Ji Djing Heksagram 63 Chi Chi Punoća, Potpunost


Ji Djing, 63 Chi Chi, Punoća, Potpunost, heksagram

63 CHI CHI PUNOĆA, POTPUNOST

Čini vam se da je u vašem životu sve harmonično i smireno. Ali nije vreme da se opustite. Red može da preraste u haos ako pustite da stvari idu same od sebe. Kako god sadašnja situacija izgleda stabilna, ostaće takva dok ste vi u stanju da žonglirate da biste održali uravnoteženu harmoniju. Ako ne budete pažljivi dogadaji će vas iznenaditi. Stoga budite spremni za neočekivani razvoj i neverovatne dogadjaje.

63. Đi đi
Posle kraja
Gore: KAN- voda, ponor
Dole: II – vatra, lepota

Posle kraja. Uspeh u malim stvarima. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Sreća na početku, nered na kraju.

 

POSLE ZAVRŠETKA
Donji trigram LI, jasnost, zadire u KAN, duboki smisao. Vi možete jasno sebi da predstavite šta se događa POSLE ZAVRŠETKA, ali bez promenljivih linija veoma je teško uticati na situaciju. U samom ste centru vrtložnog kretanja koji sve pokreće. To je kao da se nalazite u srcu uragana. Čini vam se da je sve mirno, u najboljem redu, a opet su njegova snaga i uticaj van vašeg domašaja. Nađite utehu u pomisli da što manje utičete na ovu posebnu okolnost, to manje ona može da utiče na vas.
Stanje ravnoteže je uspostavljeno. Sve je naizgled u najboljem redu. Ostvarili ste cilj i skloni ste da se opustite i prepustite samozadovoljstvu. To se i može očekivati POSLE ZAVRŠETKA neke faze ili klimaksa. Situacija odslikava poznat istorijski obrazac: posle mukotrpnog uspona na veličanstven vrh, civilizacija počinje da opada, javlja se nezainteresovanost i neodgovornost u svakodnevnim poslovima i odnosima, važne društvene spone počinju da slabe, a dekadencija i korumpcija mogu se naći čak i u najbesprekornijim oblastima života.
Mada je opšta tendencija kretanje od idealnog, vi možete, ukoliko pooštrite pažnju i preduzmete mere zaštite, stvari preokrenuti u svoju korist. Postoje situacije koje treba izbeći ili sa kojima treba raščistiti brzo i bez premišljanja. Vodite računa o svakom detalju. Heksagram označava da bi sada blagi uticaji mogli da donesu povoljne rezultate. Ne možete izbeći opadanje koje nastupa POSLE ZAVRSETKA, ali možete naučiti kako da preživite ova vremena i izađete pobedonosno iz njih, duhovno i karakterno jači.
Iznad svega, ne pokušavajte da zadržite iluziju o idealu koji sada postoji. Samo ćete zavarati sebe, što je opasno jer nije u harmoniji sa kosmosom i može uveliko da poremeti vaš osećaj za pravovremeno delanje.
Očekujte probleme u međuljudskim odnosima. Možete im odoleti ako preduzmete mere predostrožnosti. Znajući unapred da vam predstoji suočavanje sa emocionalnim poteškoćama, njihov nailazak vas neće zateći nepripremljenog i bespomoćnog.
Oni koji su angažovani u poslovnim ili političkim stvarima, treba da budu posebno obazrivi. Ovo nije prosto opadanje, kao u heksagramu br. 41, OPADANJE. Ovo je period POSLE ZAVRŠETKA nečeg što je predstavljalo dugogodišnju tendenciju.
Karijere koje se nalaze na vrhuncu mogu doživeti značajan pad; dugo pripremani projekti biće prevaziđeni i odbijeni. Ali vi već znate da se uz promišljenu i odgovarajuću pripremu može prebroditi čak i totalna promena.
Budite obazrivi u odnosu na svoje pitanje i tako sebi olakšajte put kroz eventualne teškoće. Sve što je podložno propadanju, propašće. Budni i oprezni, osiguraćete se protiv nesreće.

LINIJE
9 na dnu: Točkovi na kočijama se lome i on je ukvasio rep. Nema greške. Kako napredujete sa svojim planovima, pritisci jačaju, a vi bi da ponovo razmislite o svemu. Suočite se sa činjenicom da na vas snažno utiču događaji koje ste pokrenuli. Ali, to vam neće naškoditi, pošto ste generalno korektni.

6 na drugom mestu: Žena gubi zavesu sa prozora kočija. Ne treba da je traži, jer će je posle sedam dana ponovo dobiti. Iznenada ste se našli na otvorenom, bilo svojom zaslugom ili sticajem okolnosti koje su van vašeg domašaja. Ne činite ništa. Nemojte se sakrivati, ne pokušavajte da se sklonite. Bićete neko vreme na vetrometini, ali će proći.

9 na trećem mestu: Slavni predak” je napao zemlju demona i osvojio je posle tri godine. Obični ljudi ništa ne učine u takvim situacijama. Sada je moguće ostvariti jedan vrlo ambiciozan cilj. On će vas iznuriti i oduzeti vam dosta vremena. Ako ste uvereni da je vredan utrošenog vremena, uspeh je vaš. Međutim, vodite računa da angažujete samo najspremnije pomagače.

6 na četvrtom mestu: I najbolja svilena odeća pretvara se u krpe. Budi oprezan tokom celog dana. Situacija je pomalo trula. Pazite gde stajete.

9 na petom mestu: Istočni sused žrtvuje ovna, ali postiže manje od zapadnog suseda koji prinosi skromnu (ali iskrenu) prolećnu žrtvu. Nemojte se razmetati ličnim uspesima i veličinom. Pronađite istinsku sreću u jednostavnosti života. Postići ćete više uz pomoć malih napora nego razmetanjem snage.

6 na vrhu: Ukvasio je glavu – nevolja. Pokrenuli ste značajne stvari. Nemojte misliti da će one nastaviti svojim tokom dok vi sedite skrštenih ruku. Ovakav pristup je istovremeno i tašt i opasan. Preuzeli ste odgovornost, i sada je ispunite ukoliko ne želite da izazovete opasnost.
TUAN DŽUAN
“Posle kraja. Uspeh u malim stvarima.”
“Istrajnost na pravom putu donosi nagradu.” Jake i slabe linije zauzimaju ispravan položaj i prikladna mesta.
“Sreća na početku,” jer slaba linija zauzima središnji položaj (u donjem trigramu).
Ako na kraju sve stane, dolazi do nereda jer jeput iscrpljen.
SJANG DŽUAN
Voda iznad vatre: slika (stanja) posle kraja. Tako i pravi čovek misli na nesreću i priprema se za nju.
1. “Točkovi na kočijama se lome,” ali krivica nije do nas (jer smo uspeli da se zaustavimo na vreme).
2. Posle sedam dana ponovo će je dobiti,” jer se drži središnjeg puta.
3. “Osvaja je posle tri godine,” ali to ga potpuno iscrpljuje.
4. “Treba biti oprezan tokom celog dana.” On je pun sumnji.
5. “Istočni sused žrtvuje ovna, ali postiže manje od zapadnog suseda koji prinosi skromnu prolećnu žrtvu,” jer nije bio u skladu sa vremenom. Drugi ostvaruje sreću, koja pristiže u obilnoj meri.
6. “Ukvasio je glavu.” Zar to može dugo da traje?

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Natalne planete u praznom hodu

Sat Dec 12 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Predstavljamo kratke uvide o svemu što planeta u praznom hodu može da proizvede na psihološkom nivou. Efekti natalnog Sunca u praznom hodu uključuju: život postaje težak i poprima neočekivane pravce – prihvatanje autoriteta se dovodi u pitanje – energije živosti se umanjuju – poštovanje […]