Ji Djing Heksagram 42. I Porast


Ji djing 42 IHeksagram 42. I Porast

ÔÇťVladati zna─Źi slu┼żitiÔÇŁ – jedan je od temeljnih aksioma mudraca koji su sastavili ÔÇťI ChingÔÇŁ.
Trenutak je da vam ovo pravilo bude stalno na umu. Ako ste svesni potrebe da razmotrite zahteve drugih mo┼żete se uspe┼íno anga┼żovati u smionim poduhvatima i┬ákreirati┬áve─çe promene u┬á┼żivotu.
Izuzetno velika koli─Źina energije struji postoje─çom situacijom. Tako mnoge stvari postaju mogu─çe, ─Źak i vrlo te┼íki poduhvati. Sada je va┼żno da dobro iskoristite ovo vreme, jer ─çe se uslovi promeniti. Sledite svoje svakodnevne ciljeve i budite istrajni u tome. Da bi ostvarili uspeh nagove┼íten ovim heksagramom, imajte na umu da va┼íi ciljevi treba da donesu DOBROBIT ─Źitavoj zajednici. Energija koja vam je dostupna mo┼że se korisno primeniti samo na plemenita nastojanja.
Ako ste vo─Ĺa, poslodavac, direktor ili neka druga uticajna figura u zajednici, sada je povoljno vreme da poka┼żete velikodu┼ínost prema podre─Ĺenima. Mo┼żda ─çe se od vas zahtevati da ┼żrtvujete ne┼íto od svog li─Źnog imetka za tu─Ĺu dobit. Ovakvim gestovima se ostvaruje izuzetna DOBROBIT za ─Źitavo dru┼ítvo. Ljudi, dirnuti va┼íim pona┼íanjem, odano i po┼żrtvovano posveti─çe se zajednici. Kinezi za ovaj heksagram ka┼żu: ÔÇ×Ispravno vladati zna─Źi slu┼żiti.ÔÇť
Oni koji se bave politi─Źkim i poslovnim stvarima ─çe sada mo─çi uspe┼íno da iskoriste taj moto za sospstvenu DOBROBIT, pod uslovom da su im ciljevi ─Źasni. Vreme je, izme─Ĺu ostalog, idealno za dobrotvorni rad. Ono ─çe vam otvoriti puteve ka jo┼í neistra┼żenim podru─Źjima potencijalnog napretka. Plemenite akcije ─çe obogatiti i dru┼ítvene, porodi─Źne i lia─Źne odnose. A mo┼żda su vam ciljevi sada okrenuti ka unutra, ka li─Źnom razvoju? Zbog obilja dobronamernih uticaja koji vas okru┼żuju, pru┼ża vam se izvanredna ┼íansa za samorazvi─çe. Bilo da ┼żelite da prekinete sa starim navikama ili da zapo─Źnete nove aktivnosti, sada su snage pravilno raspore─Ĺene. Ovo je posebno povoljno vreme da prekinete sa samopolva─Ĺuju─çim navikama i u─Źvrstite u sebi zdrav temelj kroz crtu su┼ítinske dobrote, ose─çaj za egzistencijalni smisao i perpsektivu ┼żivljenja. Kada odbacite lo┼íe navike, vide─çete da u vama mogu uhvatiti korena bolji i napredniji oblici pona┼íanja. Samosvest i samodisciplina su klju─Źevi ovakvog preobra┼żaja. A ljudska dobrota ÔÇô njegov rezultat.Dobitak. Povoljno je imati odre─Ĺeni cilj i pre─çi veliku vodu.

 

LINIJE
9 na dnu: Vreme je povoljno za velike poslove – najvi┼ía sre─ça. Nema┬ágre┼íke.
6 na drugom mestu: On dobija dvadeset kornja─Źinih oklopa koje┬áne mo┼że da odbije. Nepokolebljiva istrajnost na pravom putu donosi┬ásre─çu. Kralj prinosi ┼żrtvu Gospodaru Neba. Sre─ça.
6 na tre─çem mestu: Obogatio se zahvaljuju─çi nesre─çnim okolnostima,┬áali po┼íto je iskreno delao – nema gre┼íke. On hoda srednjim┬áputem i predstavlja se princu sa obele┼żjima svoga polo┼żaja.
6 na ─Źetvrtom mestu: On hoda srednjim putem i princ prihvata┬ánjegove savete. Sve je povoljno ako dobije zadatak da preseli
glavni grad.
9 na petom mestu: Budi iskren, suzdr┼żi se od pitanja, i u┼żiva─çe┼í u┬ánajvi┼íi sre─çi. Poverenje i iskrenost su vrline koje svi priznaju.
9 na vrhu: On nikome ne donosi dobitak i zato ga napadaju. Nepostojano srce donosi nesreću.

 

TUAN D┼ŻUAN
U ovom heksagramu” (JI: Dobitak) dobitak je gore, gubitak┬áje dole. Tada je radost ljudi bezgrani─Źna. Kada oni koji su┬ágore dose┼żu do svih koji su dole, njihova vrlina zra─Źi blje┼ítavim┬ásjajem.
“Povoljno je imati odre─Ĺeni cilj”, jer sredi┼ínji i ispravan put┬ávodi do velike sre─çe.
“Povoljno je pre─çi veliku vodu,” jer put drveta donosi uspeh.”
(Ovaj heksagram je sastavljen od) kretanja koje je ne┼żno i┬áblago; tako svakodnevni napredak mo┼że svakodnevno da se odvija.┬áNebo deli svoje darove, zemlja ra─Ĺa svoje plodove; tako stvari┬áneograni─Źeno rastu. Dobitak se uvek ostvaruje u skladu sa vremenom.

 

SJANG D┼ŻUAN
Vetar i grom stvaraju sliku dobitka. Tako i pravi ─Źovek: kada vidi┬áono ┼íto je dobro, sledi ga; kada ima mane, osloba─Ĺa ih se.

1. “Najvi┼ía sre─ça. Nema gre┼íke.” Iako se na tako niskom polo┼żaju┬áne treba upu┼ítati u velike poslove.
2. Onaj ko mu donosi dobitak dolazi izvana.
3. “Obogatio se zahvaljuju─çi nesre─çnim okolnostima.” To je┬áne┼íto ┼íto svakako zaslu┼żuje.
4. “Princ prihvata njegove savete,” jer vode u dobitak.
5. “Budite iskreni, suzdr┼żite se od pitanja.” Iskrenost omogu─çava┬ápotpuno ostvarenje onoga ┼íto je ┼żeljeno.
6. “On nikome ne donosi dobitak”: to pokazuje jednostranost.┬á“Zato ga napadaju,” ali to dolazi izvana.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Ji Djing Heksagram 27 I Hrana, Vilice

Tue Dec 29 , 2015
27. I┬áHRANA U ovom trenutku tra┼żi se velika mudrost. Stoga budite oprezni i umerite sve va┼íe aktivnosti. Budite umereni u svakom aspektu va┼íeg ┼żivota ÔÇô fizi─Źkom, finansijskom, emocionalnom i mentalnom. Ne bavite se trivijalnostima. Ako sve krene dobro, bitno je da se koncentri┼íete na stvari od stvarne va┼żnosti. Ne dopustite […]