Fiksna zvezda REGULUS 29°53’ Lava


Fiksna zvezda REGULUS 29°53’ Lava

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 28° Lava do 02° Device, a posebno ukoliko je Lav ili Devica Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.
Sve benefite tranzitnog Sunca u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Regulus mogu iskoristiti i pripadnici Sunčevog ili Ascendentalnog znaka Lava, posebno ukoliko je u ličnom horoskopu aktivan benefik (Venera, Jupiter) u odeljku od 28° Lava do 02° Device.
POSEBAN OPREZ ukoliko je natalno malefik (npr Saturn rodjeni tokom 1977.-1979), ili Mars u ovom zodijačkom segmentu.

Sazveždje Leonis, nalazi se na 29° 53’ Lava
Trostruka zvezda, izrazite bele i ultramarin boje, smeštena na Lavovom telu. Dolazi od reči Regulus, što znači Mali Kralj, a često je zovu i Kor Leonis ili Lavlje srce, a simbolično “Stopa koja gnječi”. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde kod Persijanaca 300. godina pne, kada je kao Čuvar Severa obeležavala letnji solsticij.

Veoma je sretna ali i opasna fiksna zvezda i obično donosi velike počasti, državnike i popularnost iznad očekivanja. Obzirom da se nalazi u kvadratu sa malefičnim Algolom skoro po pravilu donosi i strmoglavi pad.

Regulus predstavlja samo srce Lava. Ovo sazvežđe je samo po sebi poznato kao kraljevsko. Taj dvostruki kraljevski uticaj čini ljude sa istaknutom pozicijom Regulusa u natalnoj karti izuzetno svesnim svoje posebnosti. Oni su uvek sigurni u sebe i smatraju da im je mesto na samom vrhu socijalne lestvice, koje im je rezervisano već samim rođenjem. Zanimljivo je da ova zvezda u Decembru 2012. iz muškog znaka Lava šrešla u ženski znak Device, označivši početak opštih promena unutar raspodele vlasti na svim nivoima društva i postepeni prelazak iz patrijarhata u matrijarhat.

Na ovom stepenu od poznatih ličnosti poziciju Sunca imali su Milja Vujanovic, Slobodan Milošević, a jos ga imaju Aleksandar Đorđević, Mira Adanja Polak, Branislav Lečić i Vojin Četković, a na ovom stepenu Marasa imaju Anica Dobra i Vuk Kostić, Veneru poseduje Anja Mandić, Jupitera Biljana krstić, Dragan Marinković Maca i Boško Jakovljević, Mesec, Bojana Maljević, Urana Dragoljub Ljubičić Mićko, a Svetlana Ceca Ražnatović vrh polja karijere i statusa.

Uticaj: prema Ptolomeju nalik je Marsu i Jupiteru, ali većina poznatih autora uporedjuje je samo sa Marsom, dok Alvidas tvrdi da je slična dejstvu dobrog aspekta izmedju Sunca i Urana. Sobom donosi nasilnost, destruktivnost, kratkotrajne vojne počasti, uz neuspeh na kraju, hapšenje, nasilnu smrt, uspeh, visoke i veličanstvene ideale, snagu duha, a rodjene pod svojim uticajem čini velikodušnim, izuzetno liberalnim, plemenitim, ambicioznim, uliva im ljubav prema moći, želju za komandovanjem i dariva smelost i nezavisnost.

Na Ascedentu horoskopa: velike počasti i bogastvo, ali uz nasilje i neprilike, bolest, groznice, akutna oboljenja, kratkotrajna dobrobit, naklonost ljudi na višim položajima, pobedu nad neprijateljima i skandali.

U Zenitu horoskopa: počasti, napredovaanje, dobra sreća, visoka služba pri vladi, vojni uspeh. Kada je sa Suncem, Mesecom, ili Jupiterom, slede velike počasti i neizmerna sreća.

Sa Suncem: moć, autoritet, veliki uticaj na neprijatelje, počasti i bogatstvo, ali uz nasilje, neprilike, degradiranje i propast na kraju; bolesti, groznice, dobit retko traje.

Sa Mesecom: zanimanje za okultno, moćni neprijatelji, opasnost od neprijatelja, dobit od špekulacija, ugled u javnosti, velika moć, počasti i bogatstvo, kratkotrajne koristi, nasilnost, neprilike i bolesti. Žene čini ponosnim i samostalnim. Ako je u isto vreme Mesec sa Zmajevom glavom u Blizancima, Jupiter u desetom polju horoskopa u trigonu sa Marsom a Sunce sa Zmajevom glavom, sledi veliko unapredjenje, čak i sa najnižih slojeva do vrhovnog ranga.

Sa Merkurom: poštenje, pravičnost, omiljenost, plemenitost zloupotrebljena od strane protivnika, slava, dobit od visokog položaja.

Sa Venerom: brojna razočarenja, neočekivani dogadjaji, burne veze, neprilike zbog ljubavnih afera.

Sa Marsom: počast, slava, jak karakter, ugled u javnosti, visok vojni čin.

Sa Jupiterom: slava, sticanje visokog, naročito vojnog zvanja, visok vojni čin.

Sa Saturnom: pravičnost, prijatelji medju sveštenstvom, uspeh u crkvi ili pravničkim delatnostima, učenost, blagostanje, dobit od špekulacija, kompanija ili prijatelja, visok položaj, ponos za dom i porodicu, dobro zdravlje, srčane tegobe potkraj života. Ako je zvezda angularna, a naročito ako raste ili je u Zenitu, ukazuje na počasti i poverenje u javnonosti. Ako je Mars na Plejadama, nasilna smrt u nekakvom metežu.

Sa Uranom: energičnost, ambicioznost, uspeh, moguća nepravičnsot ili nepoštenje, uzdizanje sebe samog, visok službeni položaj, prilaženje plemstvu, povezanost sa religijom u poslovne svrhe, dobit od špekulacija i kompanija, povoljno za brak, ožalošćenost ćerkinom smrću, i raročarenje sinom, prijatelji se promeću u neprijatelje pred kraj života. Moguće povlačenje od sveta u usamljenički život, nasilna smrt prouzrokovana nezgodom ili ubistvom.

Sa Neptunom: ugledni vodja, zakonodavac, diplomatsko ophodjenje, jak karakter, sposobnost uspostavljanja kontrole nad drugima, uticajni prijatelji, malo neprijatelja, sklad u kući, prirodna smrt u dubokoj starosti.

Sa nebeskim zloćudnim planetama i Mesecom na Antaresu, Prezepama ili Plejadama, selepilo ili povrede očiju.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lunarni kalendar SEPTEMBAR 2016.

Thu Sep 1 , 2016
U Lunarnom kalendaru za SEPTEMBAR 2016. ćete pronaći sve informacije koje se odnose na kretanje Meseca – Mesečeve mene, solarne i lunarne eklipse, lunarne dane, LUNARNE STANICE, početak i kraj PRAZNOG HODA. Planirajte svoje aktivnosti u skladu sa kretanjem Meseca. MESEČEV PLANER Jasmina Knezevic 063222539 Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa […]
Lunarni kalendar SEPTEMBAR 2016.