Hijacint *kamen mudrosti i prosperiteta


hijacintHijacint dragi kamen boje narandže smatrao se simbolom vlasti i vernosti. Prema drevnom grčkom mitu, disk koji je Apolon bacio slučajno je ubio dečaka Hijacinta, a gde god se prosula njegova krv tu su iznikli plavi zumbuli – tako je plavi cirkon postao poznat kao hijacint (hyacinth).  Oslobađa od predrasuda i omogućava širanje horizonta. Rasteruje melanholiju i kompleks niže vrednosti.

CIRKON (Hijacint) se može naći u raznim varijacijama – od prozirne, zelenkaste, plave, žute ili dijamantskog sjaja. Podstiče metabolizam, aktivira jetru, slezinu, pankreas, štiti imuni sistem, antiseptičan je i smanjuje temperaturu. Leči pluća, bronhije i oboljenja disajnih puteva.

Srebro mu pojačava dejstvo.

Hijacint u talismanima i amuletima
Ovaj kamen je služio kao amulet za zaštitu od zaraznih bolesti, otrova i astme. Hijacint štiti od “uroka”, zlonamernih duhova i noćnih mora, tera potištenost, poboljšava apetit i varenje. On se posebno preporučuje za putnike, jer je u prošlosti pomogao osobama da se zaštite od kuge i rana dok su na putu. Verovalo se da povećava bogatstvo svog vlasnika i da mu pomaže u ostvarenju svojih vizija. Osoba koja nosi ovaj kamen veoma brzo stiče popularnost u svom okruženju.

Lekovita svojstva hijacinta
Hijacint poboljšava apetit, olakšava varenje i izaziva pospanost.

Magična svojstva hijacinta
Verovalo se da je vlasnik hijacinta zaštićen od udara groma. Takođe, ovaj kamen podstiče spavanje kod depresivnih osoba, u momentima kada imaju teške misli. Ovo je kamen nade, on sprečava halucinacije i neutrališe melanholiju. Kada hijacint prođe kroz vatru, gubi svoju boju što mnogi tumače kao osnovno načelo gašenja strasti i savladavanja. Stavlja se na četvrtu čakru.

Hijacint pripada elementu Vazduha

Od davnina crikon je znan kao “zumbul”. Disk koji je Apolon bacio slučajno je ubio dečaka Hijacinta, a gde god se prosula njegova krv tu su iznikli plavi zumbuli – tako je plavi cirkon postao poznat kao hijacint (hyacinth). Cirkon je vrlo snažan kamen koji sjedinjuje sva eterična tela, i donosi mudrost i prosperitet onome ko ga nosi. On pomaže onome koji ga nosi da prevaziđe gubitke, leči mentalnu uznemirenost i pojačava zdrav razum. Oslobađa od predrasuda, melanholije, i kompleksa niže vrednosti.
Pomaže kod grčeva u jetri i žučnoj kesi. Umirujuće deluje na astmu i alergije i ima blagotvorno dejstvo na pluća i kod problema sa bronhijama, deluje na plućne infekcije i plućnu emboliju, ozbiljne prehlade i ostale probleme respiratornog trakta. Takođe deluje i na spazme u abdomenu uzrokovane problemima u radu creva i varenju. Stimuliše metabolizam i sprečava zadržavanje vode u tkivima, reguliše krvni pritisak koji je rezultat tog problema, antiseptičan je i smanjuje temperaturu. Uklanja bol, uključujući menstrualne bolove. Aktivira pancreas, slezinu i jetru.

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Škorpija;

Čakre na koje se kristal stavlja
bazna / korenska; sakralna;

Odaberite


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mayanski Kin za 15.08.2013.

Thu Aug 15 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Kin 184 Žuto Lunarno Seme Mesec ~ Dan Silio 21   Mayanski dan K’AN usmerava na * eksperimentalne potrebe * želja da se oslobodite starih uzoraka i verovanja * posejte seme nove namere, projekta, sna * svest o neophodnosti promena – preuzmite probajte, nešto […]

You May Like