Hijacint *kamen mudrosti i prosperiteta


hijacintHijacint dragi kamen boje narand┼że smatrao se simbolom vlasti i vernosti.┬áPrema drevnom gr─Źkom mitu, disk koji je Apolon bacio slu─Źajno je ubio de─Źaka Hijacinta, a gde god se prosula njegova krv tu su iznikli plavi zumbuli – tako je plavi cirkon postao poznat kao hijacint (hyacinth).┬á┬áOsloba─Ĺa od predrasuda i omogu─çava ┼íiranje horizonta. Rasteruje melanholiju i kompleks ni┼że vrednosti.

CIRKON (Hijacint) se mo┼że na─çi u raznim varijacijama – od prozirne, zelenkaste, plave, ┼żute ili dijamantskog sjaja. Podsti─Źe metabolizam, aktivira jetru, slezinu, pankreas, ┼ítiti imuni sistem, antisepti─Źan je i smanjuje temperaturu. Le─Źi plu─ça, bronhije i oboljenja disajnih puteva.

Srebro mu poja─Źava dejstvo.

Hijacint u talismanima i amuletima
Ovaj kamen je slu┼żio kao amulet za za┼ítitu od zaraznih bolesti, otrova i astme. Hijacint ┼ítiti od ÔÇťurokaÔÇŁ, zlonamernih duhova i no─çnih mora, tera poti┼ítenost, pobolj┼íava apetit i varenje.┬áOn se posebno preporu─Źuje za putnike, jer je u pro┼ílosti pomogao osobama da se za┼ítite od kuge i rana dok su na putu. Verovalo se da pove─çava bogatstvo svog vlasnika i da mu poma┼że u ostvarenju svojih vizija. Osoba koja nosi ovaj kamen veoma brzo sti─Źe popularnost u svom okru┼żenju.

Lekovita svojstva hijacinta
Hijacint poboljšava apetit, olakšava varenje i izaziva pospanost.

Magi─Źna svojstva hijacinta
Verovalo se da je vlasnik hijacinta za┼íti─çen od udara groma. Tako─Ĺe, ovaj kamen podsti─Źe spavanje kod depresivnih osoba, u momentima kada imaju te┼íke misli. Ovo je kamen nade, on spre─Źava halucinacije i neutrali┼íe melanholiju. Kada hijacint pro─Ĺe kroz vatru, gubi svoju boju ┼íto mnogi tuma─Źe kao osnovno na─Źelo ga┼íenja strasti i savladavanja.┬áStavlja se na ─Źetvrtu ─Źakru.

Hijacint pripada elementu Vazduha

Od davnina crikon je znan kao “zumbul”. Disk koji je Apolon bacio slu─Źajno je ubio de─Źaka Hijacinta, a gde god se prosula njegova krv tu su iznikli plavi zumbuli – tako je plavi cirkon postao poznat kao hijacint (hyacinth). Cirkon je vrlo sna┼żan kamen koji sjedinjuje sva eteri─Źna tela, i donosi mudrost i prosperitet onome ko ga nosi. On poma┼że onome koji ga nosi da prevazi─Ĺe gubitke, le─Źi mentalnu uznemirenost i poja─Źava zdrav razum. Osloba─Ĺa od predrasuda, melanholije, i kompleksa ni┼że vrednosti.
Poma┼że kod gr─Źeva u jetri i ┼żu─Źnoj kesi. Umiruju─çe deluje na astmu i alergije i ima blagotvorno dejstvo na plu─ça i kod problema sa bronhijama, deluje na plu─çne infekcije i plu─çnu emboliju, ozbiljne prehlade i ostale probleme respiratornog trakta. Tako─Ĺe deluje i na spazme u abdomenu uzrokovane problemima u radu creva i varenju. Stimuli┼íe metabolizam i spre─Źava zadr┼żavanje vode u tkivima, reguli┼íe krvni pritisak koji je rezultat tog problema, antisepti─Źan je i smanjuje temperaturu. Uklanja bol, uklju─Źuju─çi menstrualne bolove. Aktivira pancreas, slezinu i jetru.

Odr┼żavanje┬ákristala
─îisti se dva puta mese─Źno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Škorpija;

Čakre na koje se kristal stavlja
bazna / korenska; sakralna;

Odaberite


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mayanski Kin za 15.08.2013.

Thu Aug 15 , 2013
Kin 184┬á┼Żuto Lunarno Seme Mesec ~┬áDan Silio 21   Mayanski dan K’AN usmerava na * eksperimentalne potrebe * ┼żelja da se oslobodite starih uzoraka i verovanja * posejte seme nove namere, projekta, sna * svest o neophodnosti promena – preuzmite probajte, ne┼íto sasvim novo * ostvarite nove kontakte, pove┼żite se […]