Fiksna zvezda VEGA – WEGA 15°19’ Jarca


Fiksna zvezda VEGA - WEGA 15°19’ JarcaSazveždje Lire, nalazi se na 15°19’ Jarca

Vega je jedna od najpoznatijih zvezda na nebu, pripada sazvezdju Lyra koje po grčkoj mitologiji predstavlja harfu velikog mitskog svirača Orfeja. Njeno ime potiče od Arapske fraze koja u prevodu znači “ustremljeni orao”.
Vega je jedna od tri sjajne zvezde koje dele severni deo neba na trećine (druge dve zvezde su Arcturus i Capella), a sa Altairom i Denebom čini Veliki letnji trougao. U blizini Vege nalazi se Solarni apeks, tačka na nebu ka kojoj ceo Sunčani sistem na svom puto po Galksiji, juri brzinom od dvadesetak kilometara u sekundi.

Bleda zvezda boje safira, koja se nalazi u donjem delu Lire. Naziv potiče od reči al-Vaki. Onaj koji pada, a u Srednjem veku je bila poznata i kao Vultur Kadens ili Padajući Grifon, tj. Lešinar.
Uticaj: prema Ptolomeju ima prirodu Venere i Merkura, dok Alvidas navodi Saturn u trigonu sa Jupiterom u zemljanim znacima, posebno u Jarcu i Biku. Donosi dobročinstno, težnju ka stvaranju ideala, nadu, profinjenost i promenljivost, a rodjene pod svojim uticajem čini ozbiljnim, trezvenim, naizgled uobraženim i mahom sladostrasnim.

Sa Suncem: sklonost kritikovanju, naglost, rezervisanost, neomiljenost, prolazne počasti, uticajan položaj, neiskreni prijatelji. Ako je prisutan i Mars i nalazi se iznad Zemlje, a Mesec je sa Prokionom, smrt od ujeda besnog psa.
Sa Mesecom: javno osramoćen, verovatno zbog falksifinovanja, gubitci zbog pisanja, u izvesnoj meri loše zdravlje, poslovni uspeh, dobit u vidu godišnje plate ili penzije. Ako se neka zloćudna planeta poklapa sa Skeatom, nasilna smrt.

Sa Merkurom: sumnjičavost, rezervisanost, ogorčenost, osujećene ambicije, dvolično ponašanje, tajni neprijatelji sa uticajnih položaja, neprilike sa majkom, poslovni gubitci.
Sa Venerom: tvrdokornost, hladnoća, beda; loše zdravlje, ružnoća ili deformisanost.
Sa Marsom: nautička zanimanja, nepopularna shvatanja, moralna hrabrost, povoljno za dobit.
Sa Jupiterom: gubitci zbog zakonskih delatnosti, povoljno za zaradu, opasnost od hapšenja.
Sa Saturnom: žestoke strasti, svojeglavost, originalnost, mnoge teškoće merkurovske prirode, ugled trpi zbog krivih optužbi, nevolje sa pretpostavljenima, poteškoće u kući, malo dece, ako će ih uopšte biti, druga polovina života je povoljnija, naprasna smrt.
Sa Uranom: sklonost kritikovanju, prenagljenost, uzdržanost, žestoke strasti, materijalistički nastrojen, brojna razočarenja, žalost u kući, mnogo dobitaka i gubitaka, mnoštvo otvorenih i prikrivenih neprijatelja, nesrećna ili nasilna smrt.
Sa Neptunom: stidljivost, ljubav prema muzici, zanimanja za okultno, praktičan i naučnički um, povezanost sa okultnim društvima, materijalni uspeh, moguće razaranje doma, podložnost nezgodama, prirodna smrt u dubokoj starosti, naročito kada je Mars povoljno aspektovan.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Fiksna zvezda DENEBOLA 21°38’ Device

Tue Sep 13 , 2016
Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 18° do 22° Device, a posebno ukoliko je Bik, Devica ili Vaga Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično. Sve benefite tranzitne Venere u konjunkciji […]
Fiksna zvezda DENEBOLA 21°38’ Device