Fiksna zvezda VEGA – WEGA 15°19’ Jarca


Fiksna zvezda VEGA - WEGA 15°19’ JarcaSazveždje Lire, nalazi se na 15°19’ Jarca

Vega je jedna od najpoznatijih zvezda na nebu, pripada sazvezdju Lyra koje po grčkoj mitologiji predstavlja harfu velikog mitskog svirača Orfeja. Njeno ime potiče od Arapske fraze koja u prevodu znači “ustremljeni orao”.
Vega je jedna od tri sjajne zvezde koje dele severni deo neba na trećine (druge dve zvezde su Arcturus i Capella), a sa Altairom i Denebom čini Veliki letnji trougao. U blizini Vege nalazi se Solarni apeks, tačka na nebu ka kojoj ceo Sunčani sistem na svom puto po Galksiji, juri brzinom od dvadesetak kilometara u sekundi.

Bleda zvezda boje safira, koja se nalazi u donjem delu Lire. Naziv potiče od reči al-Vaki. Onaj koji pada, a u Srednjem veku je bila poznata i kao Vultur Kadens ili Padajući Grifon, tj. Lešinar.
Uticaj: prema Ptolomeju ima prirodu Venere i Merkura, dok Alvidas navodi Saturn u trigonu sa Jupiterom u zemljanim znacima, posebno u Jarcu i Biku. Donosi dobročinstno, težnju ka stvaranju ideala, nadu, profinjenost i promenljivost, a rodjene pod svojim uticajem čini ozbiljnim, trezvenim, naizgled uobraženim i mahom sladostrasnim.

Sa Suncem: sklonost kritikovanju, naglost, rezervisanost, neomiljenost, prolazne počasti, uticajan položaj, neiskreni prijatelji. Ako je prisutan i Mars i nalazi se iznad Zemlje, a Mesec je sa Prokionom, smrt od ujeda besnog psa.
Sa Mesecom: javno osramoćen, verovatno zbog falksifinovanja, gubitci zbog pisanja, u izvesnoj meri loše zdravlje, poslovni uspeh, dobit u vidu godišnje plate ili penzije. Ako se neka zloćudna planeta poklapa sa Skeatom, nasilna smrt.

Sa Merkurom: sumnjičavost, rezervisanost, ogorčenost, osujećene ambicije, dvolično ponašanje, tajni neprijatelji sa uticajnih položaja, neprilike sa majkom, poslovni gubitci.
Sa Venerom: tvrdokornost, hladnoća, beda; loše zdravlje, ružnoća ili deformisanost.
Sa Marsom: nautička zanimanja, nepopularna shvatanja, moralna hrabrost, povoljno za dobit.
Sa Jupiterom: gubitci zbog zakonskih delatnosti, povoljno za zaradu, opasnost od hapšenja.
Sa Saturnom: žestoke strasti, svojeglavost, originalnost, mnoge teškoće merkurovske prirode, ugled trpi zbog krivih optužbi, nevolje sa pretpostavljenima, poteškoće u kući, malo dece, ako će ih uopšte biti, druga polovina života je povoljnija, naprasna smrt.
Sa Uranom: sklonost kritikovanju, prenagljenost, uzdržanost, žestoke strasti, materijalistički nastrojen, brojna razočarenja, žalost u kući, mnogo dobitaka i gubitaka, mnoštvo otvorenih i prikrivenih neprijatelja, nesrećna ili nasilna smrt.
Sa Neptunom: stidljivost, ljubav prema muzici, zanimanja za okultno, praktičan i naučnički um, povezanost sa okultnim društvima, materijalni uspeh, moguće razaranje doma, podložnost nezgodama, prirodna smrt u dubokoj starosti, naročito kada je Mars povoljno aspektovan.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Fiksna zvezda DENEBOLA 21°38’ Device

Tue Sep 13 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 18° do 22° Device, a posebno ukoliko je Bik, Devica ili Vaga Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na […]
Fiksna zvezda DENEBOLA 21°38’ Device