Hematit


hematitOvaj gvozdeni kamen srebrnog sjaja oslobađa prostor i drugo kamenje od magnetskih blokada i loših uticaja, a korisnika čuva od bolesti krvotoka i limfnog sistema. Zaustavlja krvarenja, oživljava krvotok i ćelije organa, obezbeđuje organizmu gvožđe. Na psihičkom planu pomaže materijalizaciju ideja, pruža nam živahnost i radost. Čisti se energetski i puni pored gorskog kristala.

Hematit je kamen metalnog sjaja koji se koristi za poboljšavanje logičkog razmišljanja, matematičkih sposobnosti, racionalnosti i produbljivanje tehničkog znanja. Ublažava kreativnost da bi se misli usredsredile i da bi bile praktičnije. Njegova uglačana površina je nalik ogledalu i veruje se da odbija negativnu energiju i vraća je osobi koja je širi. Hematit štiti zaljubljeno srce od povredjivanja. Odbija negativnost i umanjuje napetost. Učvršćuje ljubav. Otklanja probleme koji bi mogli da izazovu sukobe.

Hematit je oksid gvoždja, neproziran, tamno siv, metalnog odsjaja, ponekad sa raznobojnim prelivima, mada ne mora pokazati nikakav sjaj. Može da zardja. Ponekada se nalazi u obliku “gvozdene ruže” – listića poredjanih tako da podsećaju na ružine latice. Može pokazati crvenu nijansu ako se iseče na tanke pločice. Kada se izdrobi i stavi u vodu, boji je u crveno. Zbog te osobine je i dobio ime – hematit u prevodu znači “krvavik”, ali je taj naziv potisnut jer postoji kamen (bloodstone) koji nosi to ime.

Stari Egipćani su od hematita pravili razne amajlije. Neke od njih su korišćene za lečenje ludila i upala. Hematit je u vezi sa bogom Marsom. Rimljani su ga obožavali i nosili su ga za vreme bitaka kao amajliju. Njihova vera u zaštitu koju je pruzao hematit je bila tolika da su čak verovali da ih on može učiniti nepobedivima. Severnoamerički indijanci su od njega pravili crvenu boju za lice, a koristili su ga i kao lek protiv zubobolje, bubuljica i groznice (herpesa).

U novije doba se njegova zaštitna uloga izmešta na duhovni nivo i veruje se da zbog visokog sjaja moze odbiti negativnu energiju ili zle misli. Takodje se veruje da stabilizuje emocije, smiruje um i oslobadja stresa. Donosi čvrst, miran san.

Pomaže osobi da razvija svoju svest, samosvest i kreativnost. Poboljšava pamćenje i koncentraciju. Zbog umirujućeg dejstva veruje se da je dobar za meditaciju i astralna putovanja. Nazivaju ga josh i “pravničkim kamenom” jer pomaže da se činjenice bolje sagledaju i donese pravednija presuda. Čini da čovek ostane veran sebi i čist pred sobom.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Astrološki dogadjaji 04.11.2015.

Wed Nov 4 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SREDA 04. NOVEMBAR će biti veoma spokojan dan, a obeležiće ga samo 1 lunarni aspekt. Mesec se kreće od 16° do 28° Lava. Svežu energiju će u ranim jutarnjim […]
Astrološki dogadjaji

You May Like