Fiksna zvezda ANTARES 9°46’ Strelca


Fiksna zvezda ANTARES 9°46’ Strelca

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 07° do 11° Strelca, a posebno ukoliko je Strelac ili Ribe Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.
Sve benefite tranzitne konjunkcije Mars/Saturn sa fiksnom zvezdom Antares mogu iskoristiti i pripadnici Sunčevog ili Ascendentalnog znaka Strelca, posebno ukoliko je u ličnom horoskopu aktivan benefik (Venera, Jupiter) u odeljku od 07° do 11° Strelca.
POSEBAN OPREZ ukoliko je natalno malefik (Mars, Saturn, Uran, Pluton) u ovom zodijačkom segmentu.
SLABO PSIHIČKO STANJE ukoliko je natalna pozicija Meseca, Merkura ili Venere u zodijačkom odeljku 07° do 11° Strelca.

Dvosturka zvezda, vatreno-crvena i smaragdno-zelena, smeštena na Škopionovom telu. Dolazi od Anti Ares, što bi značilo „sličan Marsu“ ili „Marsov Rival“. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde u Persiji 3000. godina pne, kada je kao Čuvar Zapada obeležavala jesenju ravnodenevicu. Ponekad je zovu i Šiloh i Kor Skorpio, iliti Škorpionovo srce.
Uticaj: prema Ptolomeju ima prirodu Marsa i Jupitera. Alvidas navodi Jupiterov sekstil sa Venerom, ali to nije previše verovatno s obzirom na izrazito ratničku i zloćudnu prirodu ove zvezde. Prouzrokuje zlobu, destruktivnost, liberalnost, slobodoumlje, zlokobne predznake i opasnost od kobnih dogadjaja, a rodjene pod svojim uticajem čini naglim, pohlepnih, svojeglavim i samodesruktivnim u svojoj tvrdoglavosti.

Jedna je od najmoćnijih zvezda. Mahom donosi naglu slavu i uspeh, ali ide i u krajnost, te može doneti i velike gubitke i podložnost nevoljama, opasnostima i stradanjima.

Antares daje izuzetne sposobnosti na planu strategije, što ih čini gotovo nepobedivima u svim oblicima ratovanja. Za razliku od nasuprotne zvezde Aldebaran, Antares uprkos mogućnosti postizanja velikog bogatstva u svojoj osnovi uopšte nije vezan uz materijalni svet. On svoj smisao traži u temeljnoj transformaciji i ispunjavanju ciljeva koji su iznad svakodnevnih normi ponašanja. Fomalhaut (3 stepen Riba i 58 minuta) obeležava sazvždje Vodolije uprkos tome što se nalazi u obližnjem sazveždju Južne ribe. Ta zvezda ustvari predstavlja riblja usta koja piju vodu koja teče iz urne Vodolije. Reč je o vodi života koja sa sobom donosi kreativnu inspiraciju.

Za razliku od ostalih kraljevskih zvezda, Antares uvek sa sobom nosi i određene mračne Škorpionove teme. Zbog toga nije nimalo čudno što se ta zvezda nalazi na Suncu Yoko Ono, Lennonove supruge i umetnice, nemačkog filozofa Friedricha Nietzschea. Privlačnost poniranja u tamu došla je do izražaja i kod velikog psihologa Karla Gustava Junga – Antares se skrasio na MC-u. Ova zvezda ratnika u ovim modernim vremenima često je prisutna kod poznatih sportista. Na Suncu ga ima košarkaš Michael Jordan, a na Ascendentu teniser Boris Becker i bokser Ray Suger Leonard.

Na Ascedentu horoskopa: donosi bogatstvo i počasti, nasilje, bolest, dobrobit koja retko kad traje.

U Zenitu horoskopa: donosi počasti, zvanja i dobru sreću.

Sa Suncem: pretvorenička pobožnost, neiskrenost, počasti i bogatstvo se završavaju padanjem u nemilost i propašću, vojni čin, opasnost od izdaje, počinjeno ili pretrpljeno nasilje, groznice i bolesti, povrede desnog oka, nasilna smrt. Ako raste ili je u Zenitu ukazuje na velike počasti nasilno postignute, uz poteškoće i nedaće. Ako je prisutan Saturn i Mars, na pomolu su zarazna oboljenja.

Sa Mesecom: omiljenost, slobodoumlje, zanimanje za filozofiju, nauku i metafiziku, podložnost promeni verskih uverenja, uticajni prijatelji, povoljno za posao i kućna pitanja, aktivnost u lokalnim delatnostima, izuzetna moć, slava i bogatstvo, koji pak nisu trajni, opasnost od nasilja, bolesti, davljenja ili ubistva. Ako se nalazi u prvom ili desetom polju horoskopa, donosi počaasti i zvaanja, ali i puno opasnosti i nesreća. Podložnost slepilu ili očnim povredama, naročito ako se Mars i Saturn nadju u isto vreme sa Regulusom. Ako se Saturn nadje sa Aldebaranom, preti opasnost od smrti,verovatno vešanjem, a ako se zateknu Mars i Aldebaran, na pomolu je smrt od uboda, udaraca ili pada, posebno ako je na uglovima. Ako se neka zloćunda planeta stekne sa Aldebaranom u četvrtom, sedmom, jedanaestom ili dvanaestom polju horoskopa, opasnost od smrti iznenadnim udarcem sablje, ubodom ili padom.

Sa Merkurom: sumnjičavost, pogrešne optužbe na račun prijatelja, nepopulatnost, korišćenje crkvenog uticaja u poslu, novac se zaradjuje polako i sa velikim poteškoćama, opasnost od bolesti po samog pojedinca i njegovu porodicu, te smrt nekog rodjaka kod kuće ili na putu.

Sa Venerom: neiskrenost, nepoštenje, energičnost i sposobnost, ali sebičnost; nepovoljno za dobit i zdravlje.

Sa Marsom: štetne navike koje jako utiču na život, svadje sa prijateljima i rodjacima, prilično povoljno za dobit. Ako je Mesec u isto vreme sa Aldebaranom, preti smrtna opasnost od sablje ili vešanja.

Sa Jupiterom: izuzetna verska revnost, bilo iskrena ili pritvorenička, crkveno zvanje, sklonost dvoličnosti, dobrobit od rodjaka.

Sa Saturnom: materijalistička orijentacija, nepoštenje izazavno okolnostima životne sredine, religiozno licemerstvo, brojna razočarenja, gubici zbog svadja i pravnih poslova, neprilike zbog neprijatelja, mnogo neuspeha, sputavanje od strane rodjaka, nepovoljno po porodična pitanja, mnogo bolesti i muka vezanih za decu. Ako je u isti mah i Mesec sa Aldebaranom, preti opsnost od smrti udarcem mača ili vešanjem.

Sa Uranom: nenormalne i ekstremne ideje, dvoličnost, laži i preterivanja, krajnje socijalističko usmerenje, podbadanje na pobune, bezakonje i anarhija pa stoga i opasnost od hapšenja, privremeno siromaštvo, nesklad sa todjacima, veše od jednog braka, nepovoljno za decu, nasilna smrt.

Sa Neptunom: prepredenost, inteliggencija, neuravnotežen i umno nezdrav, tajanstvenost uz delimičnu otvorenost, nepoštenje, sklonost ka kradji, štedljivost, neiskrenost, čudne religiozne ideje, loša okolina, dobit preko teškog rada. Iznenadna i neočekivana smrt usled izdaje ili od strane neprijatelja, koji na taj način žele da izbegnu odmazdu.

Sa Fortunom ili njenim vladaocem u horoskopu: siromaštvo.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Fiksna zvezda REGULUS 29°53’ Lava

Mon Aug 22 , 2016
Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 28° Lava do 02° Device, a posebno ukoliko je Lav ili Devica Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično. Sve benefite tranzitnog Sunca u konjunkciji […]
Fiksna zvezda REGULUS 29°53’ Lava