Grafički simboli


Znakom Ovna vlada Mars 
Bog rata sin Jupitera i Junone, u Xelenskoj mitologiji pod imenom Aries. 
Potrebno je 22 meseca, odnosno skoro 2 godine da bi Mars završio jedan zodijački ciklus i vratio se na istu tačku u horoskopu.
Simbol Marsa su štit i koplje boga Ariesa.

 

Bikov vladar je Venera, kod Grka pod imenom Afrodita 
Boginja ljubavi i lepote, majka Kupidona Boga ljubavi, supruga Vulkana kome nije bila previše verna, a među njenim pratiocima su se izmedju mnogih drugih nalazili Mars (Bog rata), i prelepi Adonis.
Potrebno je 224 1/2 dana za njen obilazak oko Sunca.
Njen simbol je ogledalo taštine boginje Venere.

Blizanci su pod vladavinom Merkura 
Bog u Rimskoj mitologiji vesnik Bogova, sin Jupitera i Maje, kćeri titana Atlasa. Takođe upravlja i trgovinom. 
Krug oko Sunca napravi za 88 dana. 
Simbol je krilati božanski šlem.

Rakom vlada Mesec 
U Grčkoj mitologiji vladarka je Selena a kod starih Rimljana Luna, Boginja Meseca. Legenda kaze da se Selena zaljubila u prelepog mladog pastira Endymion, uspavala ga večitim snom kako je nikada ne bi napustio. 
Kroz jedan znak kreće se 28 dana, u astrologiji poznat pod terminom Mesečev ciklus i osnova je pri prediktivnoj tehnici Mesečevog povratka. 
Simbol je Mesec u prvoj četvrtini.

Lav je pod vladavinom Sunca, najvaznije nebesko telo, izvor svih energija koje uslovljavaju opstanak zivota na Zemlji. 
U Grčkoj mitologiji, drevni Bog Sunca, sin titana Hyperion i Thee, brat Selene (Boginje Meseca) i Eosa (Boginje Zore ). Verovalo se da on vozi svoju vatrenu kočiju nebesima, sejući svetlost Bogovima i smrtnicima.
Za oko 365 dana završava Zodijački ciklus, a Sunčev povratak je osnova za predikciju događaja u narednoj godini. 
Simbol je Heliosov Štit, ili beskonačni krug (tačka koja simbolizuje unutrasnje Ja).

Devičin vladar je Merkur 
kod Grka Hermes, sin Boga Zevs i Maje. Kao Zevsov glasnik, nosio je krilate sandale i krilati šlem. Sprovodio je duše mrtvih u podzemni svet i verovalo se da poseduje magične moći nad snovima.Vladao je i srećom i izobiljem ali su mu pripisivani i prepredenost, i želja za prevarom,
Krug oko Sunca napravi za 88 dana. 
Simbol je krilati bozanski šlem.

Vaga je pod vladavinom Venere 
u grčkoj mitologiji poznatom pod imenom Afrodita, Boginja ljubavi i lepote, pravde. 
Dok je u Homerovoj legendi opisano da je kći Zevsa i Dione, u većini dela je opisano da je iznikla iz morske pene što i jeste etimološki ekvivalent njenom imenu. 
Potrebno je 224 dana da napravi krug oko Sunca.
Simbol je ogledalo taštine Boginje Venere. 

Škorpionom vladaju Mars i Pluton 
Mars ili Ares, u Grčkoj mitologiji je bio Bog rata, sin Zevsa i Here. 
Agresivan i krvoločan, personifikuje brutalnu prirodu pa je bio nepopularan medju Bogovima i smrtnicima. Pluton je u Rimskoj mitologiji Bog mrtvih a kod Grka pod imenom Hades, uz pomoć svoja dva brata Jupitera i Neptuna zbacio je sa trona oca Saturna. U podeli sveta, Jupiter je izabrao Zemlju i nebesko carstvo, Neptun je postao vladar mora a Pluton je u svoju nadležnost uzeo podzemni svet, vladajući senkama mrtvih. 
Mars za 22 meseca napravi krug oko Sunca a Plutonu je za to neophodno čak 248 godina.
Marsov simbol su štit i koplje Marsa.
Plutonov simbol je kombinacija krsta sa mladim Mesecom, nad kojim lebdi beskonačni krug.

Strelac je pod vladavinom Jupitera 
Jupiter je Bog svih Bogova, sin Saturna koga je sa braćom svrgnuo sa trona, vlada nebom i zemljom, Bog je kiše, munje i groma. Rimljani ga identifikuju sa Zevsom, vrhovnim Bogom, i pripisuju mu brojne božanske vrline. 
Potrebno je oko 12 godina za jedan ciklus ili oko godinu dana za prolazak kroz zodijački znak.
Simbol je prvo slovo grčke reči koja označava Boga Zevsa.

Jarcem vlada Saturn 
U Rimskoj mitologiji bio je drevni Bog agrikulture, sejanja i semenja, a kod Grka je identifikovan kao Cronos, Bog vremena, najmladji sin Urana i Gee, vladar univerzuma. 
Potrebno je 28-30 godina za ciklus, ili oko 2,5 godine za prolazak kroz zodijački znak.
Simbol Saturna je njegov srp.

Vodolijom upravlja Uran 
Kod Grka je on Bog neba i suprug Gee, koja je vladala Zemljom. Otac Titana i Kiklopa koji su predvodjeni Cronosom svrgli sa trona i kastrirali Urana. Deo njegovih genitalija je pao u more i iz njih je iznikla Boginja Afrodita (Venera).
Potrebno je 84 godine za jedan ciklus.
Simbolizuje ga izvedeno slovo H po Heršelu, astronomu koji je ovu planetu otkrio 1781. 

Ribe su pod vladavinom Neptuna 
Neptun je u Rimskoj mitologiji Bog mora. 
Sin Saturna, brat Jupitera Boga nad bogovima i Plutona, gospodara mrtvih. Vlada izvorima i tokovima, vodenim prostranstvima i dubinama. U grčkoj mitologiji Posejdon, sin Cronos i Ree. Iz veze sa Gorgonom Medusom je dobio Pegasa, krilatog konja.
Potrebno je 165 godina za obilazak oko Sunca.
Simbol je trozubac Posejdona, boga mora. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 06.12.2015.

Sun Dec 6 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 6. DECEMBAR će biti izuzetno dinamičan dan, a obeležiće ga 4 lunarna i 2 planetarna aspekta. Mesec se kreće od 12° do 25° Vage. Noć će obeležiti sekstil […]
Astrološki dogadjaji