Fiksna zvezda REGULUS 29°53’ Lava


Fiksna zvezda REGULUS 29°53’ Lava

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 28° Lava do 02° Device, a posebno ukoliko je Lav ili Devica Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.
Sve benefite tranzitnog Sunca u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Regulus mogu iskoristiti i pripadnici Sunčevog ili Ascendentalnog znaka Lava, posebno ukoliko je u ličnom horoskopu aktivan benefik (Venera, Jupiter) u odeljku od 28° Lava do 02° Device.
POSEBAN OPREZ ukoliko je natalno malefik (npr Saturn rodjeni tokom 1977.-1979), ili Mars u ovom zodijačkom segmentu.

Sazveždje Leonis, nalazi se na 29° 53’ Lava
Trostruka zvezda, izrazite bele i ultramarin boje, smeštena na Lavovom telu. Dolazi od reči Regulus, što znači Mali Kralj, a često je zovu i Kor Leonis ili Lavlje srce, a simbolično “Stopa koja gnječi”. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde kod Persijanaca 300. godina pne, kada je kao Čuvar Severa obeležavala letnji solsticij.

Veoma je sretna ali i opasna fiksna zvezda i obično donosi velike počasti, državnike i popularnost iznad očekivanja. Obzirom da se nalazi u kvadratu sa malefičnim Algolom skoro po pravilu donosi i strmoglavi pad.

Regulus predstavlja samo srce Lava. Ovo sazvežđe je samo po sebi poznato kao kraljevsko. Taj dvostruki kraljevski uticaj čini ljude sa istaknutom pozicijom Regulusa u natalnoj karti izuzetno svesnim svoje posebnosti. Oni su uvek sigurni u sebe i smatraju da im je mesto na samom vrhu socijalne lestvice, koje im je rezervisano već samim rođenjem. Zanimljivo je da ova zvezda u Decembru 2012. iz muškog znaka Lava šrešla u ženski znak Device, označivši početak opštih promena unutar raspodele vlasti na svim nivoima društva i postepeni prelazak iz patrijarhata u matrijarhat.

Na ovom stepenu od poznatih ličnosti poziciju Sunca imali su Milja Vujanovic, Slobodan Milošević, a jos ga imaju Aleksandar Đorđević, Mira Adanja Polak, Branislav Lečić i Vojin Četković, a na ovom stepenu Marasa imaju Anica Dobra i Vuk Kostić, Veneru poseduje Anja Mandić, Jupitera Biljana krstić, Dragan Marinković Maca i Boško Jakovljević, Mesec, Bojana Maljević, Urana Dragoljub Ljubičić Mićko, a Svetlana Ceca Ražnatović vrh polja karijere i statusa.

Uticaj: prema Ptolomeju nalik je Marsu i Jupiteru, ali većina poznatih autora uporedjuje je samo sa Marsom, dok Alvidas tvrdi da je slična dejstvu dobrog aspekta izmedju Sunca i Urana. Sobom donosi nasilnost, destruktivnost, kratkotrajne vojne počasti, uz neuspeh na kraju, hapšenje, nasilnu smrt, uspeh, visoke i veličanstvene ideale, snagu duha, a rodjene pod svojim uticajem čini velikodušnim, izuzetno liberalnim, plemenitim, ambicioznim, uliva im ljubav prema moći, želju za komandovanjem i dariva smelost i nezavisnost.

Na Ascedentu horoskopa: velike počasti i bogastvo, ali uz nasilje i neprilike, bolest, groznice, akutna oboljenja, kratkotrajna dobrobit, naklonost ljudi na višim položajima, pobedu nad neprijateljima i skandali.

U Zenitu horoskopa: počasti, napredovaanje, dobra sreća, visoka služba pri vladi, vojni uspeh. Kada je sa Suncem, Mesecom, ili Jupiterom, slede velike počasti i neizmerna sreća.

Sa Suncem: moć, autoritet, veliki uticaj na neprijatelje, počasti i bogatstvo, ali uz nasilje, neprilike, degradiranje i propast na kraju; bolesti, groznice, dobit retko traje.

Sa Mesecom: zanimanje za okultno, moćni neprijatelji, opasnost od neprijatelja, dobit od špekulacija, ugled u javnosti, velika moć, počasti i bogatstvo, kratkotrajne koristi, nasilnost, neprilike i bolesti. Žene čini ponosnim i samostalnim. Ako je u isto vreme Mesec sa Zmajevom glavom u Blizancima, Jupiter u desetom polju horoskopa u trigonu sa Marsom a Sunce sa Zmajevom glavom, sledi veliko unapredjenje, čak i sa najnižih slojeva do vrhovnog ranga.

Sa Merkurom: poštenje, pravičnost, omiljenost, plemenitost zloupotrebljena od strane protivnika, slava, dobit od visokog položaja.

Sa Venerom: brojna razočarenja, neočekivani dogadjaji, burne veze, neprilike zbog ljubavnih afera.

Sa Marsom: počast, slava, jak karakter, ugled u javnosti, visok vojni čin.

Sa Jupiterom: slava, sticanje visokog, naročito vojnog zvanja, visok vojni čin.

Sa Saturnom: pravičnost, prijatelji medju sveštenstvom, uspeh u crkvi ili pravničkim delatnostima, učenost, blagostanje, dobit od špekulacija, kompanija ili prijatelja, visok položaj, ponos za dom i porodicu, dobro zdravlje, srčane tegobe potkraj života. Ako je zvezda angularna, a naročito ako raste ili je u Zenitu, ukazuje na počasti i poverenje u javnonosti. Ako je Mars na Plejadama, nasilna smrt u nekakvom metežu.

Sa Uranom: energičnost, ambicioznost, uspeh, moguća nepravičnsot ili nepoštenje, uzdizanje sebe samog, visok službeni položaj, prilaženje plemstvu, povezanost sa religijom u poslovne svrhe, dobit od špekulacija i kompanija, povoljno za brak, ožalošćenost ćerkinom smrću, i raročarenje sinom, prijatelji se promeću u neprijatelje pred kraj života. Moguće povlačenje od sveta u usamljenički život, nasilna smrt prouzrokovana nezgodom ili ubistvom.

Sa Neptunom: ugledni vodja, zakonodavac, diplomatsko ophodjenje, jak karakter, sposobnost uspostavljanja kontrole nad drugima, uticajni prijatelji, malo neprijatelja, sklad u kući, prirodna smrt u dubokoj starosti.

Sa nebeskim zloćudnim planetama i Mesecom na Antaresu, Prezepama ili Plejadama, selepilo ili povrede očiju.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lunarni kalendar SEPTEMBAR 2016.

Thu Sep 1 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U Lunarnom kalendaru za SEPTEMBAR 2016. ćete pronaći sve informacije koje se odnose na kretanje Meseca – Mesečeve mene, solarne i lunarne eklipse, lunarne dane, LUNARNE STANICE, početak i kraj PRAZNOG HODA. Planirajte svoje aktivnosti u skladu sa kretanjem Meseca. MESEČEV PLANER […]
Lunarni kalendar SEPTEMBAR 2016.