Jean Baptiste Morinus


Jean Baptiste┬áMorinus je bio francuski astrolog i matemati─Źar (1583-1656), koji je ┬áu┼żivao ugled na francuskom dvoru. U tajne astrologije i alhemije ga je uveo ┼íkotski okultista, astrolog i alhemi─Źar Davisson,, te je uskoro postao slavniji od svog u─Źitelja i biva anga┼żovan kako li─Źni astrolog brojnih plemi─ça i vladara medju kojima su vojvoda od Luksemburga, kardinal Ri┼íeljea i Mazarina. Legenda ka┼że da je na─Źinio horoskop u ─Źasu u kom je rodjen budu─çi vladar Luj XIV. U┼żivao je specijalnu naklonostkraljice Marije Francuske, Kristine ┼ávedske i princeze Marije Lujze od Gonzaga, koja je kasnije postala poljska kraljica. ┬á

Po┼íto je stekao doktorat medicine u Avinjonu 1613. godine, prestaje da radi kao lekar da bi postao slu┼żbeni astrolog vojvode od Luksemburga, a zatim i vojvode od Efijata. 1630. godine mu kralj nudi katedralu za matematiku na francuskom univerzitetu. Povodom jednog pamfleta protiv Kopernikovog sistema odr┼żao je polemiku protiv pristalica ovog astronoma. Njegova glavna dela su: spis o Zemljanim koordinatama Astronomis jam a fundamentis integre et exacte restituta (dana┼ínja astrologija od njenih po─Źetaka i ta─Źno obnovljena), to Astrologia gallica, objavljena 1661. godine u Hagu i koju je osudila narodna skup┼ítina.

Morenu dugujemo aktuelizaciju Ptolomejeve astrologije u funkciji znanja ste─Źenih u XVII-om veku. Sa njima, astrologija po─Źinje da se oslobadja svog religioznog substrakta nasledjenog od starog doba, a na konjekturalnu nauku po─Źinje da se gleda racionalno.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

LETNJA ŠKOLA REIKIJA

Sun Jul 16 , 2017
Dragi moji, pred nama je prva od specijalnih obuka koje ─çemo organizovati za LETO 2017. Obave┼ítavam vas da postoji mogu─çnost organizovanja kompletne obuke (3 nivoa) za rad sa REIKI energijom, po odli─Źnim uslovima u toku letnjeg perioda koji je pred nama. REIKI je jedna od najstarijih poznatih metoda isceljivanja i […]
LETNJA ŠKOLA REIKIJA