Jean Baptiste Morinus


Jean Baptiste Morinus je bio francuski astrolog i matematičar (1583-1656), koji je  uživao ugled na francuskom dvoru. U tajne astrologije i alhemije ga je uveo škotski okultista, astrolog i alhemičar Davisson,, te je uskoro postao slavniji od svog učitelja i biva angažovan kako lični astrolog brojnih plemića i vladara medju kojima su vojvoda od Luksemburga, kardinal Rišeljea i Mazarina. Legenda kaže da je načinio horoskop u času u kom je rodjen budući vladar Luj XIV. Uživao je specijalnu naklonostkraljice Marije Francuske, Kristine Švedske i princeze Marije Lujze od Gonzaga, koja je kasnije postala poljska kraljica.  

Pošto je stekao doktorat medicine u Avinjonu 1613. godine, prestaje da radi kao lekar da bi postao službeni astrolog vojvode od Luksemburga, a zatim i vojvode od Efijata. 1630. godine mu kralj nudi katedralu za matematiku na francuskom univerzitetu. Povodom jednog pamfleta protiv Kopernikovog sistema održao je polemiku protiv pristalica ovog astronoma. Njegova glavna dela su: spis o Zemljanim koordinatama Astronomis jam a fundamentis integre et exacte restituta (današnja astrologija od njenih početaka i tačno obnovljena), to Astrologia gallica, objavljena 1661. godine u Hagu i koju je osudila narodna skupština.

Morenu dugujemo aktuelizaciju Ptolomejeve astrologije u funkciji znanja stečenih u XVII-om veku. Sa njima, astrologija počinje da se oslobadja svog religioznog substrakta nasledjenog od starog doba, a na konjekturalnu nauku počinje da se gleda racionalno.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

LETNJA ŠKOLA REIKIJA

Sun Jul 16 , 2017
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Dragi moji, pred nama je prva od specijalnih obuka koje ćemo organizovati za LETO 2017. Obaveštavam vas da postoji mogućnost organizovanja kompletne obuke (3 nivoa) za rad sa REIKI energijom, po odličnim uslovima u toku letnjeg perioda koji je pred nama. REIKI […]
LETNJA ŠKOLA REIKIJA