Izaberite datum venčanja


Izaberite datum vencanjaU nameri da osiguramo najveću moguću sreću i uspeh u braku, partner bi trebalo da ima horoskop koji se savršeno slaže sa natusovim. Brak bi trebalo sklopiti pod dobrim direkcijama, na posebno odabran datum, da bi se iskoristili najpovoljniji uticaji. Na žalost, mnogo je lakše postaviti teorijske principie te vrste, nego ih sprovesti u praksu. Čak i ako se odabere skoro savršen partner i datum, to neće sprečiti teškoće u braku ako su one naznačene u natalnom horoskopu nekog od partnera. 

Time ne mislim da su takve mere opreznosti neophodne, jer čak iako ne mogu osigurati savršenstvo u braku, mogu bar značajno poboljšati izglede braka, i ublažiti nepovoljne uticaje. Pažnja u biranju partnera je od najveće važnosti sa bilo koje tačke gledišta,a datum i vreme bračne ceremonije su koji uvećavaju ili umanjuju šanse za sreću. 
Princip astrologije je da horoskop sačinjen u momentu nastajanja ili radjanja neke ideje, osobe, životinje, ugovora ili posla je u stanju da predvidi razvoj stvari. Nivo našeg današnjeg znanja iz oblasti fiziologije i astrologije nam ne omogućava da planiramo precizno datum rodjenja dece. Ali u slučajevima, kao što je početak posla, sastavljanje ugovora ili vršenje bračne ceremonije, sasvim je u našoj moći da odaberemo datum i vreme koji obezbedjuju povoljan horoskop. To nije u stanju da neutrališe zlo koje je već prikazano u horoskopu natusa, ali to zlo smo u mogućnosti da voljno preusmeravamo u planirane pravce izbegavajući značajniju štetu. 

Pošto planetarni uticaji uvek deluju linijom manjeg otpora, pravi način rada sa aflikcijama je dati im liniju delovanja umesto uzaludnog pokušavanja da ih potpuno izbegnemo. Cilj koji treba da se postigne odabiranjem najboljeg datuma i vremena za brak nije stoga toliko savršenost, koliko jačanje naklonjenih uticaja i upućivanja negativnih na neznatniju poziciju. 

Pravi izbor datuma i vremena je proces koji traži dosta astrološke veštine i znanja, ali opšta pravila mogu u mnogo slučajeva biti primenjena bez mnogo teškoća. Znak u kojem se nalazi Mesec je veoma važan, kao i Venera i Ascendent. Antički astrolozi su nam dali listu uticaja po znacima kad sadrže jedan ili više ovih faktora u horoskopu za vreme venčanja. 
Oni su sledeći: 

Ovan 
Ceo ovaj znak je nepovoljan. Ne treba birati datum i vreme čak iako ga Mesec, Ascendent ili Venera zauzimaju.  

Bik 
Od 0 stepeni do 19 je povoljan. Preostali deo je loš.  

Blizanci 
Prvih 15 stepeni su povoljni, dok poslednjih 15 nisu. 

Rak 
Ceo znak je nepovoljan, osim ako je žena udovica. 

Lav  
Ceo znak je povoljan, ali kaže se da su moguće prevare od strane partnera u pogledu novca ili imovine.  

Devica 
Ovaj znak je uvek vezan za udovištvo. Nepovoljan je za bilo koji od tri pokazatelja, osim u slučaju udovice.  
Jedan od najznačajnijih pisaca XVII-og veka tvrdi da Devica “označava da će žena uskoro izgubiti muža i zbog čega to može biti povoljno za nju, mada pogubno za njega, pošto žene retko vole tako strasno kao muškarac.” 

Vaga 
Naklonjen znak za veridbe, nepovoljan za brak. 

Škorpija 
Prvih 15 stepeni se kaže da su povoljni za ženidbu devojke ili device, i pokazuje da će biti verna, poslušna, skromna i osećajna. Poslednjih 15 stepeni, medjutim, treba potpuno izbeći, jer označavaju suprugu koja će biti nestalna, ljubomorna, neposlušna, svadljiva, zlobna i bludna. 
Dosta je iznenadjujuće da je prva polovina Škorpije smatrana od strane starih astrologa povoljnom, jer je deo Zodijaka od 15 stepeni Vage do 15 stepeni Škorpije zove “Via Combusta” (“spaljen put”), i uvek je smatran najnepovoljnijim mogućim delom za Mesec i da je pokazatelj lošeg završetka braka, dok je i sam Mesec u padu u znaku Škorpiona, a Venera je tu u detrimentu. 

Strelac 
Za Strelca se kaže da je indiferentan i niti je posebno naklonjen, niti nenaklonjen braku. U celini, to nije loš znak ni za jedan pokazatelj i može sigurno biti odabran, pod uslovom da nije loše afliktovan u individualnim horoskopima.  

Jarac 
Prvih 10 stepeni su nepovoljni. Ostatak znaka je dobar i ukazuje na osećajnu i savesnu suprugu. Medjutim, on ograničava broj dece, i povoljniji je kada je žena udovica. 

Vodolija 
Ceo znak je nepovoljan i ukazuje na muškobanjastu suprugu i nepokornu ženu. 

Ribe 
Ceo znak je povoljan i ukazuje na osećajnu i savesnu ženu, ali su mogući sukobi zbog njene pričljive prirode i sklonosti ka traču. 

Sumirajući ova pravila, možemo prihvatiti da su najbolje pozicije za Ascendent, Veneru i pre svega Mesec u vreme venčanja, bilo gde u Lavu, Strelcu i Ribama; u prvoj polovini Blizanaca i Škorpije; u prvih 20 stepeni Bika ili u poslednjh 20 Jarca. Naročito je važno videti da Venera i Mesec nisu aflikovani. Trebalo bi da je Mesec izmedju prve četvrti i punog, ako je moguće. U svakom slučaju, trebalo bi da prelazi od mladog ka punom, a ne od punog ka mladom. Trebalo bi da nije pod lošim aspektima, naročito od Marsa, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, i da je povoljno aspektovan od Jupitera ili Venere. Venera bi trebalo da je takodje bez aflikcija i u povoljnom aspektu prema Jupiteru. Idealna pozicija za Veneru, Jupiter i Mesec je da svi budu u medjusobno povoljnom aspektu, i po mogućnosti u znakovima vodenog trojstva. 

Mesečevi aspekti zahtevaju posebnu pažnju i vreme nipošto ne bi trebalo biti izabrano kad Mesec aplicira Marsu, Saturnu ili Uranu, čak ni povoljnim aspektom, jer se kaže da uzrokuje neslogu i uništava sreću. Niti bi trebalo da je Mesec u konjukciji sa Suncem, jer to označava smrt muža.
Kod biranja najboljeg vremena dana odaberite ono koje smešta jedan od gore spomenutih povoljnih znakova na Ascendent, i pazite da su Mesec i Venera u jakom, elevirajućem, ili ugaonom položaju. 
Ascendent i sedma kuća ne bi trebalo da su pod maleficima, Marsom, Saturnom, Uranom i Plutonom, a vladar sedme kuće bi trebalo da, ako je moguće, bude u povoljnom aspektu sa Mesecom, Venerom, ili vladarem Ascendenta. 
Ako su poznata oba horoskopa rodjenja, odaberite vreme kad se pokazatelji braka u dvema mapama obraćaju povoljnim aspektima jedan ka drugom i prema radiks mestima. 
Biće nemoguće odabrati vreme i datum koji su idealni u svakom pogledu, medjutim uvek se trudite da smestite dobre planete u jakim i ugaonim pozicijama, dok loše pokušajte da pozicionirate u kadentne i slabe kuće što je više moguće.
Trenutak postavljanja horoskopa za brak je onaj kada smo sigurni da će zaista da se desi. 

U većini slučajeva razlika će biti prisutna više zbog načina gledanja na horoskop, nego zbog nečeg drugog. Aflikcije od strane vladara sedme kuće na primer, mogu dobro ukazati da suprugino ponašanje preti trajnosti braka, ali u drugim slučajevima postoji sasvim primetna razlika u praksi, kad posmatramo prvu kuću kao sam brak a ne kao jednog od partnera. Glavni pokazatelj su Sunce i Mars za muža, a Mesec i Venera, za suprugu. Kuće se odnose primarno na brak i samo sekundarno na individue. 
Osma kuća se odnosi na smrt, ne neminovno muža ili žene, već same zajednice. I tako na sličan način kuće moraju biti interpretirane. 
Ovakav horoskop se odredjuje u nameri da otkrije prirodu budućeg dogadjaja koji se tiče bračnog života, i može biti tretiran u svakom pogledu kao horoskop rodjenja. Tumačiti horoskop na ovaj način je od velikog značaja u odredjivanju uspona i padova bračnog života i okolnosti vezanih za to. Astrolozi obično naglašavaju praktične teškoće koje se javljaju kod pokušaja da se muž postavi u prvu kuću, a žena u sedmu, trebalo bi da bude jasno, medjutim, da se osim za komparativne svrhe horoskop braka mora primarno odnositi na sam brak, i da je svaki pokušaj da se prva kuća ograniči na muža u suprotnosti sa svim astrološkim principima. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Progresiranje planete u direktno kretanje

Sun May 5 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Kada planeta ide direktno u progresiji ispoljavanje životne sile dolazi do izražaja. Dodatno, javlja se oslanjanje na ekstremnu subjektivnost povezanu sa oblašću svesti definisanom retrogradnom planetom. Osećanje društvene, intelektualne, ili duhovne otuđenosti može se pojačati, u vremenu oko direktne stanice. Klijent sada […]