprkos mogućnosti postizanja velikog bogatstva u svojoj osnovi uopšte nije vezan uz materijalni svet. On svoj smisao traži u temeljnoj transformaciji i ispunjavanju ciljeva koji su iznad svakodnevnih normi ponašanja. Fomalhaut (3 stepen Riba i 58 minuta) obeležava sazvždje Vodolije uprkos tome što se nalazi u obližnjem sazveždju Južne ribe. Ta zvezda ustvari predstavlja riblja usta koja piju vodu koja teče iz urne Vodolije. Reč je o vodi života koja sa sobom donosi kreativnu inspiraciju.

Za razliku od ostalih kraljevskih zvezda, Antares uvek sa sobom nosi i određene mračne Škorpionove teme. Zbog toga nije nimalo čudno što se ta zvezda nalazi na Suncu Yoko Ono, Lennonove supruge i umetnice, nemačkog filozofa Friedricha Nietzschea. Privlačnost poniranja u tamu došla je do izražaja i kod velikog psihologa Karla Gustava Junga – Antares se skrasio na MC-u. Ova zvezda ratnika u ovim modernim vremenima često je prisutna kod poznatih sportista. Na Suncu ga ima košarkaš Michael Jordan, a na Ascendentu teniser Boris Becker i bokser Ray Suger Leonard.

Na Ascedentu horoskopa: donosi bogatstvo i počasti, nasilje, bolest, dobrobit koja retko kad traje.

U Zenitu horoskopa: donosi počasti, zvanja i dobru sreću.

Sa Suncem: pretvorenička pobožnost, neiskrenost, počasti i bogatstvo se završavaju padanjem u nemilost i propašću, vojni čin, opasnost od izdaje, počinjeno ili pretrpljeno nasilje, groznice i bolesti, povrede desnog oka, nasilna smrt. Ako raste ili je u Zenitu ukazuje na velike počasti nasilno postignute, uz poteškoće i nedaće. Ako je prisutan Saturn i Mars, na pomolu su zarazna oboljenja.

Sa Mesecom: omiljenost, slobodoumlje, zanimanje za filozofiju, nauku i metafiziku, podložnost promeni verskih uverenja, uticajni prijatelji, povoljno za posao i kućna pitanja, aktivnost u lokalnim delatnostima, izuzetna moć, slava i bogatstvo, koji pak nisu trajni, opasnost od nasilja, bolesti, davljenja ili ubistva. Ako se nalazi u prvom ili desetom polju horoskopa, donosi počaasti i zvaanja, ali i puno opasnosti i nesreća. Podložnost slepilu ili očnim povredama, naročito ako se Mars i Saturn nadju u isto vreme sa Regulusom. Ako se Saturn nadje sa Aldebaranom, preti opasnost od smrti,verovatno vešanjem, a ako se zateknu Mars i Aldebaran, na pomolu je smrt od uboda, udaraca ili pada, posebno ako je na uglovima. Ako se neka zloćunda planeta stekne sa Aldebaranom u četvrtom, sedmom, jedanaestom ili dvanaestom polju horoskopa, opasnost od smrti iznenadnim udarcem sablje, ubodom ili padom.

Sa Merkurom: sumnjičavost, pogrešne optužbe na račun prijatelja, nepopulatnost, korišćenje crkvenog uticaja u poslu, novac se zaradjuje polako i sa velikim poteškoćama, opasnost od bolesti po samog pojedinca i njegovu porodicu, te smrt nekog rodjaka kod kuće ili na putu.

Sa Venerom: neiskrenost, nepoštenje, energičnost i sposobnost, ali sebičnost; nepovoljno za dobit i zdravlje.

Sa Marsom: štetne navike koje jako utiču na život, svadje sa prijateljima i rodjacima, prilično povoljno za dobit. Ako je Mesec u isto vreme sa Aldebaranom, preti smrtna opasnost od sablje ili vešanja.

Sa Jupiterom: izuzetna verska revnost, bilo iskrena ili pritvorenička, crkveno zvanje, sklonost dvoličnosti, dobrobit od rodjaka.

Sa Saturnom: materijalistička orijentacija, nepoštenje izazavno okolnostima životne sredine, religiozno licemerstvo, brojna razočarenja, gubici zbog svadja i pravnih poslova, neprilike zbog neprijatelja, mnogo neuspeha, sputavanje od strane rodjaka, nepovoljno po porodična pitanja, mnogo bolesti i muka vezanih za decu. Ako je u isti mah i Mesec sa Aldebaranom, preti opsnost od smrti udarcem mača ili vešanjem.

Sa Uranom: nenormalne i ekstremne ideje, dvoličnost, laži i preterivanja, krajnje socijalističko usmerenje, podbadanje na pobune, bezakonje i anarhija pa stoga i opasnost od hapšenja, privremeno siromaštvo, nesklad sa todjacima, veše od jednog braka, nepovoljno za decu, nasilna smrt.

Sa Neptunom: prepredenost, inteliggencija, neuravnotežen i umno nezdrav, tajanstvenost uz delimičnu otvorenost, nepoštenje, sklonost ka kradji, štedljivost, neiskrenost, čudne religiozne ideje, loša okolina, dobit preko teškog rada. Iznenadna i neočekivana smrt usled izdaje ili od strane neprijatelja, koji na taj način žele da izbegnu odmazdu.

Sa Fortunom ili njenim vladaocem u horoskopu: siromaštvo.


Leave a Reply

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE